ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 9, 2002

PN 0714 - interneten

james · 2002. Júl. 9. (K), 16.55
adott php 406. mysql iss5
feltelepitem a pn 0714-et de az admin egy resze https-en akar menni, de az nem erheto el.

mit tehetek?
 

PHP Weekly - 88.

Granc Róbert · 2002. Júl. 9. (K), 16.02
Még egy jócskán elkésett Zend hírlevél mára...

Archív hírlevél, június 3.-án jelent meg, csupán akkor elmaradtam a fordításával.

Hibavadászat - gratulációk a PHP Minőségbiztosítási csoportnak! Míg a levelezőlista forgalma minden rekordot megdöntő alacsony szintre süllyedt, a QA tagok alaposan felforgatták a hibajelentő rendszert a téves bejelentések törlése érdekében. Úgy tűnik, hogy néhány száz hibás, téves bejelentést sikerült törölni, ami kétségkívül nagyban megkönnyíti a többi fejlesztő munkáját.

Csatolt XML - a PHP fejlesztői levelezőlista forgalmának legnagyobb részét ezen a héten az XML téma alkotta, nevezetesen, hogy mennyire fontos az XML a PHP szempontjából, valamint hogy a libxml könyvtár a PHP nyelv részeként belekerüljön-e a jövőbeli kiadásokba.

Könnyen igazolható, hogy miért jó, ha a libxml a PHP része - azt jelentené, hogy az XML szabványok (lásd a fenti linket) nagyobb része lenne a PHP-n belülről elérhető. A fejlesztők új kiegészítők írásánál mindig támaszkodhatnának arra a jelenlévő XML funkcionalitásra, anélkül, hogy extra könyvtárak meglétét kellene ellenőrizniük. Mindez végüli egyszerűbb telepítési folyamatot jelentene mindazoknak a végfelhasználóknak, akik szeretnék az XML-t, de nem kérnek a külső kód PHP-be történő fordításának gondjaiból.

A MySQL-t hozták fel annak példájaként, hogy egy jól csomagol kiegészítő és könyvtár egyszerűen csak "működik".

Míg a legtöbb fejlesztő pozitívan viszonyult az ötlethez, sokan aggódtak a könyvtár extra mérete miatt, és amiatt, hogyan lehet azt szinkronban tartani a "hivatalos, legutolsó, stabil változattal".

Végül még nem született meg a végső megegyezés, talán a jövő héten többet hallunk még erről a témáról.

PHP Weekly - 87.

Granc Róbert · 2002. Júl. 9. (K), 14.29
Archív hírlevél, május 27-én jelent meg, csupán akkor elmaradtam a fordításával.

msession beta 4 - bejelentették az msession kiegészítő negyedik (utolsó?) bétáját. Egy nagy csomó új és izgalmas tulajdonság került bele ebbe a kiadásba, így ha valaki a PHP-t több gépen elosztva akarja futtatni, érdemes lehet kipróbálnia a msessiont.

Wez Furlong szabadságon - 10 napig szabin lesz, de azért megadta elérhetőségét. Jó pihenést!

PHP Weekly - 93.

Granc Róbert · 2002. Júl. 9. (K), 11.58
A Zend szokásos heti hírlevelének 93. számából:

Python a PHP-ben (PiP) - a PHP egyik fejlesztője, és a levelezőlista rendszeres hozzászólója, Jon Parise egy igen érdekes új kiegészítőt tett közzé, amely lehetővé teszi Python kód használatát PHP alatt. Habár egyelőre csak az elképzelés megvalósíthatóságának bizonyítási fázisában van, a kiegészítő működik, és Jon tesztelőket és visszajelzéseket vár. Honlapja a http://www.csh.rit.edu/~jon/projects/pip/ címen számos példát és linket tartalmaz, valamint természetesen innen tölthető le maga a kiegészítő is. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy egyelőre nem készült még hozzá config.m4 fájl, azaz a fordítása a Visual C++ for Windows kivételével minden egyéb fordítóval picinyég nehézkes.

Bemutatórendszer - amint ígérte, Rasmus Lerdorf átdolgozta neves bemutatórendszerét, amely sokkal letisztultabbá és modulárissá vált, valamint XML-t használ a képek (diák) absztrakt de használható kezelésére. Az élő demó a http://pres.lerdorf.com/ címen található, jelenleg legalább 1.0-s Mozillát és Flash 5-öt követel, az Internet Explorert nem támogatja. A README fájl elejét, az XML formátum példáit, valamint Rasmusnak a levelezőlistára írt üzenetének érdekesebb technikai részleteit tartalmazza.