ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 8, 2002

Új design

Phanatic · 2002. Ápr. 8. (H), 18.12
Gratulálok az új designhoz... Nem tudom mikor lett föltéve, de én csak most vettem észre :)

Nem lehetne felrakni a letöltések közé is? Mert én átalakítva nagyon szívesen használnám a honlapomon...
 

Apache 2

Granc Róbert · 2002. Ápr. 8. (H), 17.09
Az elmúlt héten az Apache csoport csendben bejelentette, hogy a legújabb, 2.0.35-ös Apache megérett az "általános felhasználásra", azaz már nemcsak bétának tekintik.

A PHP 4.1.2-es verziója egyelőre még számos ponton összeakad ezzel a szerverrel, ám a CVS-ben lévő változat jelenlegi állapotában ezeket a gondokat szinte mind kijavították már, és a nemsokára megjelenő 4.2.0 teljes egészében támogatni fogja majd a világ legkedveltebb webkiszolgálójának 2-es sorozatát.

Az Apache 2.0 számos javítást, fejlesztést, gyorsítást tartalmaz az 1.3-as sorozathoz képest. A leginkább látható változás a hibrid szál- és processzalapú mód támogatása mindazokon a platformokon, amelyek támogatják ezeket a módokat. Ez a tesztek alapján jelentősen megnöveli az Apache teljesítőképességét, amelynek különböző 2.0-ás bétaváltozatai már december óta futnak az Apache honlapján.

Az Apache 2.0 szűrhető ki- és bemenetet is kínál, lehetővé téve így bármely moduljai számára akár más modulok kimenetének feldolgozását is, mielőtt azt a szerver elküldené a böngészőnek. Az IPv6-ot támogató platformokon most már a kiszolgáló is támogatja a teljes szabványt.

Az Apache 2.0 folyamatosan fejlesztett forráskódja hat óránkénti frissítéssel tölthető le a http://cvs.apache.org/snapshots/ címről, a stabil 2.0.35 különböző platformokra előrefordított bináris kódja pedig a http://www.apache.org/mirrors/ címen felsorolt tükörszerverekről (Magyarországról is). Jelen pillanatban Windowsos bináris kód még nem tölthető le.
 

Sessions

Granc Róbert · 2002. Ápr. 8. (H), 16.55
Míg a Zend hírlevél megjelenését várjuk, íme, itt egy újabb angol nyelvű fejezet, ezúttal a sessionökről, ismét az O'Reilly kiadótól. Ez a mintafejezet ezúttal a Web Database Applications with PHP & MySQL könyv része, és igen alaposan tárgyalja a sessionök felhasználását.

Chapter 8 - Sessions

Angolul kevésbé tudóknak a figyelmét ismét felhívnám arra, hogy egyre több színvonalas könyv jelenik meg magyarul is a PHP-ről.
 

php file kódolása

iloz · 2002. Ápr. 8. (H), 12.01
Szevasztok!

Új vagyok errefelé, de már egy ideje barátkozok a phpvel.
Most írtam egy php programot, ami egy gépterem adminisztrálásához lenne egy felület, és az adminisztrátor gépén futna. Nem szeretném, ha a faszi bele tudna nyulkálni, ezért szeretném elkódolni valahogyan a programot. Van erre valamilyen lehetőség?

Köszi
iloZ