ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 93.

Granc Róbert · 2002. Júl. 9. (K), 11.58
A Zend szokásos heti hírlevelének 93. számából:

Python a PHP-ben (PiP) - a PHP egyik fejlesztője, és a levelezőlista rendszeres hozzászólója, Jon Parise egy igen érdekes új kiegészítőt tett közzé, amely lehetővé teszi Python kód használatát PHP alatt. Habár egyelőre csak az elképzelés megvalósíthatóságának bizonyítási fázisában van, a kiegészítő működik, és Jon tesztelőket és visszajelzéseket vár. Honlapja a http://www.csh.rit.edu/~jon/projects/pip/ címen számos példát és linket tartalmaz, valamint természetesen innen tölthető le maga a kiegészítő is. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy egyelőre nem készült még hozzá config.m4 fájl, azaz a fordítása a Visual C++ for Windows kivételével minden egyéb fordítóval picinyég nehézkes.

Bemutatórendszer - amint ígérte, Rasmus Lerdorf átdolgozta neves bemutatórendszerét, amely sokkal letisztultabbá és modulárissá vált, valamint XML-t használ a képek (diák) absztrakt de használható kezelésére. Az élő demó a http://pres.lerdorf.com/ címen található, jelenleg legalább 1.0-s Mozillát és Flash 5-öt követel, az Internet Explorert nem támogatja. A README fájl elejét, az XML formátum példáit, valamint Rasmusnak a levelezőlistára írt üzenetének érdekesebb technikai részleteit tartalmazza.

file_exists() - rövid figyelmeztetés a fejlesztői verziók (snapshotok) windows alatti használóinak: pillanatnyilag nem működik a file_exists() funkció, a javítás hamarosan megjelenik a CVS-ben.

PHP és a soros portok - a kérdés az elmúlt hetekben többször is felbukkant a listán, azok számára, akik kihagyták: Van mód a számítógép soros portjainak elérésére PHP-n keresztül?

A rövid válasz jelenleg "nem". A hosszú válasz "igen", ha valaki hajlandó némi erőfeszítéseket tenni érte. A windows felhasználóinak lehetőségük van egy COM objektum használatára, amely elvégzi a feladatot. A másik lehetőség külső eszköz használata a soros port adatainak írására és olvasására egy IP socketre, majd a PHP-vel ennek az IP socketnek a kezelése.

Ha a helyzet megváltozik, biztosak lehettek benne, hogy itt olvashattok róla először!

TrustCommerce - egy új pénzügyi tranzakciók kezelésére szolgáló kiegészítőt készített Dan Helfman, aki a TrustCommerce mérnöke. A cég online fizetést kiszolgáló felület, amely - úgy tűnik - igencsak kedveli a nyílt forráskódú és ingyenes szoftvereket - annyira, hogy kiegészítőjüket elküldték, hogy legyen része a PHP hivatalos kiadásának. A szolgáltatás bankkártyaadatok feldolgozását, rendszeres számlázást és csekkezelést kínál, fejlett technikai színvonalon. Ha valaki az e-kereskedelemmel foglalkozik, érdemes megkukkantania.

Jason Greene visszatérése - ha valaki pont t keresi, annak szólunk, hogy most tért vissza szabadságáról, és még a levelezése feldolgozásánal tart, kis türelmet kér.

PHP hibavadászat - Derick Rethans és a PHP Quality Assurance Team (Minőségbiztosítási csoport) mindent megtesznek azért, hogy a közel 800 kiemelt hibát a hibakezelő rendszerben nullára redukálják, így elindították az első éves PHP hibavadászatot, a PHP Bug Hunt-a-thon-t.

Mi a lényege? Nagyon egyszerű! A csoport "hibacsomagokat" készített - ezek egymáshoz kötődő hibák csomagja, amelyeket egy-egy csoport könnyebben megoldhat együtt. Ha valaki hajlandóságot és képességet érez magában, induljon a hivatalos honlapra, válassza ki magának a szimpatikus hibákat és küldje el a részleteket e-mailben a listára.

Számos lelkes fejlesztő már válaszolt a kihívásra. Lesz itt is megfelelő ember?