ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2011 - Fórum téma

június 20

Események és setTimeout

reagenross · 2011. Jún. 20. (H), 20.23
Sziasztok,

egy olyan menüt csinálok JavaScriptben, amelynél ha a menüpontok fölé viszem a kurzort, a menüpont felvesz egy színt, majd onmouseoutra elhalványodik. A halványodást setTimeout-al csinálom. Az a problémám, hogy ha túl gyorsan mozgatom a kurzort, és a fadelés lefutása előtt kiváltok egy másik eseményt, akkor az a fadelést megszakítja.
Kódot azért nem írok, mert csak a probléma elméleti megoldása érdekelne, amit kidolgozhatok magamtól.

Menü alá szavazás

kataiandi · 2011. Jún. 20. (H), 20.13
Sziasztok!
Menü alá hogyan tudom tenni az "érdekes weblap" logóját? Sehogy sem megy oda :( Erről lenne szó: honlapom
Köszi a segítséget előre is!!
Andi
u.i.:
Talán hasábozni kellene az oldalt...de akkor nem fog furán kinézni ?

Eclipse + Git development workflow hogyan?

troy1979 · 2011. Jún. 20. (H), 15.51
Sziasztok

Az eclipse helios-t és a git verzió kezelő rendszert szeretném valahogy együtt müködésre birni

Szerintetek mi lenne ennek a legjobb módja?

- adott az eclipse hellios /eclipsee 3.6 jee IDE
- Adott a git mint verziókezelő megoldás
- van 1 saját fejlesztésű issue-tracker/project manager szoftverünk

Ami szeretnék:

- hogyha valamilyen módon a feladatok a belső szoftverünk-ból átkerülnének/szinkronizálódnának a az eclipse feladatkezelő plugin-jével ( mylyn azt hiszem talán)

- és amikor megcsináltam x db feladatot , és új verziót készült a programból, akkor az elvégzet feladatokból ( pl a git-es commit-ok alapján) szeretnék change-log-ot generálni

Tudom hogy a eclipse-hez létezik az egit plugin, és olvastam hogy a mylyn-hez léteznek külöféle connectorok amik képesek mindenféle külső feladatkezelő programmal zzinkronizálni....

- Kérdésem az lenne hogy az eclipse+egit+ valamilyen mylyn connector ( ha jól láttam akkor van sima JDBC connector is pl) lehetne e a fenti feltételeknek megfelelő müködő megoldást létrehozni ?

- Van valakinek ezzel kapcsolatban gyakorlati tapasztalata?

- Ti hogyan oldjátok meg ezeket a feladatokat/problémákat ? ( ami engem illet szeretném automatizálni amit csak lehet..)

- A git-hez tudnátok esetleg kezdő szakirodalmat ajánlani ? ( mind a verzió kezelésben mind a git-ben eléggé kezdő vagyok még azt hiszem A git elött nem használtam sem CVS-t , sem SVN-t vagy más verziókezelő megoldást )

Előre is köszönöm a segitségeteket :)

textare <br>

kriszrap · 2011. Jún. 20. (H), 14.55
Sziasztok !!!
van egy kis hibám textareba:( ha lenyomom az entert és felküldöm akkor üres lesz a mező :( és azt akarom hogy új bekezdést csináljon:(

jQTouch villogó oldal betöltődés

Blintux · 2011. Jún. 20. (H), 11.25
Hali!

Egyik weboldalamhoz készítek iPhone/iPad kompatibilis sablont, amely úgy hat, mintha natív iOS app lenne.
Ehhez a jQTouch jQuery kiegészítést használom, amely remekül bevált a feladatra, viszont egy kellemetlenség adódott:
Ha az iPhone képernyőjénél kb. 3-4-szer nagyobb tartalmat akarok betölteni (mondjuk slide effekttel), akkor az animáció közben villan 1-2-öt a kép, mire megjelenik az egész tartalom.
Sokat keresgettem, hogy miféle megoldások léteznek erre. Találtam is egyett, amivel valamivel jobb lett a dolog (Comment by daaa57150, Dec 18, 2010), viszont még ez sem tökéletes, mert egy villanás ekkor is megjelenik.

Többféle készülékén nem tudtam tesztelni, mert csak egy iPhone 3G-m van, viszont PC-s böngészőkben nem jelentkezett ez a jelenség. Sem Safariban, sem Chromeban.

Nem tudom, ki használta már a jQTouchot, vagy hogy jelentkezett-e nála ez a hiba, de gondoltam rákérdezek itt is, hátha tud valaki orvosságot ajánlani :)

str_replace

kriszrap · 2011. Jún. 20. (H), 11.10
Sziasztok!!!
Egy olyat szeretnék csinálni hogy ha chatbe linkelnek és a linket <a href=""></a> formába . Annyi bajom hogy a linkelt szövegmellé oda rakja a levágott rész is . itt a kód:

$message= str_replace('http://', '<a href="'.$message.'">'.$message.'</a>', $message);

Igy néz ki a csak be linket rakok:
http://localhost/ns1/7b/tkrisz/fal.php localhost/ns1/7b/tkrisz/fal.php

ez a rész nem kell ide :
localhost/ns1/7b/tkrisz/fal.php

MySQL időrendi lekérdezés gyorsítása

LuMatt · 2011. Jún. 20. (H), 04.45
Sziasztok,

Miben jobb a dátumot és az időt tárolni mysql -ben. TIMESTAMP vagy INT (unix time) formátumban. Melyikkel kapok gyorsabban eredméynt vissza, ha idő szerint rendezett listát akarok egy több (10-100) millió soros adatbázisban?
Logikusnak tűnne, ha az INT gyorsabb lenne, de lehet, hogy a datetime már eleve számként kerül letárolásra?

június 19

Yii framework - relations probléma

react · 2011. Jún. 19. (V), 14.47
Yii-ben kezdtem fejleszteni, de elakadtam a relationök megadásánál.

átirányitás nem megy:(

kriszrap · 2011. Jún. 19. (V), 13.36
Szisztok!!!
van a kliens oldal
ott van egy ilyen kód:

<ul class="connect">
<?php include "counter.php"; ?>
</ul>

counter.php-be van egy ajax frissités

ajax frissités része (ajax motort vagy hogy hivják ami működteti a frissítést most nem írom le sztem nem lényeg)

<?php
include "config.php";
// cookie 30 percig bent lehet a felhasználó:)
if ($_COOKIE["ellenorzo"] != "bentvan") 
   {
   print'<meta http-equiv="refresh" content="1;URL=logout.php">';// itt a  bibi a mozilla nem akarja át irányitani:( 
   }
?>
Mi lehet a hiba hogy nem head részbe van a "<?php include "counter.php"; ?>" szerintetek??

PHP OOP

nistvan · 2011. Jún. 19. (V), 11.20
Sziasztok!

A PHP OOP-val most ismerkedek, de előzőleg már volt dolgom az OOP programozással más nyelveknél. Így a nagyon alap dolgok mennek. Sajnos még két hétig nem tudok olyan gép elé ülni, melyen ki is tudom próbálni a tanultakat, most azonban egy olyan kérdésbe futottam, amit tisztázni kell, mert egyébként a későbbiekben félrevezethet.

Tehát a kérdésem. Tegyük fel, hogy egy bejelentkező felületet akarok megvalósítani, ahol a belépett tagot egy Member objektumban tárolom. Ez az objektum létrejön a sikeres bejelentkezést követően, majd a header segítségével átirányítom a látogatót a kezdőlapra (vagy bárhova). Kérdésem, hogy itt valamilyen módon elérhető az adott Member objektum? Vagy milyen módon lehet azt később felhasználni? Esetleg ti az ilyen lehetőségeket hogy oldjátok meg?

Egy másik kérdés pedig, hogy van egy fórum, benne hozzászólások, téma nincs benne az egyszerűség kedvéért. Fórum objektum tartalmaz több hozzászólás objektumot. Ezt PHP-ban miként lehet tárolni (mint javaban pl az arraylist)?

Tehát engem főként az objektumok hatásköre, elérhetősége érdekelne egy tapasztalt PHP OOP szemszögéből :)

Köszi szépen,
nistv4n