Archívum - Szep 2, 2011 - Fórum téma
HTML entity - forrás szinten
Sziasztok!
Lehet egy számotokra egyszerű problémával fordulok hozzátok. Azonban nekem beletört a bicskám, és hosszas kutatás után sem találtam megfelelő megoldást.
Lehet egy számotokra egyszerű problémával fordulok hozzátok. Azonban nekem beletört a bicskám, és hosszas kutatás után sem találtam megfelelő megoldást.
Curl probléma
Sziasztok!
Gondoltam, kipróbálom a boonex közösségi portált, ami ingyenes, viszont telepítés után ebbe a problémába ütköztem:
Warning: curl_setopt(): CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when safe_mode is enabled or an open_basedir is set in /USER/www/html/../inc/utils.inc.php on line 1046
Ez oldalfrissítés után eltűnik és nem is jön vissza ugyanazon az oldalon.
Próbáltam rákeresni a gugliban, de magyar nyelvű topikot nem találtam és a php.ini-hez sem férek hozzá.
Merre induljak?
Köszönöm a segítséget!
Üdv:
T
■ Gondoltam, kipróbálom a boonex közösségi portált, ami ingyenes, viszont telepítés után ebbe a problémába ütköztem:
Warning: curl_setopt(): CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when safe_mode is enabled or an open_basedir is set in /USER/www/html/../inc/utils.inc.php on line 1046
Ez oldalfrissítés után eltűnik és nem is jön vissza ugyanazon az oldalon.
Próbáltam rákeresni a gugliban, de magyar nyelvű topikot nem találtam és a php.ini-hez sem férek hozzá.
Merre induljak?
Köszönöm a segítséget!
Üdv:
T
Melyik az ideális php framework?
Webalkalmazás (web 2.0) írásához szerintetek melyik a legmegfelelőbb framework
Elvárás:
- js/ajax barat,támogatja a jqGridet vagy más táblázatkezelőt
- fejlett az adatbázis kezelés
- egyszerű az új funkciók létrehozása
- MVC
- egységes a form kezelés, többnyelvűség támogatása
- könnyű debug
- SOAP
- logolás
- UTF-8
- modern fájlfeltöltési lehetőség
- gyors
EXTRÁK
alapból támogat PDF generálást, excel exportot, grafikonok elkészítését
Alkalmazás amihez kell pl. számlázó, ügyviteli rendszer, dokumentum kezelő
■ Elvárás:
- js/ajax barat,támogatja a jqGridet vagy más táblázatkezelőt
- fejlett az adatbázis kezelés
- egyszerű az új funkciók létrehozása
- MVC
- egységes a form kezelés, többnyelvűség támogatása
- könnyű debug
- SOAP
- logolás
- UTF-8
- modern fájlfeltöltési lehetőség
- gyors
EXTRÁK
alapból támogat PDF generálást, excel exportot, grafikonok elkészítését
Alkalmazás amihez kell pl. számlázó, ügyviteli rendszer, dokumentum kezelő
Wordpress admin módosítás, curl, ajax
Sziasztok!
Éppen most kontrolduplavéztem be az előzőleg megírt postomat, kezdhetem előről. :)
A feladatom az lenne, hogy automatikusan postoljak egy Facebook fal-ra minden postot egy wordpress blogról, a publikálás pillanatában. A post címét is továbbítani kell.
Pár napja már szívok vele, külsős plugin kizárva, remélem itt segít valaki, aki belelát
Már az őrület határa gugliztam magam, de a sok user szintű wordpress/facebook tartalom miatt nem találtam semmit.
Két(három) módon már közelítettem a témát, de mindegyikkel elakadtam.
A falra való kiírás az kész egy külön scriptben, természetesen a Facebookos apit használom.
1. A wordpress admin felület "publish" gombjához rendelni egy JS függvényt, abban ajaxxal hívni egy urlt, postban küldeni az adatokat, az urlen lefut a script ami kiteszi az app falára a szükséges infót. Itt megfőttem a miatt, mert képtelen vagyok megtalálni, hogy hol kerül ki a publish gomb, és hogy hol kéne a saját js függvényeket icludeolni.
2. Valahol a php kódban megejteni a dolgot:
2/a. Simán használni a Facebook libjét (require facebbok.php), és meghívni a kellő helyen az api megfelelő funkcióját. Ezt több helyen s megpróbáltam, de mindig összeomlott az admin felület.
2/b. A "publish_post" hookra akasztani egy saját függvényt, és azon belül curl-el meghívni a fent említett működő urlt, $_POST-ban elküldve a wordpress post címét. Ezzel az a probléma, hogy ahol hívásra kerül a saját függvény, ott már a headerek rég kimentek, és így a curl is feladja.
Más egyenlőre nem jutott eszembe, de a fentiek mindegyikével elhasaltam, mivel nem ismerem a wordpress adminjának struktúráját. Remélem itt lesz valaki aki igen, ad egy tuti tippet!
■ Éppen most kontrolduplavéztem be az előzőleg megírt postomat, kezdhetem előről. :)
A feladatom az lenne, hogy automatikusan postoljak egy Facebook fal-ra minden postot egy wordpress blogról, a publikálás pillanatában. A post címét is továbbítani kell.
Pár napja már szívok vele, külsős plugin kizárva, remélem itt segít valaki, aki belelát
Már az őrület határa gugliztam magam, de a sok user szintű wordpress/facebook tartalom miatt nem találtam semmit.
Két(három) módon már közelítettem a témát, de mindegyikkel elakadtam.
A falra való kiírás az kész egy külön scriptben, természetesen a Facebookos apit használom.
1. A wordpress admin felület "publish" gombjához rendelni egy JS függvényt, abban ajaxxal hívni egy urlt, postban küldeni az adatokat, az urlen lefut a script ami kiteszi az app falára a szükséges infót. Itt megfőttem a miatt, mert képtelen vagyok megtalálni, hogy hol kerül ki a publish gomb, és hogy hol kéne a saját js függvényeket icludeolni.
2. Valahol a php kódban megejteni a dolgot:
2/a. Simán használni a Facebook libjét (require facebbok.php), és meghívni a kellő helyen az api megfelelő funkcióját. Ezt több helyen s megpróbáltam, de mindig összeomlott az admin felület.
2/b. A "publish_post" hookra akasztani egy saját függvényt, és azon belül curl-el meghívni a fent említett működő urlt, $_POST-ban elküldve a wordpress post címét. Ezzel az a probléma, hogy ahol hívásra kerül a saját függvény, ott már a headerek rég kimentek, és így a curl is feladja.
Más egyenlőre nem jutott eszembe, de a fentiek mindegyikével elhasaltam, mivel nem ismerem a wordpress adminjának struktúráját. Remélem itt lesz valaki aki igen, ad egy tuti tippet!
Border radius IE alatt
Üdv,
Nos, kicsit befontam a hajamat már :) A probléma a címből talán ki is következtethető. Adott egy gyönyörű, lekerekítésekkel telezsúfolt oldal. Adott egy Firefox, Safari, Opera, Chrome, melyben mind-mind jl látható, esztétikus és szemet gyönyörködtető eme effekt. S adott a kicsi és puha orbitális nagy gyerekkészítő folyamata (kib@szás na...), mely eleve utálja eme stílustulajdonságokat. Próbáltam egy tucat jQuery plug-int, hogy ezt megtudjam oldani, de nem ment semmivel :( Általános gondom, hogy vagy nem lehet vezérelni, mely szegleteket kerekítse (tehát mindent lekerekít), vagy nem lehet neki sehogy se a fejébe verni, mekkora rádiusszal kerekítsen, vagy kerekít, de minden meglévő css-tulajdonságot kiiktat (pl. htc fájlok felénél ezt teszi). Valaki talált már erre valami normális, kézzel fogható alternatívát? SOS^^
Ui.: az nem alternatíva, hogy mindenhova csinálok még plusz 4 boxot és a megfelelő sarkokba pozícionálok egy lekerekített hátteret!
C.
■ Nos, kicsit befontam a hajamat már :) A probléma a címből talán ki is következtethető. Adott egy gyönyörű, lekerekítésekkel telezsúfolt oldal. Adott egy Firefox, Safari, Opera, Chrome, melyben mind-mind jl látható, esztétikus és szemet gyönyörködtető eme effekt. S adott a kicsi és puha orbitális nagy gyerekkészítő folyamata (kib@szás na...), mely eleve utálja eme stílustulajdonságokat. Próbáltam egy tucat jQuery plug-int, hogy ezt megtudjam oldani, de nem ment semmivel :( Általános gondom, hogy vagy nem lehet vezérelni, mely szegleteket kerekítse (tehát mindent lekerekít), vagy nem lehet neki sehogy se a fejébe verni, mekkora rádiusszal kerekítsen, vagy kerekít, de minden meglévő css-tulajdonságot kiiktat (pl. htc fájlok felénél ezt teszi). Valaki talált már erre valami normális, kézzel fogható alternatívát? SOS^^
Ui.: az nem alternatíva, hogy mindenhova csinálok még plusz 4 boxot és a megfelelő sarkokba pozícionálok egy lekerekített hátteret!
C.