ugrás a tartalomhoz

jQTouch villogó oldal betöltődés

Blintux · 2011. Jún. 20. (H), 11.25
Hali!

Egyik weboldalamhoz készítek iPhone/iPad kompatibilis sablont, amely úgy hat, mintha natív iOS app lenne.
Ehhez a jQTouch jQuery kiegészítést használom, amely remekül bevált a feladatra, viszont egy kellemetlenség adódott:
Ha az iPhone képernyőjénél kb. 3-4-szer nagyobb tartalmat akarok betölteni (mondjuk slide effekttel), akkor az animáció közben villan 1-2-öt a kép, mire megjelenik az egész tartalom.
Sokat keresgettem, hogy miféle megoldások léteznek erre. Találtam is egyett, amivel valamivel jobb lett a dolog (Comment by daaa57150, Dec 18, 2010), viszont még ez sem tökéletes, mert egy villanás ekkor is megjelenik.

Többféle készülékén nem tudtam tesztelni, mert csak egy iPhone 3G-m van, viszont PC-s böngészőkben nem jelentkezett ez a jelenség. Sem Safariban, sem Chromeban.

Nem tudom, ki használta már a jQTouchot, vagy hogy jelentkezett-e nála ez a hiba, de gondoltam rákérdezek itt is, hátha tud valaki orvosságot ajánlani :)
 
1

Túl sok

Poetro · 2011. Jún. 20. (H), 12.17
Nem lehet, hogy egyszerre túl sok mindent töltesz be, és elkezd elfogyni a telefon memóriája / CPU miközben lapozgatsz? Ezért a telefonnak lehet, hogy újra fel kell építeni az oldalt, amikor átlépsz a másik virtuális oldalra. Esetleg próbáld meg minimalizálni az oldalon levő elemek számát, a CSS-t, az elemekre pakolt JavaScript eseményeket. Azt is megteheted, hogy esetleg nem töltesz be már előre minden oldalt, hanem csak a következőt / előzőt, és igény szerint töltöd be majd a következőket. Másik dolog, amit még érdemes lehet megpróbálni, hogy egyszerűen kiveszed a DOM fából a nem látszó oldalakat egy JavaScript változóba (detach), majd igény szerint pakolod őket vissza, ezáltal az élő DOM fád kisebb lesz, és így gyorsabban fog reagálni / kevesebb memóriát fogyaszt.
2

Sajnos nem...

Blintux · 2011. Jún. 20. (H), 12.35
Nem sajnos, ez nem lehet gond. Már a legelső oldal betöltésnél jelentkezik ez.
Az oldal szerkezetileg nagyon egyszerű és a tartalom is csak szöveges.
Ezen kívül be van állítva, hogy max 5 megtekintett oldalt cacheljen el, így nem lehet memória gond sem.
Az egyes oldalakat dinamikusan tölti be egy egyszerű GET-el. Bár ez teljesen mindegy, mert ha előre elkészített adatokat akarok szépen becsúsztatni (ami ugye már eleve az adott oldalon van), akkor is villan egyet, ha a szöveg mérete 2-3-szor nagyobb a kijelzőnél.
3

Biztos?

Poetro · 2011. Jún. 20. (H), 12.42
Ebben ennyire biztos vagy, vagy ki is próbáltad?