ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 27, 2011 - Fórum téma

IIS7 - almappában nem működik a php error log

inf · 2011. Nov. 27. (V), 20.58
Üdv.

IIS7.5 + php 5.2.17-el gányolok. A php.ini-ben be van állítva az error log, és megy is rendesen egészen addig, amíg az entry point a document root-ban van. Ha az entry point egy almappában van, akkor egyszerűen nem loggolja a hibát a rendszer. :S (display errors-al ki lehet íratni)

Bármi ötlet, hogy mi a gond a beállításokkal?
 

regisztrációs form karakterek ellenőrzése

sykorax · 2011. Nov. 27. (V), 19.00
Üdvözletem kedves fórumozók, blogolók!

Az én problémám nem valami specifikus, de meghaladta az eddigi képességeimet. Sok fele keresgéltem a megoldás után, mind google-on, mind itt, illetve más blogokon, de nem találtam meg a számomra ideális leírást/megoldást.
A problémám: Valójában egy regisztrációs formban, szeretném a kitöltött keresztnév, valamint vezetéknév tartalmának ellenőrzését. Fontos lenne, hogy ellenőrizze a script, hogy a megadott név első betűje nagy betű-e, valamint egy mássalhangzó(b) vagy magánhangzó(a) nem szerepel-e többször a névben, mint háromszor, valamint természetesen kiszeretném szűrni a nem oda illő -nevezzük ezeket- speciális karaktereket (pl.\|Ä/<?>:.stb..). Nézegettem az "strstr" valamint a "pregmatch" parancsokat, de valahogy még mindig nem tudom felfogni lényegében, mit kéne használjak. Ezért írok, mert remélem itt találok hozzáértőtől magyarázatot, vagy egy rövid betekintést, akár egy linket, melyből ki tudnék indulni.
A forrást nem nagyon szeretném bemásolni, mert elég hosszú, fölöslegesen nem "terhelném" az oldalt és az adatbázist.

Előre is köszönöm a segítséget, és elnézését kérem mindenkitől, ha esetleg fent lenne a fórumon, de egy magyarázat szóljon mentségemre, nem találtam hosszadalmas keresés után sem.

Üdv, syko.
 

ELTE Programtervező informatikus MSc Multimédia szakirány

goljadkin · 2011. Nov. 27. (V), 18.10
Sziasztok!

Nemsokára döntenem kell, hogy milyen szakirányt is választok az egyetemen. Gondolkoztam az ELTE Multimédia szakirányán (MSc képzés). Érdekelne, hogy mi a véleményetek róla! Pl. itt a tantervi háló:

tantervi háló

Én később webes vonalon szeretnék mozogni. Esetleg van itt valaki, aki szintén multimédia szakirányon van?

Köszi!
 

Bejegyzés keret

perec12 · 2011. Nov. 27. (V), 12.09
Sziasztok! Van egy blogom és (blogger.com-os) és szeretnék keretet a bejegyzéseim köré.De nem simát hanem lekerekítettet ami csak a bejegyzés egyik oldalát és alját vonja körül, a többi rész pedig legyen simán félig lekerekített fehér.( olyan mint pl. itt: http://agirllikeme.tally-weijl.com/) Elég kezdő vagyok, szóval nagy segítséget kérnék.Aki türelmes és ráért az segítsen! :)