ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 19, 2011 - Fórum téma

Miért azonosítja az avast vírusnak?

NosnOsnoS · 2011. Aug. 19. (P), 21.29
Hali ezt a VBS kódot miért azonosítja az avast Unix:Malware-gen vírusnak?
Erről van szó:
[colorer=vbs]
MsgBox "Jó nagy szívás ember !

Kommunikáció PHP scriptekkel futás közben

ThomasKlein · 2011. Aug. 19. (P), 19.53
A probléma a következő:

Egy oldal, legyen mondjuk index.php tartalmaz egy jQuery scriptet, ami elindít egy XHTTP-REQUEST -et mondjuk a "longprocess.php" -t. Ez, mint a nevéből is látszik, egy baromi hosszú futásidejű script, a fájl elején beállítom a maximális futásidőt nullára, azaz korlátok nélkül futhat a script. Ezzel kellene kommunikálnia az index.php -nak, jQuery segítségével.

Erre azt a módszert találtam ki, hogy X másodpercenként ugyan ilyen jQuery scriptel lekérdez egy check.php -t, ugyanis a longprocess.php nak nincs addig feldolgozva a kimenete, amég HTTP 200 OK kóddal vissza nem jön. Az itt kapott eredményeket kiértékelem javascriptel, és válaszolok egy "answer.php" segítségével. Az említett php fájlok szerver oldali kommunikációját a szerveren elhelyezett munkamenetfájlban végzem.

Az elképzelés ott hibázik, hogy feltételeztem, hogy a PHP több kérést kezel egyszerre, de ez nem így van! Amég a longprocess.php futtatása le nem záródik, a check.php -t és az esetleges answer.php -t várakoztatja. Ezek Ilyenkor gyakran dobnak PHP hibaüzenetet, hogy a script elérte a 30 másodperces maximum futtatási időt.

Ekkor olvastam, hogy megoldás lehet ha a PHP -t nem modként futtatom az Apache-ban, hanem FastCGI modulon keresztül. Ám hiába a CGI, a legújabb PHP, a Non-Thread-safe verzió, továbbra is ugyan az a hibajelenség áll fent: Az Apache továbbítja a HTTP GET kérést a PHP felé, ott viszont a kéréseket nem külön szálon végzi el, egymással párhuzamosan, hanem bevárja az előző program lezárását.

[b]A kérdésem az lenne, miképpen lehetne megoldani azt, hogy a PHP scriptel megszakítások nélkül tudjak kommunikálni, adatokat lekérni, illetve válaszolni a további program futását illetően, lehetőség szerint a rendelkezésre álló eszközökkel.
A másik kérdésem, hogy miképp lehet elérni, hogy a PHP több scriptet egymással párhuzamosan futtasson.

Dreamweaver CS3 kérdés

Durcilla · 2011. Aug. 19. (P), 18.40
Sziasztok!

Van egy weboldalam, most újítom meg.
Nem sikerül megcsinálnom egy dolgot, ehhez szeretnék segítséget kérni.
A weboldalam táblázat rendszerű, html, dreamweaver-rel szerkesztem.
Szeretnék olyan linket létrehozni, mely a táblázat egy dobozában van, a doboznak van egy háttérszíne, a dobozba írok szöveget. Ez a doboz linkként funkcionál.
Mikor fölé viszem az egeret, akkor megváltozik a háttere.
Ehhez hasonló linkem már van az oldalon, melyet Rollover image-gel készítettem el, a képeket meg Photoshoppal hozzá - tehát, a szöveg a linken egy photoshop kép valójában.
Most azonban szeretném, ha a szövet a Dreamweaverben begépelhető volna, tehát nem kép. Mondjuk valami olyasmire gondoltam, mikor a background színét megadom, de az egeret ráhúzva, annak változna a színe.

Ezt szeretném megcsinálni:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/

Jobb felső sarokban lévő dobozok hátérszíne változik, ha ráhúzom az egeret.

Köszönöm
 

Valid form

Individual · 2011. Aug. 19. (P), 09.53
Üdv,

TotalValid oldalt szeretnék készíteni és 1 hiba szúrja a szememet és nem találtam rá megoldást.

Az oldal XHTML 1.0 Transitional, jQuery-vel ellenőriztetve...
A formon belül van a minlength="5" működik is minden rendesen minden böngészőben, csak a validátoroknak nem tetszik.

<input id="cname" name="name" size="40" class="required name" minlength="5" maxlength="50"  />
Esetleg valakinek valami ötlet?
(Köszönöm)