ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 5, 2002

Programming PHP

Granc Róbert · 2002. Ápr. 5. (P), 10.26
Mint arról a hét elejei hírekben beszámoltunk, örvendetes, hogy egyre több könyv jelenik meg magyarul is a PHP-ről. Ezek azonban - sajnos - sokszor túl drágák ahhoz, hogy bárki, aki nem keres pénzt PHP-vel, még csak ismerkedik vele, csak úgy megvegye. Ezért aztán azt hiszem, nagyon sokan - főleg, ha tudnak angolul - inkább a weben keresnek tananyagokat, példaprogramokat, így próbálva mélyebben megismerni a nyelvet.

Az angol nyelven megjelenő könyvek nagy előnye, hogy a kiadó legtöbbször egy fejezetet ingyenesen, nyilvánosan elérhetővé tesz a webhelyén, így nem csak a könyvesboltban lehet beleolvasni egy könyvbe, hogy annak stílusa, érthetősége tetszik-e számunkra. Ezeket a mintafejezeteket persze legtöbbször azok is szívesen böngészik, akik nem veszik meg az adott könyvet.

Az egyik legújabb ilyen minta a tömbökről szóló fejezet a Programming PHP című könyvből, amelynek társszerzője - Kevin Tatroe mellett - Rasmus Lerdorf, a PHP "szülőatyja". A 40 dolláros könyv a PHP4 legtöbb aspektusával foglalkozik, és persze a szerző neve garancia lehet a minőségére.

Bővebb információ: oreilly.com - Online Catalog: Programming PHP

Példafejezet: Chapter 5 - Arrays
 

PostNuke 0.712

Granc Róbert · 2002. Ápr. 5. (P), 10.04
Az általunk is használt tartalomkezelő rendszer új verziója (mint azt a verziószám is mutatja - 0.711 után 0.712) csak minimális hibajavításokat tartalmaz, sőt, a jövő héten a 0.713 is várható, még néhány hiba javításával.

A javítások listája a hivatalos bejelentésben olvasható, a PostNuke pedig továbbra is a hivatalos honlapról (www.postnuke.com) tölthető le.