ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 72.

Granc Róbert · 2002. Jan. 29. (K), 19.27
A Zend szokásos heti hírlevelének tartalma:

highlight_string() - Jelenleg kicsit körülményes a függvény alkalmazása. Ha nem akarjuk az eredményét azonnal a kimeneten látni, mindenféleképp használnunk kell az output bufferinget. A 4.2.0-ba már valószínűleg belekerül az a javítás, amely eredményeként a függvény egy változóban tárolja el a visszatérési értékét.

IPC kiegészítő - Egy orosz fejlesztő elkészített egy System V Inter-Process Communication (processzek közötti kommunikáció) kiegészítőt, amelyet egyelőre a RedHat Linux 6.2 és 7.1 változatán tesztelt. A letöltési linket az eredeti hírlevélben találhatja meg az érdeklődő.

A PHP kézikönyv fordítása - a román és a norvég fordításra is érkeztek jelentkezések az elmúlt héten. Segítőket a fejlesztői levlistán várnak.

OS X fordítási problémák - szintén a levelezőlistán jelent meg a megoldás a névterek (namespaces) problémájára, amely ismét felbukkant az OS X 10.1.2-es verziójánál.

XML-RPC külső expat könyvtárral - ha valaki az XML-RPC kiegészítővel fordítja a PHP-t, mindenféleképp adja meg a -with-expat-dir=/usr kapcsolót a configure futtatásakor (feltételezve, hogy a /usr/lib a könyvtár elérése). A javítás a 4.2.0-ba kerül majd bele.

SQLanywhere kiegészítő - elkészült ennek az adatbázisnak az ODBC-n keresztül történő elérését lehetővé tevő kiegészítő is, amely remélhetőleg hamarosan hivatalosan is része lesz a PHP-nek.

bugs.php.net - jelenleg azt az ötletet tárgyalják a fejlesztők, hogy a hibajelentésekre "szabvány" válaszokat lehessen adni a honlapon, egy legördülő menüből. Egyelőre a következő lehetséges válaszok merültek fel, mint a leggyakrabban alkalmazottak:

1. Kijavítva a CVS-ben, köszönjük a hibajelentést!

2. Bővebb információt szeretnénk kérni a hibáról. Ld a ... címet utasításokért.

3. Régi verzió, kérjük frissítse a PHP-t, és ha még mindig fennáll a hiba, küldjön új jelentést!

4. Kérjük, hogy támogatással kapcsolatos kérdéseit a php-general listán tegye fel.

PHP-GTK kiegészítő - (mint arról mi is beszámoltunk már), megjelent a 0.5-ös verziója, számos új funkcióval, letölthető a honlapjáról.

Nos, ennyit mára a tudomány és technika újdonságaiból...