ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2002

január 31

PHPEdit újdonságok

Granc Róbert · 2002. Jan. 31. (Cs), 12.40
Amíg a PHPEdit csendesen fejlesztgetett újabb verziójára várunk, időnként odapillantunk a honlapjára, megkukkantani, mi újság.

A legutolsó újdonságok a levelezőlisták kereshető webes archívuma a http://support.phpedit.net címen, a súgógenerátor, amely megpróbálja a forráskódok alapján a projekt teljes dokumentációját elkészíteni, valamint egy vizuális diff (két forráskód eltéréseit jelző) program php forráskódokhoz ( kép ill. letöltés ).

A PHPEdit honlapja és letölthető verziója a www.phpedit.net címen érhető el.
 

Egy újabb Nuke alapú oldal

AndrewBoy · 2002. Jan. 31. (Cs), 12.26
Üdv! Elindult egy újabb, PostNuke alapú oldal. Autóversenyről, főleg rallyról szól az egész, képekkel, videókkal, fórummal, tehát, ami kell :-) Remélem, sokak tetszését sikerül elnyerni vele.

Az oldal címe: andrewboy.racing.hu.
 

NuSphere PHPEd edition

Granc Róbert · 2002. Jan. 31. (Cs), 00.49
A windowsos PHP-szerkesztők közül még ma is sokan a PHPEd-et használják, attól függetlenül, hogy Ergin Soysal, a PHPEd fejlesztője a NuSphere alkalmazottja lett, és a program ma hivatalosan már csak a 300 dolláros "NuSphere PHPEd" csomag részeként érhető el.

A NuSphere a múlt hónapban lehetővé tette cégek számára a NuSphere PHPEd csomag letöltését és 14 napos kipróbálását. Nos, kihasználtam a lehetőséget, jelentkeztem a NuSphere-nél, és meg is kaptam tesztelésre a 66 megás csomag elérhetőségét. Habár egy tegnapelőtti bejelentés szerint a NuSphere bemutatta a csomag Linuxos verzióját is, letölteni egyelőre csak a windowsosat lehet.

január 31

Biztonságos programozás PHP-ben

Granc Róbert · 2002. Jan. 30. (Sze), 23.42
A Zend a heti hírlevél mellett a héten egy új cikket is megjelentetett Thomas Oertli tollából, méghozzá a biztonságos programozásról.

A fájlok kezelésével, a globális változókkal, valamint az SQL utasításokkal kapcsolatban elkövetett hibákról, valamint a helyes gyakorlatról ír.

Mindenkinek ajánlott olvasmány, aki tud angolul, amint lesz rá elég időm, lefordítom a phpinfóra is, mert ez a téma nagyon fontos manapság, amikor egyre többen ismerkednek a PHP-vel.

Zend cikk: Secure Programming in PHP
 

InoculateIT for linux workgroup edition

vjozsef · 2002. Jan. 30. (Sze), 14.18
vki telepitette mar linuxra a cimben szereplo viruskeresot? igazabol azt nem tudom shell szinten milyen parancssori binarisokat hasznalhatok, magyarul hogy inditsam el interaktiv modban a voruiskeresot fileok ellenorzesere, masreszt pedig amavis ala hogy izzitsam be?
 

virustema a forumba

vjozsef · 2002. Jan. 30. (Sze), 13.56
lehetne nyitni egy virusvedelemrol szolo topicot a forumba a linux ala? szertinem eleg sokmindenkit erdekelne...
 

január 29

PHP-es fájlkezelés vagy mySQL adatbázis

KergeKacsa · 2002. Jan. 29. (K), 21.49
Szerintetek melyik a gyorsabb és kevésbé erőforrás igényes: fórumot
fájl-kezeléssel vagy mysql adatbázissal megoldani?
Mert mySQL adatbázissal egyszerűbb, de az a kevésbé erőforrás igényes is?
 

PHP Weekly - 72.

Granc Róbert · 2002. Jan. 29. (K), 19.27
A Zend szokásos heti hírlevelének tartalma:

highlight_string() - Jelenleg kicsit körülményes a függvény alkalmazása. Ha nem akarjuk az eredményét azonnal a kimeneten látni, mindenféleképp használnunk kell az output bufferinget. A 4.2.0-ba már valószínűleg belekerül az a javítás, amely eredményeként a függvény egy változóban tárolja el a visszatérési értékét.

IPC kiegészítő - Egy orosz fejlesztő elkészített egy System V Inter-Process Communication (processzek közötti kommunikáció) kiegészítőt, amelyet egyelőre a RedHat Linux 6.2 és 7.1 változatán tesztelt. A letöltési linket az eredeti hírlevélben találhatja meg az érdeklődő.

január 28

PostCalendar

paal · 2002. Jan. 28. (H), 18.58
Hi!

1. Nincs meg valakinek a magyaritasa?
2. Hogyan tudnam belehekkelni az adminisztrator "Jovahagyando" menujebe a PostCalendar "x New Event Submissions" figyelmezteteset? (Ez kellene a My_eGallery-hez is) :)

Tnx, Pali
Ps:PostCalendar v2.1 PostNuke Module
 

január 25

Még egy angol nyelvű PHP-s oldal

Granc Róbert · 2002. Jan. 25. (P), 10.03
Habár (szerencsére) sok jó angol nyelvű oldal létezik, amely tippeket, trükköket mutat a PHP-s fejlesztőknek, a közelmúltban is indult egy új, a devArticles. Nem csak PHP-vel, hanem gyakorlatilag minden webes témával foglalkoznak.

Eddigi PHP-s cikkei a következőket fedik át: képek készítése PHP-vel, PHP és MySQL, PHP-s tömbök, MySQL alapú Chat készítése, C++ alkalmazások futtatása a neten keresztül PHP-vel, DOMXML, szavazórendszer készítése, automatikus tartalomszolgáltatás, és végül a legújabb a PHP-s adattípusokról szól.

Angolul tudóknak érdemes felvenni a kedvencek közé, én is berakom mindjárt... :)

www.devarticles.com