ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 79.

Granc Róbert · 2002. Ápr. 3. (Sze), 11.46
A Zend szokásos heti hírlevelének 79. számából:

Streamek - végre bekerült a CVS-be a régóta várt stream támogatás, a legtöbb funkciónak gond nélkül kell működnie.

SapDB és a PHP - egy Alex Black nevű fejlesztő próbálja vállalati környezetben használni a fenti kettőst. A fejlesztői levelezőlistán olyanok jelentkezését várják, akiknek van tapasztalatuk ezzel az adatbázissal.

4.1.2 (esetleg 4.1.3) Windowson - a március 12-én kibocsátott windowsos 4.1.2 fordítás verziószámába kis hiba csúszott, 4.1.3-dev-ként jelentkezik be. A hiba jelentéktelen, így valószínűtlen a javítása.

FastCGI frissítés - Shane Caraveo frissítette a FastCGI kódot, javítva egy hibás kimenetet és egy konfigurációs hibát. A javított változat és a változások listája itt található.

PHP audit project - négy "OpenBSD rajongó" Stefan Esser támogatásával belevágott a PHP forráskódjának megtisztításába biztonsági szempontból. A 4.1.2 forráskód alapján jelentős javításokat eszközöltek, a munkával néhány héten belül a CVS fő irányába mozdulnak majd el. A fejlesztők igen pozitívan fogadták mind az ötletet, mind a javítások minőségét, valamint számosan támogatták a javítások azonnali alkalmazásának ötletét a fejlesztői ágban is. Ha valakinek van tapasztalata ezen a területen és esetleg segítene a munkában, nézze meg a projekt hivatalos honlapját.

Interbase kiegészítő - egy újabb hölgy, Daniela Mariaschi jelentkezett CVS jogokért, hogy még több javítást végezhessen a kódon, miután elkészített egy a hírlevélben korábban már említett javítást, valamint egy új függvényt. Az ibase_fetch_assoc a lekérdezés eredményének egy sorát tömbként adja vissza. További interbase javítások várhatók tehát hamarosan.

Mail() függvény Unix platformon - Markus Fischer készített egy nagyon hasznos javítást, hogy segítse a mail() függvény használatát Unix alatt. Arra az esetre, ha a funkció nem tudja a shellen keresztül meghívni a sendmail parancsot, Markus egy sokkal összetetteb hibakezelést készített el.