ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 17, 2002

PHP terheléselosztás

Granc Róbert · 2002. Jan. 17. (Cs), 17.29
A 452 PHP Load Balancer szoftveres terhelésmegosztó grafikailag vagy adatbázisterhelés szempontjából leterhelt honlapoknak. A szkript folyamatosan monitorozza a honlap forgalmát, és amikor az veszélyesen naggyá válik, a látogatókat tükörszerver(ek)re irányítja, amíg a honlap látogatottsága ismét nem csökken.

Ez a módszer megakadályozza azt, hogy a honlap a túl sok látogató miatt váljon elérhetetlenné, vagy hogy az adatbáziskiszolgáló visszautasítsa a túl sok adatbáziskapcsolatot.

A szkript a szerver csúcsterheléseit is naplózza, és a rendszeresen nagy látogatottságú idopontokban képes automatikusan átirányítani a látogatókat a tükrökre.

Honlap és letöltés: http://www.452productions.com/projects/scripts/load/index.php
 

NuSphere

Target · 2002. Jan. 17. (Cs), 09.43
Nemrég jutottam el erre az oldalra, és mivel máris érdekel ez a téma, letöltöttem a PostNuke legújabb verzióját (fórumban többen ezt ajánlották), egyenlőre még csak ismerkedés céljából. Kezdő vagyok ebben a témában, azért is kérnék segítséget. Valamelyik fórumban olvastam a NuSphere-ről is, de valamiért nem tudtam letölteni a megadott linkről.. Tud nekem valaki mutatni egy letölthető linket, ahonnan free lehet letölteni???