ugrás a tartalomhoz

IIS+extensions

Tophy · 2002. Ápr. 3. (Sze), 20.00
Valakinek sikerult mar IIS alatt modulokat betoltenie? A problema a kovetkezo: php.ini-ben extensions path beallitva (c:\php\extensions), megfelelo dll kikommentezve, megis hibat jelez a php (The specified module could not be found). A neten mar korulneztem, talaltam rengeteg sorstarsat aki hasonlo cipoben jar, de megoldas sehol sem volt. Remelem tud valaki segiteni.

Tophy
 
1

Re: IIS+extensions

Vales · 2003. Jún. 21. (Szo), 11.51
Megjegyzem, hogy valami csoda folytán Windows rendszeren Apache alatt sem működnek az extension dll-ek :(
2

Re: IIS+extensions

Vales · 2003. Jún. 21. (Szo), 11.56
Ha már itt vagyok megkérdezném, hogy úgy általában hogyan kell IIS 5.1 alá betenni a PHP-t? A PHP Kézikönyv szerint leírtakat nem tudom megcsinálni, mert az XP Pro-ban csak egy egyszerűsített IIS van és nincs olyan hozzáadás gomb, ahol beírhatnám pl. , hogy a .php kiterjesztéshez a c:\php\php.exe-t hívja meg. A PHP mellett a Python-t is szeretném alátenni, mert abban is kellene CGI-t programozni!
Hogyan tudom megoldani ezt a problémát?
Valamit a Registryben kell buherálni esetleg?
3

Re: IIS+extensions

Scr34m · 2003. Jún. 23. (H), 07.19
MI lenne ha pontos hibaleirast kapnank az esetrol mert IIS + PHP broaf birjuk feltenni apachet fel megy az en w2k ota apachet hasznalok IIS saxx

Szal menjetek el php.net -re ott install resz a manualban es leirja win 32 alatt apachet hogy kell beallitani. Nekem soha nem volt problem betolteni ext. max nem jo php.ini
4

Re: IIS+extensions

Granc Róbert · 2003. Jún. 23. (H), 09.45
Vales:
Apache alatt egyes extensionök valóban nem működnek Windows alatt - a php.net online kézikönyvben felhasználói megjegyzések böngészése ilyenkor igencsak hasznos, pl. így sikerült a mcrypt modult működésre bírni, mert alapból annál is "not found" hibaüzenet érkezett.

IIS tanáccsal sajnos nem tudok segíteni, csak azt tudom ajánlani, hogy ha nem muszáj IIS-t használni, inkább telepítsd az Apache-ot.

Robi
5

IIS +PHP

Anonymous · 2004. Szep. 18. (Szo), 18.11
Általános probléma :)
Megoldás: PHP dll könyvtárában lévő dll.eket a wndows/system32 könyvtárába be kell másolni. Utána az extensionok betöltődnek.
Már vagy 50x telepítettem IIS alá php-t isapi-ként.

Ajánlom inkább az APACHE-PHP párosítást, egyszerűbb, jobb, használhatóbb, kevesebb memory leak-et eredményez

Üdv: Anony de mouse