ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 6, 2011 - Fórum téma

Forráskód

bnc1995 · 2011. Nov. 6. (V), 21.50
Sziasztok!

Egy weboldal forráskódját szeretném felhasználni, ehhez a file_get_contents() függvényt használom. Eddig nincs is semmi baj,de az oldal amit használni szeretnék jelszóval védett, így nem azt a forráskódot kapom amit szeretnék, hanem bejelentkező oldalét.

Ha segítenétek azt nagyon megköszönném

Bence
 

Admin??hogyan??

sziszka95 · 2011. Nov. 6. (V), 18.40
Üdv van egy honlapom amit úgy kaptam, "Online játék" és van a phpmyadmin és abba van az user(tábla), és vannak benne dolfog pl:év,, rang, stb, stb,
és ha be írom a rang mellé az 5számot és elinditom, azt írja ki hogy sikeresen szerkeztette a rangot és rá megyek az oldalra,és nem csinál semmit ez miért van?

Node.js filozófia

MadBence · 2011. Nov. 6. (V), 17.19
Előre is bocsánat, ha nem megfelelő a téma, de talán ide illik leginkább. (ha mégsem, akkor a szerkesztőkre bízom a dolgot)
Nemrég kezdtem el belemélyedni a node.js-be, és kezdem megszokni ezt az aszinkron működését, de pár dolog nem hagy nyugodni.
Alapvetően ezelőtt PHP-ban csináltam ezeket a netes dolgokat, azaz 1 http kérés = 1 php lefutás. Itt ugye a node-ban egyszer elindul az alkalmazás, és csak kiszolgálja a kéréseket, miközben rengeteg dolog, amit használ, benn van a memóriában. Így első körben az foglalkoztat, hogyha pl egy http lekérésnél beolvasok egy fájlt, azt minden lekérés alkalmával megtegyem-e, vagy valahogy érdemes lenne egyfajta cache-ben tárolni (nem gondolok itt bonyolult dologra, egyszerűen csak benn hagynám a memóriában, azaz nem valami kérésenként lokális változóban tárolnám az eredményt), ami adott esetben gondolom sokkal gyorsabb, mivel diszk i/o művelet nem is történne a tövábbi kéréseknél. Ugyanez vonatkozik az adatbázis lekérésekre is (mongodb).

A másik kérdés is az adatbázisra vonatkozik, nevezetesen hogy ha létrehozok egy kapcsolatot (node->mongo), akkor azt érdemes megtartani, vagy kvázi mint PHP->MySQL esetben, kérésenként felépíteni, lebontani. Gondolom teljesítmény szempontjából az előbbi megoldás előnyösebb, de nem tudom pl jó-e a kapcsolat szempontjából, hogy állandóan nyitva van (mi történik, ha egyszer csak egy hiba folytán megszakad?).

A válaszokat/tanácsokat előre is köszönöm :)
 

HTML-ből adatbázis

dulyt · 2011. Nov. 6. (V), 17.00
Üdv,

van egy elképzelésem miszerint egy php script a http://pkzrt.hu/menetrend/ oldalról lekéri az adatokat, beleírja egy adatbázisba majd egy android-, iphone-, winphone-ra írt program lekéri az adatokat az adatbázisból és kiírja őket.

Ez mind szép és jó csak már ez elején elakadtam azzal h a html fájlból nem tudom kiszűrni az adatokat..
Az elképzelés az az h írok rá egy nagyon hosszú és bonyolult kódot, vagy esetleg a fájlt átalakítanám xml formátumra, abból már nagyobb esélyel letudom kérdezni az adatokat..

Arra lennék kíváncsi hogy nektek van-e valami megoldási javaslatotok? Esetleg használható kódrészletetek amit feltudnék használni..