ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 10, 2002

PHP 4.2.0

Granc Róbert · 2002. Ápr. 10. (Sze), 14.55
Az elmúlt napokban különböző hírek kapcsán többször is szóba került az intenzíven fejlesztett, hamarosan megjelenő 4.2.0 változat. Ha már ennyit emlegetjük, illendő lehetőséget adni a kipróbálására is, ha valaki éppen tesztelni szeretné, de vigyázat!, ez még közel sem végleges, csupán bétaváltozat, és a végleges, "hivatalos" 4.2.0 megjelenéséig még számtalan apró-cseprő hibát, gondot fognak a fejlesztők kijavítani benne.

A PHP 4.2.0 második megjelenés előtti próbaváltozata (RC - Release Candidate) a következő címen érhető el: http://www.php.net/~derick

A fejlesztők minden tesztelő visszajelzéseit várják a minőségbiztosítási csoport honlapján: http://qa.php.net/

Ja igen, az Apache 2-t még ez a verzió sem támogatja, csak az RC3 fogja majd.
 

Szeplő a PHP-n?

Granc Róbert · 2002. Ápr. 10. (Sze), 14.50
Hülye cím, de a PHPMole szó szerint ezt is jelenthetné ugye... [ mole n a) anyajegy, májfolt, szépségfolt; b) szemölcs; c) szeplő... ] Második jelentése lenne a vakond, és valószínűleg inkább erre vonatkozik a címe, azaz PHP-akond lenne magyarul...

Na jó, elég lesz ennyi bevezető, mi az a PHPMole? PHP-ban írt (valójában PHP-GTK-ra épülő) fejlesztői környezet PHP-s alkalmazások készítéséhez. A honlapjáról vett szerény idézet így szól: "egyszerűbben összefoglalva a PHPMole egy kis Dreamweaver a MS Visual Studioval ötvözve, és egy kis tartalomkezelő felülettel és képkezelő eszközökkel nyakonöntve".

Ha ez egy kicsit talán túlzás is, mindenféleképp figyelemre méltó alkalmazásról van szó, amelyet érdemes lehet kipróbálni.

Figyelem! Nem PHP-s alkalmazásról van szó, PHP-GTK-t igényel!

Honlap és letöltés: http://www.akbkhome.com/wiki.php/phpmole_IDE/index.html