ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 15, 2002

PHP Weekly - 83.

Granc Róbert · 2002. Ápr. 15. (H), 15.09
A Zend szokásos heti hírlevelének 83. számából:

Saját GD könyvtár - sok frusztráció levezetéseként a PHP projekt elhatározta, hogy saját verziót készít a GD grafikus könyvtárból, amelyet aztán a PHP minden disztribuciója tartalmazni fog (ha jól emlékszem, a windowsos változat ma is tartalmazza a GD2 dll-jét). A döntést Rasmus Lerdorf hozta, megunván a hosszadalmas (akár egy éves) várakozást a javítások beépítésére a GD fejlesztői által. A PHP fejlesztők üdvözölték az elhatározást, kiemelve, hogy ez a lépés lehetővé teszi, hogy a PHP teljesebben irányítsa ezt a kedvelt kiegészítőt, valamint, hogy a problémás területeket (mint például a szál-biztos (thread safe) működés) gyorsan kijavíthassák. A GD PHP-s verziója a GIF fájlokat olvasni fogja, de írni nem, a LZW szabvány miatt. Azok, akiknek szükségük van GIF fájlok készítésére, természetesen továbbra is linkelhetnek egy másik GD verziót a PHP-jükhöz.

PostNuke 0.713

Granc Róbert · 2002. Ápr. 15. (H), 11.00
A legújabb javítás ismét számos apró hibát küszöböl ki - ezzel már szinte tökéletes a rendszer... :)

Az összes javítás listája itt olvasható, habár leginkább apró dolgokról van szó, túl hosszú lenne itt mind felsorolni. A leglényegesebb a teljesen átírt autolinks modul (ez a modul végzi a hírekben felbukkanó kulcsszavak linkekké alakítását (pl. bekapcsolt autolinks modul esetén ha azt írom egy cikkben, hogy PostNuke blabla, akkor a PostNuke kifejezést automatikusan linkké alakítja, amely a PostNuke honlapra mutat)).

A 0.713 nem tartalmaz adatbázisváltozást a 0.71x-hez képest, így frissítés esetén nem kell futtatni a telepítőt, csak felülírni vele a korábbi fájlokat.Honlap és letöltés: http://www.postnuke.com