Archívum - Már 15, 2011 - Fórum téma
Szűrés két mezőre
Sziasztok!
Mysql-ben nézegetem az adatbázisomat, és most meglepődtem egy felfedezésemen, és megoldást keresek.
Egy táblában van két varchar mezőm, mindkettő indexelve.
Ha egy egyszerűparancsot adok, akkor az eredmény, hogy type:ref, possible_keys:uid1, key:uid1
De ha ezt vizsgálom:...akkor type:ALL, possible_keys:uid1,uid2 key:(NULL)
Ez ugye azt jelenti, hogy nem használta az indexet, ugye?
Miért nem? Mit tegyek, hogy használja?
Köszönöm a tanácsokat!
■ Mysql-ben nézegetem az adatbázisomat, és most meglepődtem egy felfedezésemen, és megoldást keresek.
Egy táblában van két varchar mezőm, mindkettő indexelve.
Ha egy egyszerű
EXPLAIN SELECT * FROM tabla WHERE uid1='1483094561'
De ha ezt vizsgálom:
EXPLAIN SELECT * FROM tabla WHERE uid2='1483094561' OR uid1='1483094561'
Ez ugye azt jelenti, hogy nem használta az indexet, ugye?
Miért nem? Mit tegyek, hogy használja?
Köszönöm a tanácsokat!
Otthonról bővíthető képgaléria
Sziasztok!
Volna egy nagyon egyszerűnek tűnő kérdésem. Hogyan tudok olyan képgalériát beépíteni a készülő honlapba, amit a kliens otthonról tud bővíteni úgy, hogy csak az aktuális képeket bemásolja az adott helyre, és aztán ezek a képek meg is jelennek a honlapján? És persze mindezt HTML-ben.
■ Volna egy nagyon egyszerűnek tűnő kérdésem. Hogyan tudok olyan képgalériát beépíteni a készülő honlapba, amit a kliens otthonról tud bővíteni úgy, hogy csak az aktuális képeket bemásolja az adott helyre, és aztán ezek a képek meg is jelennek a honlapján? És persze mindezt HTML-ben.
javascript - xml nodeset
Üdv.
Van egy elég komoly problémám msie xml node-jaival. Egyrészt objektumokhoz szeretném kötni őket, másrészt pedig ha Set-be teszem őket, akkor szeretném kizárni az egyezőségeket (szóval hogy ugyanaz a node többször szerepeljen). Az a gond, hogy nem lehet egyedi azonosítót rendelni a node-okhoz.
Ezt úgy próbáltam, hogyA gond ott van, hogy az xml node valamiért nem Object, ezért ilyen klasszikus dolgok, mint mondjuk egy tulajdonság beállítása nem működnek rajta. Van valakinek bármi ötlete, hogy hogyan lehetne azonosítani a dom node-okat?
(Egyelőre arra gondoltam, hogy az attribútumok közé teszem be a hashcode-ot, csak az a gond, hogy nem minden node-nak vannak attribútumai... :S)
■ Van egy elég komoly problémám msie xml node-jaival. Egyrészt objektumokhoz szeretném kötni őket, másrészt pedig ha Set-be teszem őket, akkor szeretném kizárni az egyezőségeket (szóval hogy ugyanaz a node többször szerepeljen). Az a gond, hogy nem lehet egyedi azonosítót rendelni a node-okhoz.
Ezt úgy próbáltam, hogy
Object.prototype.hashCode=(function ()
{
var code=0;
var property="HASHCODE";
return function ()
{
if (!Object.prototype.hasOwnProperty.call(this,property))
{
this[property]=++code;
}
return this[property];
}
})();
var dom=new ActiveXObject("MSXML2.DOMDocument.3.0");
dom.async=false;
dom.loadXML(
'<cars>'+
'<car><id>1</id><name>Volvo</name></car>'+
'<car><id>2</id><name>VW</name></car>'+
'<car><id>3</id><name>Mercedes</name></car>'+
'<car><id>4</id><name>Bugatti</name></car>'+
'</cars>'
);
var hashCode=Object.prototype.hashCode.call(dom);
(Egyelőre arra gondoltam, hogy az attribútumok közé teszem be a hashcode-ot, csak az a gond, hogy nem minden node-nak vannak attribútumai... :S)