ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 22, 2002

PHP Szerkesztők

Scarabeus · 2002. Ápr. 22. (H), 20.23
Üdv mindenkinek!
Arra lennék kiváncsi, hogy ki milyen PHP szerkesztőt használ és miért azt használja.
Főlleg a nagy PHP Gurukat kérdezném, hogy mit ajánlanak.

Scarabeus
 

Csak egy-két kattintás?

Granc Róbert · 2002. Ápr. 22. (H), 17.55
Különböző fórumokon, levelezőlistákon gyakran felbukkannak olyan, a PHP-vel még csak ismerkedő (vagy még eddig sem jutó) személyek, akik egy-egy pontosan meghatározott feladatot szeretnének elvégeztetni a PHP-vel, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá, vagy előreláthalag túl sokáig tartana nekik megtanulni a PHP-t, hiszen a feladat sürgős lenne.

Azok számára, akik PHP helyett ASP-t (Microsoft Active Server Pages), JPS-t (Java Server Pages) vagy CFM-et (ColdFusion fájlok) használnak, már jó ideje ott van a legjobb HTML-es szerkesztők között számontartott Macromedia Dreamweaver szerveroldali programozást is támogató változata, a Dreamweaver Ultradev, amellyel nagyon egyszerűen és gyorsan készíthetőek webes alkalmazások.

A Macromedia a számos kérés, könyörgés, petíció ellenére sem akarta (tudta) beletenni az Ultradev 4-es verzióba a PHP támogatást, azt csak egy romániai cég, az InterAkt ingyenes kiegészítőjével, a PHAkt-tal (vagy annak fizetős változatával, az Impakttal) lehetett használni. Eddig.

Ismét új ADODB

Granc Róbert · 2002. Ápr. 22. (H), 17.31
Ismét változott az ADODB adatbázis-absztrakciós felület verzószáma, az új, 1.99-es verzió ismét számos hibajavítást, új funkciókat és valamivel gyorsabb működést hozott. A szerző legjelentősebb újdonságként emeli ki, hogy a RecordCount() funkció minden támogatott adatbázison működik.

Egyben felhívnám figyelmeteket egy nagyon alapos (és természetesen az ADODB-re koncentráló) cikkre, amely a "hordozható" SQL írásáról szól, azaz arról, hogyan készítsünk olyan kódot (természetesen elsősorban az ADODB segítségével), amely minimális változtatásokkal szinte bármilyen adatbáziskezelőt tud használni.

Cikk: Tips on Writing Portable SQL Code

ADODB honlap és letöltés: http://php.weblogs.com/ADOdb
 

PN modul tutorial

Phanatic · 2002. Ápr. 22. (H), 13.02
Helló Robi!

Küldtem neked egy emailt is ezzel kapcsolatban (phpinfo##kukac##freephp.hu)...

Mi lenne, ha indítanánk (indítanék) egy PN modul készítő "tanfolyamot" (a portálkészítőhöz hasonlót)? Szerintem hasznát venné mindenki, mert egyre inkább elterjedőben van a PostNuke hazánkban is...

Előre is várom válaszodat,
Phanatic