Archívum - 2011 - Fórum téma
június 18
CSS @media screen, projection { } és böngésző-támogatottság
Sziasztok,
Azt szeretném megtudni, hogy mi a tapasztalatotok arról, hogy ha 1 CSS fájl van és a képernyőre szánt stílus @media screen, projection { ... } között szerepel? - ez azért lenne jó nekem, mert így minden médián ugyanaz az alap reset lenne.
Paul Irish (html5boilerplate) kódjában nincs @media screen, projection csak @media print, mobil, stb... Azért nincs, mert nem "minden" böngésző támogatja? Ha nem, melyek nem? Esetleg más oka van?
A válaszokat előre is köszönöm!
style.css (alapértelmezetten media="all"):
■ Azt szeretném megtudni, hogy mi a tapasztalatotok arról, hogy ha 1 CSS fájl van és a képernyőre szánt stílus @media screen, projection { ... } között szerepel? - ez azért lenne jó nekem, mert így minden médián ugyanaz az alap reset lenne.
Paul Irish (html5boilerplate) kódjában nincs @media screen, projection csak @media print, mobil, stb... Azért nincs, mert nem "minden" böngésző támogatja? Ha nem, melyek nem? Esetleg más oka van?
A válaszokat előre is köszönöm!
style.css (alapértelmezetten media="all"):
ide jön a reset...
@media screen, projection { ... }
@media print { ... }
@media screen and (max-device-width: 480px) { ... }
stb...
A session_destroy() után, miért nem kapok új session_id-t ?
Sziasztok!
Kíváncsiságból megnéztem, hogy kiléptetés után
session_destroy();
session_unset();
$_SESSION[] = array();
változik-e a session_id értéke. Meglepődve tapasztaltam, hogy nem.
Ez normális dolog? Ez így biztonságos egyáltalán?
Köszönöm
■ Kíváncsiságból megnéztem, hogy kiléptetés után
session_destroy();
session_unset();
$_SESSION[] = array();
változik-e a session_id értéke. Meglepődve tapasztaltam, hogy nem.
Ez normális dolog? Ez így biztonságos egyáltalán?
Köszönöm
Regisztrácios profilkép feltöltés AJAX-szal
Sziasztok !!!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy regisztrációs felületem (Felhasználó név, születési dátum..stb)
na és olyat szeretnék hogy ajaxal profilképet szeretnék feltölteni(ami meg jelenik egyből a honlapon:) ) egy ideiglenes helyre és onnan át másolni egy másik mappába:)
hogy miért:)
Mert ha rányomnak a regisztrációs gombra akkor csinál img mappába a felhasználó email névével egy mappát:)
előre is köszönöm:)
■ Segítséget szeretnék kérni.
Van egy regisztrációs felületem (Felhasználó név, születési dátum..stb)
na és olyat szeretnék hogy ajaxal profilképet szeretnék feltölteni(ami meg jelenik egyből a honlapon:) ) egy ideiglenes helyre és onnan át másolni egy másik mappába:)
hogy miért:)
Mert ha rányomnak a regisztrációs gombra akkor csinál img mappába a felhasználó email névével egy mappát:)
előre is köszönöm:)
Olyan cookie, ami a felhasználót csak az adott napon engedi bejelentkezni
Sziasztok!
Egy olyan cookie-ra lenne szükségem, amellyel el tudom érni, hogy a látogató csak azon a napon tudja megnyitni az adott oldalt, amikor először felmegy rá. Ha éjfél elmúlik, utána már egy másik oldal jelenik meg neki ugyanazon címen.
Várom a segítségeteket!
■ Egy olyan cookie-ra lenne szükségem, amellyel el tudom érni, hogy a látogató csak azon a napon tudja megnyitni az adott oldalt, amikor először felmegy rá. Ha éjfél elmúlik, utána már egy másik oldal jelenik meg neki ugyanazon címen.
Várom a segítségeteket!
Online regisztrált felhasználók listázása
Sziasztok!
Szereztem egy scriptet, ami megszámolja az oldalon böngésző látogatókat és kiírja a számukat:A kér(d)ésem az lenne, hogy tudnám csak a regisztrált felhasználókat megszámolni (mysql-ben tárolom a regisztrációkat) és ki is listázni a felhasználóneveket?
Előre is kösz,
Dan'
■ Szereztem egy scriptet, ami megszámolja az oldalon böngésző látogatókat és kiírja a számukat:
<?php
$dataFile = "visitors.txt";
$sessionTime = 2;
error_reporting(E_ERROR | E_PARSE);
if(!file_exists($dataFile)) {
$fp = fopen($dataFile, "w+");
fclose($fp);
}
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$users = array();
$onusers = array();
//getting
$fp = fopen($dataFile, "r");
flock($fp, LOCK_SH);
while(!feof($fp)) {
$users[] = rtrim(fgets($fp, 32));
}
flock($fp, LOCK_UN);
fclose($fp);
//cleaning
$x = 0;
$alreadyIn = FALSE;
foreach($users as $key => $data) {
list( , $lastvisit) = explode("|", $data);
if(time() - $lastvisit >= $sessionTime * 60) {
$users[$x] = "";
} else {
if(strpos($data, $ip) !== FALSE) {
$alreadyIn = TRUE;
$users[$x] = "$ip|" . time(); //updating
}
}
$x++;
}
if($alreadyIn == FALSE) {
$users[] = "$ip|" . time();
}
//writing
$fp = fopen($dataFile, "w+");
flock($fp, LOCK_EX);
$i = 0;
foreach($users as $single) {
if($single != "") {
fwrite($fp, $single . "\r\n");
$i++;
}
}
flock($fp, LOCK_UN);
fclose($fp);
if($uo_keepquiet != TRUE) {
echo '<b>' . $i . ' látogató</b>';
}
?>
Előre is kösz,
Dan'
június 18
Txt adatbázis biztonsága
Üdv!
Egy előző témában említett módon *.txt fájlba történő adatírás/belőle kiolvasással foglalatoskodom mostanában...
Jelenleg pusztán csak elméleti szinten, de felmerült bennem egy kérdés, melyre várnék véleményeket:
Szóval: a fájlban 1adat1 | 1adat2 | 1adat3 \n 2adat1 | 2adat2 | 2adat3 \n módon tároljuk a feldolgozott űrlapról érkező információkat.
Viszont ez értelem szerint azt jelenti, hogy ha a böngészőbe beírom, hogy http://www.domain.hu/a/fajl/eleresi/utja/fajl.txt , nos akkor kiírja a tartalmat...
Felmerült bennem az a gondolat, hogy bár nem akarok ilyet tenni, elvileg simán használható lenne egy ilyen adatbázis felhasználónév+jelszó tárolására, De: ez ebben a formában eléggé hülyeség, mert ha egy viccesebb kedvű kolléga kitalálja a fájlnevet, akkor látja az adatokat..
Erről, illetve jelen elméleti rendszer biztonságossá tételéről van valakinek valami ötlete, esetleg tapasztalata??
Felmerült bennem ötletként, hogy: mennyire eredményes ötlet "eldugni a fájlt"= fájlnév: rglmg4oj54j9845ö935m.txt és valami al-al-al-al-alkönyvtárban elhelyezni?
A másik, amit google-val találtam biztonság témában, az ún. (remélem, jól értelmeztem, hogy van ilyen) sózás nevű eljárás, mely során egy, látszólag vagy tényleg véletlenszerű karaktersorozattal kombináljuk a mentett adatot..
Köszönöm a válaszokat!
■ Egy előző témában említett módon *.txt fájlba történő adatírás/belőle kiolvasással foglalatoskodom mostanában...
Jelenleg pusztán csak elméleti szinten, de felmerült bennem egy kérdés, melyre várnék véleményeket:
Szóval: a fájlban 1adat1 | 1adat2 | 1adat3 \n 2adat1 | 2adat2 | 2adat3 \n módon tároljuk a feldolgozott űrlapról érkező információkat.
Viszont ez értelem szerint azt jelenti, hogy ha a böngészőbe beírom, hogy http://www.domain.hu/a/fajl/eleresi/utja/fajl.txt , nos akkor kiírja a tartalmat...
Felmerült bennem az a gondolat, hogy bár nem akarok ilyet tenni, elvileg simán használható lenne egy ilyen adatbázis felhasználónév+jelszó tárolására, De: ez ebben a formában eléggé hülyeség, mert ha egy viccesebb kedvű kolléga kitalálja a fájlnevet, akkor látja az adatokat..
Erről, illetve jelen elméleti rendszer biztonságossá tételéről van valakinek valami ötlete, esetleg tapasztalata??
Felmerült bennem ötletként, hogy: mennyire eredményes ötlet "eldugni a fájlt"= fájlnév: rglmg4oj54j9845ö935m.txt és valami al-al-al-al-alkönyvtárban elhelyezni?
A másik, amit google-val találtam biztonság témában, az ún. (remélem, jól értelmeztem, hogy van ilyen) sózás nevű eljárás, mely során egy, látszólag vagy tényleg véletlenszerű karaktersorozattal kombináljuk a mentett adatot..
Köszönöm a válaszokat!
Inkubátor projektet indítanék
Sziasztok,
upgradeltem a VPS-emet egy teljes magra 2 GB RAM-mal, egészen önös célokból kifolyólag (kevés volt az erőforrás és költséghatékonyabb volt egy teljes magot venni). Namost, maradt nekem még bőséggel szabad erőforrásom és vagy 5 szabad IP címem, ezért arra gondoltam, hogy inkubátor projektet indítanék.
upgradeltem a VPS-emet egy teljes magra 2 GB RAM-mal, egészen önös célokból kifolyólag (kevés volt az erőforrás és költséghatékonyabb volt egy teljes magot venni). Namost, maradt nekem még bőséggel szabad erőforrásom és vagy 5 szabad IP címem, ezért arra gondoltam, hogy inkubátor projektet indítanék.
Facebook comment box
Üdv mindenkinek!
Lehet egyszerű a megoldás nekem nem megy.
Azt szeretném csinálni hogy ami van facebook profilomba kommentek, hozzászólások, azt egy másik oldalon is megszeretném jeleníteni de hogyan?
van ez a kódom de ez csak sima comment boxot hoz létre, de nekem nem ez kell hanem az ami eddigi hozzászólásokat is mutatja a profilomról.
■ Lehet egyszerű a megoldás nekem nem megy.
Azt szeretném csinálni hogy ami van facebook profilomba kommentek, hozzászólások, azt egy másik oldalon is megszeretném jeleníteni de hogyan?
van ez a kódom de ez csak sima comment boxot hoz létre, de nekem nem ez kell hanem az ami eddigi hozzászólásokat is mutatja a profilomról.
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php print $language->language ?>" dir="<?php print $language->dir ?>" xmlns:og="http://opengraphprotocol.org/schema/" xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml">
<head>
<title>
ez a kezdőlap címe
</title>
</head>
<body>
<div id="fb-root"></div>
<script>
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({appId: '136941143058599', status: true, cookie: true,
xfbml: true});
};
(function() {
var e = document.createElement('script'); e.async = true;
e.src = document.location.protocol +
'//connect.facebook.net/hu_HU/all.js';
document.getElementById('fb-root').appendChild(e);
}());
</script>
<h1>Kezdőlap</h1>
<div id="login">
<fb:login-button onlogin="facebook_onlogin();"></fb:login-button></div>
<div id="user">
<fb:profile-pic uid=loggedinuser facebook-logo=true size=square></fb:profile-pic></div>
<h2>Welcome <fb:name uid='loggedinuser'></fb:name>!</h2>
<fb:comments xid="dfsdf" url="http://xy.hu"></fb:comments>
<p>alja</p>
<fb:like expr:href='data:post.url' ></fb:like>
</body>
</html>
június 16
időzítés
egy internetes játékot szeretnék csinálni és lenne benne munka amivel pénzt lehet keresni és azt szeretném időziteni pl 1 órára, hogy tudnám megoldani azt, hogy kiirja az időpont végét amikor lejár az 1 órás munka?
■ MYSQL rendezési probléma
foreach($_POST['torles'] as $kepnev_torles) { //ha kiválasztotta
$nevtorles = $filedir."/".$kepnev_torles;
if(unlink($nevtorles) ) {// fájl törlés
/******Adatbázis törlés*********/
$configurl = "config.php";
require($configurl);
mysql_select_db($mysql["database"]);
$sql = "DELETE FROM kep WHERE kepnev = '$kepnev_torles' ORDER BY id ASC";
$sql2 = "ALTER TABLE kep ORDER BY ID";
if(@mysql_query($sql) and @mysql_query($sql2)){
$uzenet = "Adat törlés, és rendezés megtörtént. ";
}
else{ mysql_query($sql) or $uzenet="SQL: ".$sql." ,<br /> Hibaüzenet: '.mysql_error()"; }
Így:
0 kép.jpg
1 kep1.jpg
2 kép2.jpg
(törlés 1 kep1.jpg)
Utána így kellene:
0 kép.jpg
1 kép2.jpg
Előre is köszönöm a segítséget.