ugrás a tartalomhoz

Inkubátor projektet indítanék

janoszen · 2011. Jún. 17. (P), 19.41
Sziasztok,

upgradeltem a VPS-emet egy teljes magra 2 GB RAM-mal, egészen önös célokból kifolyólag (kevés volt az erőforrás és költséghatékonyabb volt egy teljes magot venni). Namost, maradt nekem még bőséggel szabad erőforrásom és vagy 5 szabad IP címem, ezért arra gondoltam, hogy inkubátor projektet indítanék.

Ki a célközönség?

A célközönség egyértelműen azok a fejlesztők vagy azok a fejlesztő csapatok, akik saját webes projektet indítanának (Facebook és Travian klónok kíméljenek), de még nincs saját cégük. (Ez utóbbi sajnos ügyviteli nehézségeket okozna.) A cél az lenne, hogy nyugodt körülmények között, szakszerű segítség mellett tudják kifejleszteni, elindítani a projektjüket, amihez egy webhosting account nem elég (pl mert NodeJS-t akarnak futtatni), majd amikor már pénz van benne, kellene átköltözni saját gépre. (Itt természetesen szívesen segítenék a továbbiakban is, de a szolgáltatást pénzért nem szeretném nyújtani, mert nem akarok az ügyviteli, számlázási részével foglalkozni.)

Hogy is működne ez?

Egyrészt szeretnék egy olyan közösséget építeni, amely kifejezetten a startupok technikai oldalára összpontosít. Mindezt fórummal, chat szerverrel, rendszergazdai támogatással a részemről. Másrészt szeretném, hogy ha azok, akik itt fejlesztenek, elsajátítanák a profi kódszervezés és fejlesztés módját, tehát pl. Gitből vagy SVN-ből deployolnának, Xdebuggal debuggolnának (igen, adok teszt szervert is), illetve használnának issue trackert és unit teszteket.

A projektek pályázhatnának (a pályázat igényes elkészítése is jelzi az illető elkötelezettségét), majd utána egy közösségi kerekasztalon megbeszélnénk a műszaki megvalósítást, ezzel is segítve az utánunk jövőket. Ha megvalósítható az általam finanszírozott gép, illetve később gépek keretein belül, felhúzzuk a szoftvereket, tesztkörnyezetet, stb. és indulhat a fejlesztés. Az lenne a követelmény a projektekhez, hogy havonta legalább 4-5 napnyi munkát tegyenek bele, de ha lehet, többet.

Mi ebben nekem az üzlet?

Semmi. Ezt teljesen magánemberként csinálom és van egy jól fizető munkaadóm. A munkaadómtól kapott fizetésem egy részét szeretném visszaforgatni a közösségbe, mert itt nőttem fel én is. Arról nem beszélve, hogy szívesen látnék egy-két elinduló ötletes startupot.

Mit akarok kérdezni?

Röviden és tömören:

  • Mit gondoltok a fenti projektről?
  • Mit tennétek még hozzá?
  • Egyéb gondolatok?
  • Segítenél? Mivel?


Köszönöm a segítségeteket:

János

Update 1: Kövesd a projektet Twitteren!

Update 2: Segíts kitalálni a projekt üzemeltetését az erre nyitott fórum témában!
 
1

Eddig is tudtam, hogy

kayapo · 2011. Jún. 17. (P), 20.20
Eddig is tudtam, hogy Janoszen (itt proclub), egy remek ember. A felajánlásához én hozzá tennék heti ~2-4 óra rendszergazdai munkát illetve, supportot (MSN-en).
2

Elfogadva

janoszen · 2011. Jún. 17. (P), 20.22
Természetesen elfogadom, hiszen dolgoztunk együtt és semmi kivetni való nem volt a munkádban, sőt! Az nem baj, hogy a gépen jelenleg Gentoo van és nem feltétlenül szeretném lecserélni?

Köszönöm a felajánlást!
3

Remek ötlet, és szívmelengető

szogi · 2011. Jún. 17. (P), 20.26
Remek ötlet, és szívmelengető a közösségi szemlélet.
Az oktatást hogy gondoltad? A nagy mennyiségű RTFM-en kívül nem kellene valami célzottabb okítás?
Ha van rá igény, én is tudok segíteni a megvalósításban, támogatásban.
4

Több oldalról is

janoszen · 2011. Jún. 17. (P), 20.32
Az oktatást több oldalról is szeretném megtámogatni.

Egyrészt volt Kayaponak egy ötlete, hogy csináljunk egy "best practice" minta projektet, hogy így kéne kinéznie.

Másrészt szeretnék emberes mennyiségű leírást gyártani magához a szolgáltatáshoz, hogy legyen miből olvasni.

Harmadrészt szeretnék egy erre kihegyezett fórumot, illetve chatet is, hogy a közösség célzottan az ilyen startupos embereknek tudjon segíteni.

Negyedik védvonalként pedig rendelkezésre szeretnék állni telefonos illetve személyes konzultációval. (Bár azt hiszem, hogy aki komoly, nem triviálisan kiguglizható szakmai kérdéssel hívott fel, azt nem hajtottam el sosem, tehát ez a lehetőség szinte mindenkinek adott.)
5

Igazán nemes felajánlás,

Hidvégi Gábor · 2011. Jún. 17. (P), 20.35
Igazán nemes felajánlás, minden tiszteletem a tied!
6

Többen is

janoszen · 2011. Jún. 17. (P), 20.38
Szerencsére úgy tűnik, többen is látnak benne fantáziát, egy kollégám felajánlotta, hogy szükség esetére további IP tartományokkal tud szolgálni és szerintem, néhány céget is rá lehet venni, hogy valamelyik gépen szorítsanak helyet virtuális gépnek, ha látnak benne reklám értéket. Szóval rajtam (rajtunk) áll, hogy a projekt alapját összehozzuk, ez lesz a munka legnagyobb része.
7

VPS

szogi · 2011. Jún. 17. (P), 20.48
Saját cégben is elfér még néhány vps, így ez is +1.
8

Köszönjük!

janoszen · 2011. Jún. 17. (P), 20.50
Wow, köszönöm! Illetve most már: köszönjük!
9

Django

janoszen · 2011. Jún. 17. (P), 21.20
Horák Gyuri, a django.hu üzemeltetője elvállalta a Django/Python mentori szerepet, szóval úgy tűnik, azt is tudjuk támogatni. Valaki Ruby on Rails?
14

Ruby on Rails

hron84 · 2011. Jún. 17. (P), 22.22
Hat, ha nincs kotelezo cikkleadas meg ilyenek, akkor idonkent tudnek RoR cikkeket termelni - ahogy idom engedi.
15

Segítség

janoszen · 2011. Jún. 17. (P), 22.27
Igazából szerintem, két téren lenne szükség ROR segítségre. Az egyik az üzemeltetés, mert sajnos a Rubys világ eddig keményen ellenállt a hódítási kísérleteimnek, a másik pedig a mentori szerep. Ez utóbbi elképzeléseim szerint azt takarná, hogy ha van ROR-os projekt, akkor segíteni kellene őket tanácsokkal, szervezési ötletekkel illetve ha elakadnak, akkor válaszokkal.
10

Respect

gabesz666 · 2011. Jún. 17. (P), 21.51
Maximális respect proclub, ez igenjófej dolog Tőled! :)
11

Nme tudom, mekkora érdéke

gphilip · 2011. Jún. 17. (P), 22.13
Nme tudom, mekkora érdéke van, némi know-how-t én is szívesen felajánlok leginkább PHP TDD, HA és scaling témakörben
12

Köszönöm!

janoszen · 2011. Jún. 17. (P), 22.15
Köszönöm, felírtalak a potenciális mentorok közé. :) Egyébként teljesen meghatódtam, hogy ennyien tennétek a dolog sikeréért.
13

Király :) tetszik az

gphilip · 2011. Jún. 17. (P), 22.16
Király :) tetszik az elgondolás, remélem hamar akad delikvens is. (Gépelésből meg megbuktam)
16

Először is

Crystal · 2011. Jún. 17. (P), 22.27
minden elismerésem a projektért!

A következőkhöz értek / tudnék benne segíteni:
* PHP
* PHPUnit
* phing
* git
* redmine

Ha lennének githubon szerkesztett manual-ok, akkor szívesen hozzájárulnék a szerkesztésükhöz.
17

Hurrá!

janoszen · 2011. Jún. 17. (P), 22.32
Hurrá! Felírtalak!

Phinget meg kellene nézni, reménykedem benne, hogy a Hudsonnál / Antnál kevesebbet kér enni. A giten már dolgozom, a Redmine egyelőre még kérdéses, mert az is sok memóriát kér enni, ráadásul eléggé megköti, hogy milyen ROR verziót tudunk telepíteni a gépre.
18

Amennyi szakember így

gphilip · 2011. Jún. 17. (P), 23.43
Amennyi szakember így hirtelen összegyűlt, akár mi is elkezdhetnénk valamit projektet, az emberek megvannak :D
19

Redmine

szogi · 2011. Jún. 18. (Szo), 00.24
Nálam épp' most megeszik virt: 294m res: 165m ramot, pedig nincs is agyonmodulozva.
20

Sok

janoszen · 2011. Jún. 18. (Szo), 03.54
Nekünk bent sok issueval, sok projekttel egy giga RAMot simán bepuszil.
58

rvm

Greg · 2011. Okt. 18. (K), 12.36
Ahogy latom a Ruby, RoR tamogatas az kimaradt elso korben. Tanacsadasban ezekben ha idom enegedi en is tudok segiteni. Pl a Redmine nem koti meg a RoR verziot, ha rvm-et hasznalsz.
59

Köszi

janoszen · 2011. Okt. 18. (K), 13.38
Köszi, nagyon örülnék neki, mert elég komoly harcaim voltak a Gentoo vs. Ruby párossal. Légyszi vegyél fel valami IM-en (MSN, Skype, stb) és beszéljünk róla.
60

ok

Greg · 2011. Okt. 18. (K), 13.49
bar emailben jobban elerheto vagyok.
21

Nagyon nemes gondolat

Thoer · 2011. Jún. 18. (Szo), 08.46
Külön tetszik, hogy valószínűleg nem az a szintű közösség lenne körülötte, amelyik azt kérdezné, hogy "hogyan tudom megnézni PHP-ban egy sztring hosszát", hanem értelmes, izgalmas dolgok. Nem biztos, hogy sok időm lenne foglalkozni vele, de szívesen nyomon követném az eseményeket a témában. PHP, JavaScript esetleg hosting témákban valószínűleg tudnék hozzátenni is itt-ott.
22

közösség

robyn · 2011. Jún. 18. (Szo), 10.45
nagyon tetszik az ötlet, és szerintem jó lenne, ha kapcsolódna ehhez az egészhez egy levlista, vagy egy blog, vagy valami hasonló, ahol időrendben lehet követni a dolog fejlődését, és láthatnánk, ha olyan pontra ér a történet, ahol be tudunk segíteni
23

proclub, robyn rátapintott a

Hidvégi Gábor · 2011. Jún. 18. (Szo), 10.55
proclub, robyn rátapintott a lényegre, hogy ha azt szeretnéd, hogy működjön a dolog, akkor reklámozni kell és fenn kell tartani az emberek érdeklődését, mert itt a fórumtémák között hamar el fog süllyedni. A weblaboron simán megérne egy kiemelt helyet, és akkor már a Javaslatok a Weblabor.hu oldalhoz javaslatait is be lehetne építeni. Persze ehhez meg kéne puhítani Joó Ádámot, aki látványosan nem reagál a felvetésekre.
25

Ő emelte ki

janoszen · 2011. Jún. 18. (Szo), 11.22
Ádám emelte ki a nyitólapra a fórumtémát, tegnap este beszéltem vele. Egyébként a gépen most fordulnak a cuccok, aztán fellövök valami devel blogot és levlistát is.

Update: Fellőttem egy Twitter accountot Mediabirodalom munkanéven, ott fogom postolni az új infókat.

Update 2: Készül a levlista szerver. Úgy döntöttem, hogy a könnyebb integrálhatóság kedvéért sajátot készítek, jelenleg 50%-os készültségen van. A projekt kódja megtekinthető a GitHubon.
24

Köszönjük!

nevemrock · 2011. Jún. 18. (Szo), 11.12
Egyrészt nagy köszönet érte, mert ritka az ilyen önzetlen segítőszándék.

Másrészt annyira nem is leptél meg! Aki bármilyen kérdésre korrekt, körültekintő választ ad, bármikor (telefon, email chat, fórum), az Te vagy!

Ha úgy gondolod, hogy valamiben tudok segíteni, szólj bátran!
26

Én is nagyon szívesen

firith · 2011. Jún. 18. (Szo), 13.16
Én is nagyon szívesen segítenék, nagyon tetszik az ötleted! Amit szívesen vállalnék:

Symfony2
PHP refactoring
PHPUnit
Clean code
...
28

Nagyon tetszik az ötlet, és

zsolt94 · 2011. Jún. 18. (Szo), 13.51
Nagyon tetszik az ötlet, és szívesen részt vennék benne.
Felajánlani csak a saját időmet tudom (jóval többet is mint havi 4-5 nap)

Igazából nem értek profi szinten semmihez, viszont vannak projektem amit néhányan nevelgetünk. (Konyhai szerverről, mindenféle komoly dolog nélkül. SVN-t már láttam, de nem használtam igazán) Remélem vesz lendületet a projekt és részt vehetnék a "jelentkezők" között, nagyon szívesen megtanulnám azokat a nyelveket/segédeszközöket amiket még nem ismerek.
29

Célközönség

janoszen · 2011. Jún. 18. (Szo), 13.53
Akkor Te azt hiszem, célközönség vagy. Kezdd el végig gondolni, hogy hogy tudnád bemutatni a projektedet 2-3 oldalban, ha jó lesz, akkor már előzetesben is tudok adni hozzáféréseket.
27

Remek ötlet <3

inf · 2011. Jún. 18. (Szo), 13.51
Remek ötlet <3
Lehet, hogy pályázni fogok egy saját projekttel, mert az üzemeltetést még nagyon nem vágom, és jobb lenne segítséggel elindulni. (Egyelőre még megbeszélem a projekt menedzser emberkéjével is.)

Btw. Clean Code terén tudnék segíteni a többieknek.
30

Segítek

janoszen · 2011. Jún. 18. (Szo), 22.46
Akár igénybe veszed az inkubátor szervert, akár saját mellett döntötök, segítségre mindenképpen számíthattok.
31

Köszi! :-)

inf · 2011. Jún. 19. (V), 00.23
Köszi! :-)
32

Nagyon pozitív kezdeményezés,

musa · 2011. Jún. 19. (V), 18.12
Nagyon pozitív kezdeményezés, 2 saját szerverrel tudom segíteni a projektet.
33

Köszi

janoszen · 2011. Jún. 19. (V), 19.08
Köszönjük a segítséget, most már tényleg rajtam a sor, hogy befejezzem a hozzá tartozó szoftvereket. Ha minden jól megy, 2 hét múlva már jöhetnek az első pályázatok is, egyelőre limitált funkcióhalmazzal, de majd bővítjük.
34

Jo latni, hogy ennyi embert

bh · 2011. Jún. 19. (V), 19.31
Jo latni, hogy ennyi embert lazba hoz a dolog, akarcsak engem. Van egy kialakuloban levo kisebb hobbi projektem, amely talan masok szamara is erdekes lehet. Remek lenne egy weblaboros kozosseggel elorevinni a fejleszteseket.
En a technikai helpen kivul egy, az alkalmazas fejlesztesebe is bekapcsolodo format is el tudnek kepzelni kesobb. De ez mar az indulo projekt utani szervezes resze.
35

Használhatóság

Schmidi · 2011. Jún. 20. (H), 13.12
A tőlem megszokott témákban (felhasználói felületek - elméleti alapok és gyakorlat, tesztelés, hatékony szövegezés, split tesztelés, stb.) csatlakoznék janoszen csapatához :-)
36

Szeretnék jelentkezni

kisPocok · 2011. Jún. 20. (H), 23.42
Sziasztok,

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a bejegyzésre, hosszú percekig nem hittem el ami itt történik, sorra érik egymást a felajánlások. Teljesen felcsigázott a téma: van egy saját hobbiprojektem, amit szeretnék tényleg megvalósítani, plusz további két tervezetem amit a jövőben. Alapszinten, de elboldogulok a szerverekkel, de úgy érzem egy ilyen felajánlásból nagyon sokat tanulhatnék, valamint még többet a projekt adta közösségtől, aminek nagyon örülnék. Szívesen megosztanám másokkal is gondolataimat, akár közös munka céljából is, ill. fordítva, ha jobb projektet mondtok, csatlakoznék vagy segíteném azt, legjobb tudásom szerint. A havi, 4-5 nap fejlesztési kvótát - mármint nem nappal, inkább éjjel - de már a hó közepén magam mögött szoktam hagyni.

Köszönöm, hogy elmondhattam, szép estét mindenkinek,
kisPocok
37

Üzleti model

janoszen · 2011. Jún. 21. (K), 03.26
Sziasztok,

nagyon örülök a rengeteg felajánlásnak, annak pedig külön, hogy többen is megtaláltatok a projektetekkel. Egy kérdés merült fel bennem: én azt gondolom, hogy a projekteknek kellene bírnia valamilyen üzleti modellel, hiszen itt nem ingyen hosting biztosítása a cél, hanem startupok indítása, tehát valamikor (1-2 éven belül) álljon saját lábra a projekt. Persze lehet tanulós hosting szervert is csinálni, de akkor inkább arra koncentrálok, hogy minél több mindenkinek jusson a funkciólista rovására.

Mit gondoltok erről?
38

Szerény véleményem szerint a

H.Z. v2 · 2011. Jún. 21. (K), 08.22
Szerény véleményem szerint a startupok indítása jobb ötletnek tűnik, mert ingyenes hostból van elég sok - igaz... egyik sem tökéletes.

------
Ahogy elnézem, ilyesmire nincs igény, de ha mégis: alapszinten be tudok segíteni Oracle adatbázisok üzemeltetésébe (9i-vel és elődeivel dolgoztam 6-8 éven át, 10g-be épp csak belekezdtem és úgy három éve nem láttam éles adatbázist)
Valamennyire linuxos üzemeltetésbe is be tudok szállni (időm, mint a tenger, de úgy látom, erre vannak sokan)
39

Container

janoszen · 2011. Jún. 21. (K), 08.49
Kayapo kollégával abban maradtunk, hogy az egyes projekteknek kellene készíteni különálló chrootokat, hogy véletlenül ne tudják egymást nagyon bántani, viszont azt nem találtuk még ki, hogy ezeket hogyan fogjuk úgy frissíteni, hogy könnyű és fájdalommentes legyen. Esetleg ha van erre ötlet, akkor azt szívesen fogadjuk.
40

Bocs, ez storno... már most

H.Z. v2 · 2011. Jún. 21. (K), 13.26
Bocs, ez storno... már most biztos, hogy nem működik amit elképzeltem. :(
41

azért sztem írd meg

Crystal · 2011. Jún. 21. (K), 14.34
azért sztem írd meg proclubnak privátban hogy Te hogy képzelted
42

Megírhatom itt is, de pár

H.Z. v2 · 2011. Jún. 21. (K), 15.37
Megírhatom itt is, de pár dolgon átsiklottam: eleve kihagytam, hogy Gentoo-ról van szó, amit türelmetlen ember lévén, messze elkerültem eddig. ;-)
Valamikor, évekkel ezelőtt olvastam egy olyat, hogy ha több chrootolt rendszert akarok telepíteni, akkor felhúzok egy működőképes darabot, majd a használni kívánt további környezeteket symlinkek segítségével kapcsolom össze vele. Sajnos magát az írást nem találom, a pontos részletekre meg már nem emlékszem.
Viszont elkezdtem gondolkodni a dolog buktatóin és az első ami eszembe jutott: ha egy update hoz egy új file-t, netán új directory-t és erről valamiért nem értesül a rendszer gazdája, akkor bukott az egész. Plusz mindez azzal is együtt járna, hogy az update-ek idejére minden rendszert le kell állítani.

És persze az is kérdéses, hogy mi minden lenne közös ezekben a chrootolt környezetekben... (sajnos/szerencsére nekem nem kellett ilyesmivel küzdenem, volt elég gépünk :) )
46

symlink

janoszen · 2011. Jún. 21. (K), 16.48
Symlinkekkel biztos nem, max hardlinkekkel vagy bind mounttal, de mivel a disk nem akkora probléma, inkább klónozok mindenkinek rendszert. Szerencsére ezt a problémát azért már sikerült megugrani, építettem pár ilyet.
43

Tanulókiszolgálót a fejlesztő

Joó Ádám · 2011. Jún. 21. (K), 16.16
Tanulókiszolgálót a fejlesztő a saját gépére húzzon fel.
44

Mit értünk "Tanulókiszolgáló"

H.Z. v2 · 2011. Jún. 21. (K), 16.25
Mit értünk "Tanulókiszolgáló" alatt? Csak szokás szerint, magamból kiindulva: Nem tudom, te hogy vagy vele, én nem szívesen engednék senkit a belső hálózatomra, mert biztonsági szempontból nem tudok megbízni még magamban sem. Márpedig ha publikálni akarom a kis szemeteimet, előbb-utóbb elérhetővé kellene tennem a külvilág számára is. Ingyenes tárhelyekkel meg elég sok gond van, ha az ember valami komolyabb dolgot akar összehozni. (pláne, ha nem PHP-t akarsz)
Szóval ez sem lenne rossz ötlet, de ettől függetlenül, ha van érdeklődés induló projektek részéről, akkor szerintem is azt kell támogatni.
(na... már megint belebeszélek valamibe, amikor jobb lenne, ha hallgatnék...)
45

Feltehetsz egy virtuális

Hidvégi Gábor · 2011. Jún. 21. (K), 16.41
Feltehetsz egy virtuális gépet is, amit nyugodtabb szívvel tehetsz elérhetővé a neten. Próbáltam a Microsoft Virtual PC-t és VMWare Playert, ez utóbbi unix/linuxoknál gyorsabbnak tűnik, sőt, annyira, hogy nem sokkal lassabb az oldal, mint a Windowsom alatt.
47

Nem a gépet, a hálózatot

H.Z. v2 · 2011. Jún. 21. (K), 17.10
Nem a gépet, a hálózatot féltem egy esetleges támadótól. De ez már nagyon off, ha gondolod, folytassuk privátban!
48

Hálózatokhoz annyira nem

Hidvégi Gábor · 2011. Jún. 21. (K), 20.40
Hálózatokhoz annyira nem értek, viszont megértem az aggodalmadat, hogy tűzfal mögé nem szívesen engedsz senkit. De biztos van itt szakember, aki tudna segíteni ebben, de akár megéri felvenni kapcsolatot webhosting cégekkel, szerintem viszonylag hamar találhatsz olyat, ahol kérésre feltesznek neked pl. php kiegészítőket.
49

Image

janoszen · 2011. Jún. 21. (K), 21.04
Én arra gondoltam, hogy simán készítenék virtuális gépekre kész imageket, amiket csak be kell röffenteni. Ezeket ráadásul csak a helyi gépről (host-only hálózaton) kell tudni elérni a sikeres fejlesztéshez, minden fejlesztőnek lehet egy sajátja.
52

Egy rövid időre átmehetnénk

H.Z. v2 · 2011. Jún. 22. (Sze), 18.50
Egy rövid időre átmehetnénk ezzel privátba?
53

Persze.

janoszen · 2011. Jún. 22. (Sze), 20.01
Persze.

E-mail: janos at janoszen pont hu
MSN: msn kukac ugyanez
Skype: janoszen
Telefon +36 30 265 64 67

Válassz egyet. :)
54

Maradok az e-mail mellett. :)

H.Z. v2 · 2011. Jún. 22. (Sze), 20.30
Maradok az e-mail mellett. :)
50

Tanulókiszolgáló az, amin

Joó Ádám · 2011. Jún. 22. (Sze), 15.38
Tanulókiszolgáló az, amin egyedül fejlesztesz, új eszközökkel ismerkedsz. Ehhez nem kell távoli kiszolgáló. Onnantól, hogy meg akarod osztani a világgal, keresel valakit, aki vállalja. Ha kereskedelmi fejlesztésről van szó, akkor mész Jánoshoz, ha nem, akkor rengeteg szervezetet találsz, akik a szárnyaik alá vesznek (vagy persze mész Jánoshoz, de az alapvetés a startupok támogatása volt).
51

Támogatom

janoszen · 2011. Jún. 22. (Sze), 18.16
Támogatom az ötletet. Az a baj a nem kereskedelmi fejlesztésekkel, hogy alacsonyabb az intenzitás, sokszor vannak akár fél éves kimaradások a fejlesztésben, a szolgáltatást viszont közben üzemeltetni kell. Nincs bajom azzal, hogy a közösségnek szolgáltatást biztosítsak, de szívesebben fordítanám olyasmire, aminek látom az értelmét és célját. Lehet tanulós hostingot is csinálni, de arra akkor meg kell álmodni a kereteket.
55

Nyilvános?

Karvaly84 · 2011. Jún. 25. (Szo), 22.16
Hali!

Lehet már le írták valahol már régebben láttam a témát de nem emlékszem. Pl tudok majd nyomni egy checkout-ot valamelyik projektre úgy h nem vagyok fejlesztő?
56

Nem

janoszen · 2011. Jún. 26. (V), 00.34
Alapvetően azért ezekben a projektekben ötlet van, ergó nem terv, hogy csak úgy tudj checkoutolni. Az más kérdés, hogy egyes projektek befogadhatnak fejlesztőnek.
57

Update

janoszen · 2011. Júl. 4. (H), 19.41
Update: segíts kitalálni a projekt üzemeltetését ebben a fórum témában: http://weblabor.hu/forumok/temak/109304!