ugrás a tartalomhoz

Border radius IE alatt

Creative · 2011. Szep. 2. (P), 10.56
Üdv,

Nos, kicsit befontam a hajamat már :) A probléma a címből talán ki is következtethető. Adott egy gyönyörű, lekerekítésekkel telezsúfolt oldal. Adott egy Firefox, Safari, Opera, Chrome, melyben mind-mind jl látható, esztétikus és szemet gyönyörködtető eme effekt. S adott a kicsi és puha orbitális nagy gyerekkészítő folyamata (kib@szás na...), mely eleve utálja eme stílustulajdonságokat. Próbáltam egy tucat jQuery plug-int, hogy ezt megtudjam oldani, de nem ment semmivel :( Általános gondom, hogy vagy nem lehet vezérelni, mely szegleteket kerekítse (tehát mindent lekerekít), vagy nem lehet neki sehogy se a fejébe verni, mekkora rádiusszal kerekítsen, vagy kerekít, de minden meglévő css-tulajdonságot kiiktat (pl. htc fájlok felénél ezt teszi). Valaki talált már erre valami normális, kézzel fogható alternatívát? SOS^^
Ui.: az nem alternatíva, hogy mindenhova csinálok még plusz 4 boxot és a megfelelő sarkokba pozícionálok egy lekerekített hátteret!

C.
 
1

Ui.: az nem alternatíva, hogy

Hidvégi Gábor · 2011. Szep. 2. (P), 12.22
Ui.: az nem alternatíva, hogy mindenhova csinálok még plusz 4 boxot és a megfelelő sarkokba pozícionálok egy lekerekített hátteret!
Miért nem?
6

Tipp: átlátszóság. Ha a

deejayy · 2011. Szep. 6. (K), 08.47
Tipp: átlátszóság.

Ha a befoglaló boxban van háttér, akkor nem fog átlátszani a kerekítés külső részre (vagyis lehet, de mögötte nem az oldal háttere, hanem a box háttere van).

Lehet ezzel elég sokat szívni, de szerencsére IE9-ben már van border-radius, a többi meg fogadja el a csökkent funkcionalitást a csökkent funkciójú böngészőjével.

Ha egyszerűen nem is, de körülményesen (9 divvel) meg tudtam csinálni azt, hogy átlátszó box lekerekített sarkokkal, de hát ez ugye csomó plusz kód egy olyan helyen, ahol egy css paraméterrel meg lehetne oldani az igényt, na meg fix méretű a kerekítés és a box szélessége is. Erre a megoldásra egyébként van csomó tutorial meg példakód (ami jobb is, mint amit én összetákoltam), szóval valószínűleg nem ez az akadály.

Amikor én ilyet kerestem, szintén nem találtam "smart" megoldást a dologra.
7

Látványterv nélkül nem igazán

Hidvégi Gábor · 2011. Szep. 6. (K), 10.21
Látványterv nélkül nem igazán értem, de így látatlanban egy átlátszó png-vel is meg lehetne oldani.

a többi meg fogadja el a csökkent funkcionalitást a csökkent funkciójú böngészőjével
Ne felejtkezz el arról, hogy nem mindenki tudja/akarja frissíteni a böngészőjét, így a labda nálad van. A probléma megoldása egyszerű, a pár plusz div nem oszt, nem szoroz, úgyis csak egyszer kell megcsinálni, így ezzel a hozzáállással magadat korlátozod (a régebbi böngészők tulajdonosain kívül).
2

Milyen htc fájlok? Gondolom a

Poetro · 2011. Szep. 2. (P), 12.30
Milyen htc fájlok? Gondolom a jQuery Corner plugint nem nézted, pedig az talán az egyik legrégebbi (még 2008-ban készült el az első változat), és legjobban konfigurálható darab. Valamint az IE is kezeli a border-radius-t, legalábbis 9 óta.
3

css pie

Drawain · 2011. Szep. 2. (P), 14.52
A CSS Pie felfedezése óta mi nem is használunk mást. Azóta a border-radiusok, gradiensek, shadow-k csak úgy repkednek :)
4

so-so

Creative · 2011. Szep. 5. (H), 09.45
A jquery-corners nálunk nem mindig működik, amit nem igazán értünk, de mivel a gyors és hatékony munkán van a fontosság, nem a tesztelgetésen, eleve elvetett dolog. Persze ha eme jelenségre tudsz bármi választ, én áhítozva fülelek ^^ A Pie-al, mint már említettem, az a baj, hogy a htc-fájl behívása után minden css-tulajdonságot kitöröl és a böngészőben úgy jelenik meg, mintha nem lenne stílusfájl :s :( Lehet persze, hogy én nézek el valamit, de nem tudom normálisan belőni. Ahogy az előbbinél is... áhítozva csüngök tanult kollégáim tapasztalati megoldásain (ha van) ^^

C.
5

pie weboldal

Drawain · 2011. Szep. 5. (H), 15.27
A PIE weboldala működik nálatok rendesen IE-ből? Mert ha igen, akkor valami gubanc van a háznál. Mi nem tapasztaltunk ilyen problémát. Esetleg érdemes elindulni a boilerplate-ből és szép lassan ráhúzni az egyes dolgokat (pl. apache/htaccess beállítások) a projektre.

Mi most álltunk át a boilerplate-es best practice-ekre/beállításokra illetve a less+pie css-re és a folyamat meglepően problémamentes volt.