ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2008 - Fórum téma

március 26

Rögzített háttér

cermon · 2008. Már. 25. (K), 23.52
Hello! Tudnátok nekem segíteni abban hogy lehet megcsinálni egy ehhez a honlaphoz hasonló designt? Háttér rögzizett, középső rész gordíthető, plusz a két oldalon árnyék látható ami átlátszik.
Előre is köszönöm

PHP és IMAP

kahor · 2008. Már. 25. (K), 14.14
Hello!!!

Ha valaki foglalkozott már a témával akkor nyújthatna egy kis segítséget, mivel nemigazán találtam példaprogramokat,vagy tutorialokat a google-val.

Bármilyen segítséget nagyon megköszönnék mivel ez egy egyetemi köt.prog-hoz kéne és már csak 1 hónap van a határidőig én pedig nem szeretnék félkész dolgokat beadni.

Segítségeteket előre is köszönöm és bocsi ha nagyon láma lenne a kérésem!!!!
KahoR

MYSQL táblában minden adatsor azonosítójának növelése

killroy · 2008. Már. 25. (K), 12.04
Sziasztok!

Szeretnék egy termékek táblát átvinni egyik adatbázisból, a másik adatbázisba. Majd a másik adatábzisban ahova átvittem a táblát beolvasztani egy ott lévő termékek táblába.

Az oszlopok stimmelnek, mert ugye anélkül nem működne a dolog. Egyetlen probléma, hogy ID egyezések lennének.
Arra gondoltam, hogy esetleg ideiglenesen megszüntetni a PRIMARY KEY tulajdonságát az ID-nak és generáltatni új ID-kat abba a táblába egy ciklus segítségével.

Teszem azt a táblában ahova beakarom ovasztani az újat a Termékek ID-ja 350-ig megy. És csinálni egy olyan ciklust ami az importálandó táblában átnevezi az ID-ket 351-től és minden további rekordnak ad egy egyel nagyobb ID-t egészen addig ahány rekord van abban a táblában.

Remélem érthetően leírtam a problémámat, vagy ha esetleg van valakinek egy kézzelfekvőbb megoldása azokat is szivesen fogadom.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Css legördülő menü probléma IE-ben

stex0011 · 2008. Már. 25. (K), 10.19
Szép napot!

A következő problémával fordulok hozzátok. Egy lenyíló menüt szerettem volna készíteni, ami nagyjából kész is van. A problémám az h. explorerben nem akar lenyílni..... körülnéztem a neten, elolvastam sok mindent, próbálgatam, de nem akar működni!! Pontosabban csak akkor nem működik ha feltötlöm egy - az esetemben - atw-s tárhelyre, ha csak simán a html-re jobbklikk-> társítás->IE , akkor működik :S
Szóval ha van valami ötletetek, linketek, megoldásotok a problémámra írjatok, előre is köszönöm és elnézést hogy ilyen hosszúra sikeredett! üdv Stex!

HTML rész:

[colorer=html]
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<link rel="stylesheet" href="menu.css" type="text/css">

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>

<style type="text/css" media="screen">
body {
behavior: url(csshover.htc);
}

#menu ul li {
float: left;
width: 109px;

}

#menu ul li a {
height: 1%;
}
</style>

</head>

<body>

<div id="menu" align="middle">

<ul>
<li><a href="#">Sudár István</a>
<ul>
<li><a href="fooldal.php?oldal=eletrajz">Életrajz</a></li>
<li><a href="#">Munkássága</a></li>
<li><a href="#">Tervei</a></li>
<li><a href="#">...</a></li>
</ul>
</li>

<li><a href="#">Kik vagyunk?</a>
<ul>
<li><a href="#">Miért jöttünk létre</a></li>
<li><a href="#">Tagok</a></li>
<li><a href="#">Célok</a></li>
</ul>
</li>

<li><a href="#">Rendezvények</a>
<ul>
<li><a href="#">Hagyományok forrása</a></li>

március 25

szóköz beírásának ellenörzése

dc-hungary · 2008. Már. 24. (H), 22.31
Olyan scriptre lenne szükségem, amivel ki lehet azt szűrni, hogy ha a tag az input mezőbe szóközt ír, akkor a script, úgy vegye mint ha nem is lenne ott semmi..
arra kéne, hogy pl, a regisztrációnál ne tudja szóközzel feltölteni az inputokat, és regisztrálni:)
hogyan lehet ezt megoldani?

Ékezet javascipt textben

elba · 2008. Már. 24. (H), 22.23
Sziasztok,

Ma találkoztam először javascripttel. A scriptben szereplő pár ékezetes magyar szót jelekkel cseréli fel a böngésző.
Arra sikerült rájönnöm, hogy valamit az escape/unascape függyvénnyel kell csinálni, de azt már nem tudom hogy mit, és hogyan.

Hova tegyek a scriptbe (vagy egy másik scriptbe) és mit??

Köszönöm.

js: ie6 object paraméter

demo · 2008. Már. 24. (H), 16.12
Sziasztok!

van ez a kód:

picObj = xmlDoc.getElementsByTagName('pic');
		//Képek attributumai
		for (var i=0; i < picObj.length; i++) {
			picObj[i].thumb = picObj[i].getAttribute('thumb');
			picObj[i].main = picObj[i].getAttribute('main');
 (...)
IE6-ban hibát dob erre: "picObj[i].thumb...", vagyis ettől kezdve.
'Object doesn't support this property or method'

FFban működik.
Igazából csak bele szeretném tenni egy tömbbe az xmlből szedett képek attrib.-jait. Bár lehet felesleges :/
Viszont a jövőre nézve jó lenne tudni, hogy IE miért nem engedi ezt.

Köszi

PHP function hívása AJAX-al ugyanabban a fileban (jquery-vel)

felyx · 2008. Már. 24. (H), 14.26
Nos a problémám az, hogy van egy PHP function ami teszteli egy regisztrációs formban hogy a megadott felhasználónév szabad e vagy sem, majd tesz az input után egy pipát vagy x-et megfelelően a végeredményhez és ezt a functiont szeretném meghívni AJAX-al, de nem akarok külön fileokat, tehát a PHP function és az ajax code is ugyanabban a fileban kellene hogy legyen. Megoldást találtam rá, XAJAX-al ezt meg lehet oldani, de jQuery-t szeretnék használni mert az nem csak ajax library stb., viszont ahhoz nem találtam megoldást vagy csak rosszul kerestem, ha valaki esetleg tudna segíteni azt megköszönném. Ha jQueryvel ezt nem lehet megoldani akkor esetleg más hasonló megoldás is érdekelne.

március 24

Popupba postolas

chop · 2008. Már. 23. (V), 23.40
A tema adott, egy form adatait kellene egy megnyilo popup ablakba kuldeni, GET-tel nem jo, mert filefeltolesrol lenne szo. Varom a javaslatokat!

Koszi!

Fa szerkezetbe új elem beillesztése

marcl · 2008. Már. 23. (V), 19.27
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
Egy olyan fa szerkezetett szeretnék felépíteni, amiben fentről lefele és balról jobbra kellene beletenni az elemeket, de minden mélységeben szimetrikusnak kellene lenni a fának. Akinek van ötlete az írjon. ​

Tehát:

Fa szerkezet