Archívum - Nov 27, 2011 - Fórum téma
IIS7 - almappában nem működik a php error log
Üdv.
IIS7.5 + php 5.2.17-el gányolok. A php.ini-ben be van állítva az error log, és megy is rendesen egészen addig, amíg az entry point a document root-ban van. Ha az entry point egy almappában van, akkor egyszerűen nem loggolja a hibát a rendszer. :S (display errors-al ki lehet íratni)
Bármi ötlet, hogy mi a gond a beállításokkal?
■ IIS7.5 + php 5.2.17-el gányolok. A php.ini-ben be van állítva az error log, és megy is rendesen egészen addig, amíg az entry point a document root-ban van. Ha az entry point egy almappában van, akkor egyszerűen nem loggolja a hibát a rendszer. :S (display errors-al ki lehet íratni)
Bármi ötlet, hogy mi a gond a beállításokkal?
regisztrációs form karakterek ellenőrzése
Üdvözletem kedves fórumozók, blogolók!
Az én problémám nem valami specifikus, de meghaladta az eddigi képességeimet. Sok fele keresgéltem a megoldás után, mind google-on, mind itt, illetve más blogokon, de nem találtam meg a számomra ideális leírást/megoldást.
A problémám: Valójában egy regisztrációs formban, szeretném a kitöltött keresztnév, valamint vezetéknév tartalmának ellenőrzését. Fontos lenne, hogy ellenőrizze a script, hogy a megadott név első betűje nagy betű-e, valamint egy mássalhangzó(b) vagy magánhangzó(a) nem szerepel-e többször a névben, mint háromszor, valamint természetesen kiszeretném szűrni a nem oda illő -nevezzük ezeket- speciális karaktereket (pl.\|Ä/<?>:.stb..). Nézegettem az "strstr" valamint a "pregmatch" parancsokat, de valahogy még mindig nem tudom felfogni lényegében, mit kéne használjak. Ezért írok, mert remélem itt találok hozzáértőtől magyarázatot, vagy egy rövid betekintést, akár egy linket, melyből ki tudnék indulni.
A forrást nem nagyon szeretném bemásolni, mert elég hosszú, fölöslegesen nem "terhelném" az oldalt és az adatbázist.
Előre is köszönöm a segítséget, és elnézését kérem mindenkitől, ha esetleg fent lenne a fórumon, de egy magyarázat szóljon mentségemre, nem találtam hosszadalmas keresés után sem.
Üdv, syko.
■ Az én problémám nem valami specifikus, de meghaladta az eddigi képességeimet. Sok fele keresgéltem a megoldás után, mind google-on, mind itt, illetve más blogokon, de nem találtam meg a számomra ideális leírást/megoldást.
A problémám: Valójában egy regisztrációs formban, szeretném a kitöltött keresztnév, valamint vezetéknév tartalmának ellenőrzését. Fontos lenne, hogy ellenőrizze a script, hogy a megadott név első betűje nagy betű-e, valamint egy mássalhangzó(b) vagy magánhangzó(a) nem szerepel-e többször a névben, mint háromszor, valamint természetesen kiszeretném szűrni a nem oda illő -nevezzük ezeket- speciális karaktereket (pl.\|Ä/<?>:.stb..). Nézegettem az "strstr" valamint a "pregmatch" parancsokat, de valahogy még mindig nem tudom felfogni lényegében, mit kéne használjak. Ezért írok, mert remélem itt találok hozzáértőtől magyarázatot, vagy egy rövid betekintést, akár egy linket, melyből ki tudnék indulni.
A forrást nem nagyon szeretném bemásolni, mert elég hosszú, fölöslegesen nem "terhelném" az oldalt és az adatbázist.
Előre is köszönöm a segítséget, és elnézését kérem mindenkitől, ha esetleg fent lenne a fórumon, de egy magyarázat szóljon mentségemre, nem találtam hosszadalmas keresés után sem.
Üdv, syko.
ELTE Programtervező informatikus MSc Multimédia szakirány
Sziasztok!
Nemsokára döntenem kell, hogy milyen szakirányt is választok az egyetemen. Gondolkoztam az ELTE Multimédia szakirányán (MSc képzés). Érdekelne, hogy mi a véleményetek róla! Pl. itt a tantervi háló:
tantervi háló
Én később webes vonalon szeretnék mozogni. Esetleg van itt valaki, aki szintén multimédia szakirányon van?
Köszi!
■ Nemsokára döntenem kell, hogy milyen szakirányt is választok az egyetemen. Gondolkoztam az ELTE Multimédia szakirányán (MSc képzés). Érdekelne, hogy mi a véleményetek róla! Pl. itt a tantervi háló:
tantervi háló
Én később webes vonalon szeretnék mozogni. Esetleg van itt valaki, aki szintén multimédia szakirányon van?
Köszi!
Bejegyzés keret
Sziasztok! Van egy blogom és (blogger.com-os) és szeretnék keretet a bejegyzéseim köré.De nem simát hanem lekerekítettet ami csak a bejegyzés egyik oldalát és alját vonja körül, a többi rész pedig legyen simán félig lekerekített fehér.( olyan mint pl. itt: http://agirllikeme.tally-weijl.com/) Elég kezdő vagyok, szóval nagy segítséget kérnék.Aki türelmes és ráért az segítsen! :)
■