ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 26, 2002

ionCube PHP Encoder

Granc Róbert · 2002. Júl. 26. (P), 16.06
Ha már az előző hírnél szóba hoztam a Zend Encodert, rögtön eszembe is jutott, hogy a héten jelent meg egy vadiúj (szintén nem ingyenes, ám a Zend szolgáltatásnál sokkal jobb árakkal rendelkező) konkurrense, az ionCube PHP Encoder.

A program előnyei: szkriptjeink erős védelme a lefordított kód titkosításával, olcsóság, teljes PHP kompatibilitás, beleértve pl. a __FILE__ kódolását is, amelybe más titkosítóknak már beletört a bicskája, nagyon gyors dekódolás, valamint teljesen biztonságos támogatás a PHP Accelerator következő (a héten megjelenő) verziója által.

Az árakra jellemző, hogy például a SquirrelMail közel harmincháromezer soros forráskódját is csak 30 dollárért kódolják el.

Bővebb információ, letöltés a honlapon: http://www.ioncube.com/encoder/
 

Új Zend Optimizer

Granc Róbert · 2002. Júl. 26. (P), 15.51
Tegnaptól érhető el a Zend Optimizer legújabb változata, amely már teljeskörűen támogatja a PHP 4.2.x változatait is. Az ingyenes Zend Optimizer a Zend Encoder által titkosított fájlokat dekódolja és futtatja, egyben pedig gyorsítani tudja a PHP kód futását Apache 1.3.x, IIS 4 és 5, valamint Zeus szervereken. Letölthető Linuxokra, Sparc platformú Solarisra, FreeBSD-re és Windowsokra a következő címről:

http://www.zend.com/store/products/zend-optimizer.php
 

PHP Weekly - 95.

Granc Róbert · 2002. Júl. 26. (P), 15.45
A Zend szokásos heti hírlevelének 95. számából:

PHP hírcsoport indult - azok számára, akik szívesen olvasgatják a hírcsoportokat, érdekfeszítő hír a kétségkívül teljesen "nyilvános" PHP hírcsoport, a comp.lang.php elindulása. A közel három hónapos folyamat megérte a várakozást, hiszen megszilárdítja a PHP helyét a USENET hierarchiában a comp.lang. alatt szereplő programozási nyelvek mellett. A hír írásakor az új csoportnak már ott kellene lennie minden helyi hírkiszolgálón.

A kézikönyv arab fordítása - jól halad, számos önkéntes jelentkező segítségének köszönhetően. Ám ha van itt olyan, aki jól tud arabul és angolul is, nem akar esetleg besegíteni? Ez lesz a 14. nyelv, amelyen a PHP dokumentáció elérhető.