ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 80.

Granc Róbert · 2002. Ápr. 3. (Sze), 13.57
A Zend szokásos heti hírlevelének 80. számából:

Zend Engine 2 előzetes - többhónapos munka után végre betekinthetünk a Zend Engine 2 előzetesébe. Andi Gutmans bejelentette, hogy megpróbálja a 4.2.0-val csomagolni az új motort, egyelőre csak egy próbaváltozat erejéig, méghozzá minél hamarabb. Amint megjelenik, hírt adunk róla, de figyeljétek a php.net-et is további információkért.

Fájlok feltöltése - a feltöltött fájlok elérése bekapcsolt safemode vagy openbasedir opcióval igen kényelmetlen - egy csomó lassú lépésre van szükség csak az olvasási jog eléréséhez. Andrew Sitnikov egy új függvénnyel próbálta megoldani ezt a problémát: a read_uploaded_file() lehetővé teszi, hogy közvetlenül elérhessük a feltöltött fájlt akkor is, ha a fenti opciókat bekapcsoltuk.

4.2.0 RC 1 - elérhető a 4.2.0 első bemutató változata. Itt olvasható a teljes leírás, hogyan kell letölteni, fordítani és tesztelni ezt a verziót.

Nincs több PAM? - Sascha Schumann azon gondolkodik, hogy törli az explicit utalást a PAM könyvtár PHP-be fordítására, mivel az "csak a biztonság kedvéért" került bele a PHP fordításba, de úgy tűnik, senki sem használja, emellett fordítási problémákat okozhat egyes C könyvtárakkal.

cvs.php.net - Sebastian Bergmann fedezte fel, hogy a cvs.php.net alatt futó Chora már jó régi verziójú, így hamarosan várható a frissítése.

RFC a javításokra - Yasuo Ohgaki újra közzétette kérését (némi frissítésekkel) a javítások (patchek) közzétételéhez kapcsolódó megjegyzésekre. Ha valaki javítást akarna küldeni a jövőben, ajánlott elolvasnia ezt a dokumentumot, hogy megismerkedjen a megfelelő lépésekkel.

Iconv gondok - a CVS-be belekerült az iconv javítása a kiegészítő fordításával valamint egyes üzenetekkel kapcsolatban.

A sprintf() kapcsolói - elkészült egy javítás a függvény kapcsolóival kapcsolatban. Egyes rendszereken előreláthatatlan viselkedést eredményezett, ha a függvény nem kapott argumentumokat.

Java szerializálás - Brad Lafountain készítette el a kódot, amely lehetővé teszi az ext/java kiegészítővel készített objektumok szerializálását. További infók itt találhatók.

Crypto++ - bejelentették a C++ alapú Crypto++ könyvtár legelső, béta előtti változatának elkészültét. Keresztplatformos, gond nélkül fut mind windowson, mind a különböző unixokon. Leírása itt található.

Ennyit mára a tudomány és a technika újdonságaiból.