ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 2002

július 31

PHP Accelerator 1.3.2

Granc Róbert · 2002. Júl. 31. (Sze), 15.42
Megjelent a PHP gyorsító új változata. Az újdonságok közül kiemelendő a napokban említett IonCube Encoder támogatása, valamint az aktivációs kulcsok szükségtelensége, ezeken kívül számos hibajavítást és gyorsítást tartalmaz az elődhöz képest.

Honlap és letöltés: www.php-accelerator.co.uk
 

Hibát kapok ha a php oracle támogatással használnám.

mofu · 2002. Júl. 31. (Sze), 10.12
Hali

Van egy ilyen gond hogy ha a php.ini-be beteszem ezt a sort
extension=php_oci8.dll és indítom az apache-ot hibát ad egy kis ablakba :



oci8 :Unable to initialize module
Module compiled whit modul API=20020429, debug=0, thread-safety=1
PHP compiled whit modul API=20010901 debug=0, thread-safety=1
There option need to match


Találkozott ilyennek valaki vagy olvasot róla valahól, esetleg megoldást tud rá ?
 

július 30

forumhiba

kempelen · 2002. Júl. 30. (K), 17.26
Hali Robi!

Nagyon zavar, hogy belepes nelkul is be tudok menni a "valasz" menupontba, szepen megirom, es mikor elkuldenem kiirja hogy rosz nev. Nem tudnad beallitani, hogy ne lehessen valaszt fogalmazni ha nem lehet elkuldeni?

Koszi.
Kmp
 

Hírlevél készítése

World-Soft · 2002. Júl. 30. (K), 14.34
Sziasztok!

Szeretnék csinálni PHP-ben egy hírlevélküldő rutint. A levélküldéssel alapjában nincs gond, a címeket egy MySQL táblából ki is tudnám nyerni.
Viszont azt nem tudom milyen módon külgyem el a leveleket. Arra gondoltam, hogy egy ciklus segítségével egyesével küldöm. Még nem próbáltam ki, de attól félek ezzel lesz egy kis gond. Ha több száz (és várhatóan annyi lesz, sőt...) felhasználónak próbálom egymás után elküldeni a mailt, akkor az túl sokáig fog tartani, és a script futása időtúllépés miatt le fog álni.

Ezt hogy lehet kiküszöbölni?

Lehet, hogy a levelek konkrét elküldését nem is PHP-ben kellene csinálni, vagy nem egyesével küldeni? A követelmény az, hogy a címzettek nem láthatják egymás címeit, mert ahoz a többi felhasználónak semmi köze.

Mihamarabbi válaszotokat előre is köszönöm.
 

Nagyon Help!!!!

AndrewBoy · 2002. Júl. 30. (K), 13.16
Segítség!
Egyik pillanatról a másikra a működő Post Nuke (7.13) News modul része ezt írta ki:
DB Error: getArticles: 1030: Got error 28 from table handler

MINDEN megy amúgy!
Hírszerkesztés, módosítás, Minden, csak a főoldalon nem jelenik meg!
Nagyon gyorsan kérnék segítséget!
 

július 29

PHP Weekly - 96.

Granc Róbert · 2002. Júl. 29. (H), 14.44
A Zend szokásos heti hírlevelének 96. számából:

4.2.x biztonsági problémák - Sebezhető pontot találtak mind a 4.2.0-ás, mind a 4.2.1-es PHP-ben, amely lehetővé teszi a támadó számára tetszőleges kód futtatását a kiszolgálón. A lyuk a PHP HTTP_POST funkciójában található. A probléma megoldására azonnal új PHP verziót tettek közzé, amely egyszerűen egy biztonságossá tett 4.2.1, új funkciók nem kerültek bele. A sebezhetőség részletesebb megértéséhez a hivatalos weboldal, vagy a felfedező e-matters honlapja nyújt segítséget. A 4.2.2 a szokásos helyekről tölthető le.

A kézikönyv fordítása szlovák/cseh, svéd és holland nyelvekre - több önkéntes is jelentkezett már a listán azzal a szándékkal, hogy ezekre a nyelvekre fordítsák a PHP kézikönyvet. Ha valaki folyékonyan beszéli az angol mellett ezek valamelyikét, szívesen látják a jelentkezőket!

július 28

Mikor e-mail cím az e-mail cím

hoofi · 2002. Júl. 28. (V), 15.52
Sziasztok!

Készítettem egy regisztrációs oldalt.
Az ott megadott e-mail cím a felhasználo későbbi azonositója, hiszen abból csak 1 van.
Ahhoz kérnék segítséget, hogy mikor e-mail cím az e-mailcím?
Gondolok a következőkre.
A címben csak az angol abc betűi, számok, a _ , a @, és a. lehet benne.
@-ból csak 1
nem lehet @. és .@
Az első karakter nem lehet _ és . és @.
Én eddig ennyit ellenőriztem le, lehet, hogy vannak még hasonló buktatók.

A válaszokat előre is köszönöm!
 

július 26

ionCube PHP Encoder

Granc Róbert · 2002. Júl. 26. (P), 16.06
Ha már az előző hírnél szóba hoztam a Zend Encodert, rögtön eszembe is jutott, hogy a héten jelent meg egy vadiúj (szintén nem ingyenes, ám a Zend szolgáltatásnál sokkal jobb árakkal rendelkező) konkurrense, az ionCube PHP Encoder.

A program előnyei: szkriptjeink erős védelme a lefordított kód titkosításával, olcsóság, teljes PHP kompatibilitás, beleértve pl. a __FILE__ kódolását is, amelybe más titkosítóknak már beletört a bicskája, nagyon gyors dekódolás, valamint teljesen biztonságos támogatás a PHP Accelerator következő (a héten megjelenő) verziója által.

Az árakra jellemző, hogy például a SquirrelMail közel harmincháromezer soros forráskódját is csak 30 dollárért kódolják el.

Bővebb információ, letöltés a honlapon: http://www.ioncube.com/encoder/
 

Új Zend Optimizer

Granc Róbert · 2002. Júl. 26. (P), 15.51
Tegnaptól érhető el a Zend Optimizer legújabb változata, amely már teljeskörűen támogatja a PHP 4.2.x változatait is. Az ingyenes Zend Optimizer a Zend Encoder által titkosított fájlokat dekódolja és futtatja, egyben pedig gyorsítani tudja a PHP kód futását Apache 1.3.x, IIS 4 és 5, valamint Zeus szervereken. Letölthető Linuxokra, Sparc platformú Solarisra, FreeBSD-re és Windowsokra a következő címről:

http://www.zend.com/store/products/zend-optimizer.php
 

PHP Weekly - 95.

Granc Róbert · 2002. Júl. 26. (P), 15.45
A Zend szokásos heti hírlevelének 95. számából:

PHP hírcsoport indult - azok számára, akik szívesen olvasgatják a hírcsoportokat, érdekfeszítő hír a kétségkívül teljesen "nyilvános" PHP hírcsoport, a comp.lang.php elindulása. A közel három hónapos folyamat megérte a várakozást, hiszen megszilárdítja a PHP helyét a USENET hierarchiában a comp.lang. alatt szereplő programozási nyelvek mellett. A hír írásakor az új csoportnak már ott kellene lennie minden helyi hírkiszolgálón.

A kézikönyv arab fordítása - jól halad, számos önkéntes jelentkező segítségének köszönhetően. Ám ha van itt olyan, aki jól tud arabul és angolul is, nem akar esetleg besegíteni? Ez lesz a 14. nyelv, amelyen a PHP dokumentáció elérhető.