Archívum - 2008 - Fórum téma
augusztus 29
második sql nem fut le
Sziasztok!
az alábbi kód result2 része nem fut le, nem tudok rájönni mi lehet a probléma, illteve sejtem hogy az tárolt eljárás futtatása zavarhat be, de nem tudom a megoldást.
Köszönöm a segítséget.
[code]
include('../connect.php');
$sql = "CALL sp_get_millpress()";
$result = mysqli_query($link,$sql) or die(mysqli_error());
$out = '';
$fields = array("szerz_nev","szerz_szulhely","szerz_szuldatum","szerz_irsz","szerz_telepules","szerz_utca","szerz_hazszam","szerz_telefon1","szerz_telefon2", "szerz_email","szerz_levnev","szerz_levirsz","szerz_levtelepules","szerz_levutca","szerz_levhazszam","bizt_nev","bizt_szulhely","bizt_szuldatum","bizt_irsz", "bizt_telepules","bizt_utca","bizt_hazszam","bizt_telefon1","bizt_telefon2","bizt_email","bizt_levnev","bizt_levirsz","bizt_levtelepules","bizt_levutca", "bizt_levhazszam","sorszam","osszdij","termekcsoportnev","termeknev","markanev","referencia","gyariszam","vasarlasido","fogyasztoi_ar","garanciaevek","gyartoigar", "jotallas_utolso","biztositas_kezdete","biztositas_vege");
foreach($fields as $fejlec)
{
$out .=$fejlec.";";
}
//$columns = mysqli_num_fields($result);
// Put the name of all fields
$fields_length = count($fields);
// Add all values in the table
while ($l = mysqli_fetch_array($result)) {
$out .="\n";
for ($i = 0; $i < $fields_length; $i++) {
$projektID = sprintf("%03d",$l['projektID']);
$partnerID = sprintf("%03d",$l['partnerID']);
$szerzodesID = sprintf("%07d",$l['szerzodesID']);
$sorszam = "9".$projektID.$partnerID.$szerzodesID;
if($i=="30")
{
$out .= $sorszam.";";
}
else{
$out .=iconv("UTF-8","ISO-8859-2",$l[$fields[$i]]).";";}
}
$result2 = mysqli_query($link,"UPDATE szerzodes SET sorszam='$sorszam',statusz='üres',modosito='$_SESSION[Username]',modositas=NOW() WHERE szerzodesID='$l[szerzodesID]' AND partnerID = '$_SESSION[partnerID]'");
//$sql1 = "UPDATE szerzodes SET kod_elso='9',sorszam='$sorszam',statusz='kötvényesített' WHERE szerzodes ='$l[szerzodesID]' AND partnerID ='$l[partnerID]'";
az alábbi kód result2 része nem fut le, nem tudok rájönni mi lehet a probléma, illteve sejtem hogy az tárolt eljárás futtatása zavarhat be, de nem tudom a megoldást.
Köszönöm a segítséget.
[code]
include('../connect.php');
$sql = "CALL sp_get_millpress()";
$result = mysqli_query($link,$sql) or die(mysqli_error());
$out = '';
$fields = array("szerz_nev","szerz_szulhely","szerz_szuldatum","szerz_irsz","szerz_telepules","szerz_utca","szerz_hazszam","szerz_telefon1","szerz_telefon2", "szerz_email","szerz_levnev","szerz_levirsz","szerz_levtelepules","szerz_levutca","szerz_levhazszam","bizt_nev","bizt_szulhely","bizt_szuldatum","bizt_irsz", "bizt_telepules","bizt_utca","bizt_hazszam","bizt_telefon1","bizt_telefon2","bizt_email","bizt_levnev","bizt_levirsz","bizt_levtelepules","bizt_levutca", "bizt_levhazszam","sorszam","osszdij","termekcsoportnev","termeknev","markanev","referencia","gyariszam","vasarlasido","fogyasztoi_ar","garanciaevek","gyartoigar", "jotallas_utolso","biztositas_kezdete","biztositas_vege");
foreach($fields as $fejlec)
{
$out .=$fejlec.";";
}
//$columns = mysqli_num_fields($result);
// Put the name of all fields
$fields_length = count($fields);
// Add all values in the table
while ($l = mysqli_fetch_array($result)) {
$out .="\n";
for ($i = 0; $i < $fields_length; $i++) {
$projektID = sprintf("%03d",$l['projektID']);
$partnerID = sprintf("%03d",$l['partnerID']);
$szerzodesID = sprintf("%07d",$l['szerzodesID']);
$sorszam = "9".$projektID.$partnerID.$szerzodesID;
if($i=="30")
{
$out .= $sorszam.";";
}
else{
$out .=iconv("UTF-8","ISO-8859-2",$l[$fields[$i]]).";";}
}
$result2 = mysqli_query($link,"UPDATE szerzodes SET sorszam='$sorszam',statusz='üres',modosito='$_SESSION[Username]',modositas=NOW() WHERE szerzodesID='$l[szerzodesID]' AND partnerID = '$_SESSION[partnerID]'");
//$sql1 = "UPDATE szerzodes SET kod_elso='9',sorszam='$sorszam',statusz='kötvényesített' WHERE szerzodes ='$l[szerzodesID]' AND partnerID ='$l[partnerID]'";
Ürlap
Hello!
A kérdésem a következő lenne: van a lentebb látható ürlapom (input.html) és ezt szeretném include-olni az index.php-be, úgy hogy a submit gomb lenyomása után a 'php_proba2_mod.php' nevű fájlom (ami feldolgozza az ürlapot és megjeleníti a kívánt termékeket) ne egy új oladlon hajtsa végre a parancsokat, hanem ott, ahová az index.php-ben include-oltam az ürlapot. Lehetséges ez? Mert amikor próbáltam mindig problémákba ütköztem.
input.htmlaz index.php-ban így próbálom includolni a fájlt:
index.phpha bárki tudna segíteni, hogy hol hibáztam annak nagyon hálás lennék!
■ A kérdésem a következő lenne: van a lentebb látható ürlapom (input.html) és ezt szeretném include-olni az index.php-be, úgy hogy a submit gomb lenyomása után a 'php_proba2_mod.php' nevű fájlom (ami feldolgozza az ürlapot és megjeleníti a kívánt termékeket) ne egy új oladlon hajtsa végre a parancsokat, hanem ott, ahová az index.php-ben include-oltam az ürlapot. Lehetséges ez? Mert amikor próbáltam mindig problémákba ütköztem.
input.html
<html>
<head>
<title>Input</title>
</head>
<body>
<form action="php_proba2_mod.php" method="GET">
Válaszd ki, a terméket!
<br>
<select name="termekek[]">
<option>termék1</option>
<option>termék2</option>
<option>termék3</option>
<option>termék4</option>
<option selected="yes">mind</option>
</select>
<br>
<input type="submit" value="rendben">
</form>
</body>
</html>
index.php
<?php
header("Content-type: text/html; charset=utf-8");
if (!isset($_GET["page"])) $_GET["page"] = "marcelo";
switch(trim($_GET["page"])){
case "input" : $content = "input.html"; $title="Tartalom"; break;
case "profil" : $content = "php_proba2_mod.php"; $title="Tartalom"; break;
}
?>
<html>
.
.
.
<div id="tartalom">
<?php include($content);?>
</div>
PHP-FTP file upload
Sziasztok!
Az ügyfeleink kiszolgálására szeretnék egy egyszerûen, böngészôbôl kezelhetô FTP rendszert kialakítani.
PHP-ben már meg is csináltam mindent, de a file feltöltés korlátozott, a mi szerverünkön max 8mb-ra.
Az oldal szépen megy, de sajna ennél sokkal nagyobb fileok is szükségesek!
Tudomásom szerint valahogy socketek nyitásával, azokon keresztül lehetôség van erre!
Valakinek nincs ilyen jellegû tapasztalata? Vagy tudtok valami tippet, hogy merre nézzek tovább?
Ha valakit esetleg érdekel a 8mb-ig mûködô FTP oldalam, akkor szívesen megosztom az eddigi tapasztalataimat.
Szatti
■ Az ügyfeleink kiszolgálására szeretnék egy egyszerûen, böngészôbôl kezelhetô FTP rendszert kialakítani.
PHP-ben már meg is csináltam mindent, de a file feltöltés korlátozott, a mi szerverünkön max 8mb-ra.
Az oldal szépen megy, de sajna ennél sokkal nagyobb fileok is szükségesek!
Tudomásom szerint valahogy socketek nyitásával, azokon keresztül lehetôség van erre!
Valakinek nincs ilyen jellegû tapasztalata? Vagy tudtok valami tippet, hogy merre nézzek tovább?
Ha valakit esetleg érdekel a 8mb-ig mûködô FTP oldalam, akkor szívesen megosztom az eddigi tapasztalataimat.
Szatti
DIV tartalma forrás alapján?!
A kérdésem az lenne, hogy egy DIV-nek lehet-e egy külső forrásból megadni a tartalmát. Például, ha van már 50 html és monjuk a baloldali(menü) DIV-be szeretnék egy új bekezdést(menüpontot) csinálni, akkor ne kelljen vigigmenni 50 oldalon, hanem mondjuk csak egy külső html-t kelljen szerkeszteni, ami csak a DIV tartalmát tárolja? CSS, vagy bármilyen megoldás érdekel!
Falcone
■ Falcone
HTML+CSS+JS editor nagy projekthez
Helló.
Olyan editort keresek, amivel nagyszámú (pl. 40-50 aloldalból álló) HTML-t lehet "projektként" kezelni. A HTML mögött tipikusan egyáltalán nincsen back-end, tehát egyszerű, statikus HTML+CSS-ről van szó, illetve ennek némi JS kiegészítéséről.
Pl. ilyeneket értek projektként kezelés alatt:
- Ha átírok a CSS-ben egy osztálynevet, vagy egy JS-ben egy függvénynevet, akkor lehetőség legyen egy kattintással az összes HTML-ben is kicserélni azt, és vica versa.
- Lehessen hasonlóképpen mass editálni dolgokat (pl. a képek alt textjeit).
- Lehessen az oldalak egyes részeit úgy kezelni, mint a rendes template-ek kódrészleteit: pl. ha minden oldalon azonos a lábléc, fejléc, akkor ezt akár az editor generálja ki helyettem, ne kelljen mindenhova kézzel betenni.
Lényegében olyan kellene nekem, amivel statikus HTML oldalakat tudok refactoringolni könnyedén.
Olyanok feature-ök, hogy syntax hilighting, WYISWYG, code completion annyira nem érdekelnek, valid kódot notepadben is tudok írni. :-) Persze nem rossz ha van.
Kösz.
■ Olyan editort keresek, amivel nagyszámú (pl. 40-50 aloldalból álló) HTML-t lehet "projektként" kezelni. A HTML mögött tipikusan egyáltalán nincsen back-end, tehát egyszerű, statikus HTML+CSS-ről van szó, illetve ennek némi JS kiegészítéséről.
Pl. ilyeneket értek projektként kezelés alatt:
- Ha átírok a CSS-ben egy osztálynevet, vagy egy JS-ben egy függvénynevet, akkor lehetőség legyen egy kattintással az összes HTML-ben is kicserélni azt, és vica versa.
- Lehessen hasonlóképpen mass editálni dolgokat (pl. a képek alt textjeit).
- Lehessen az oldalak egyes részeit úgy kezelni, mint a rendes template-ek kódrészleteit: pl. ha minden oldalon azonos a lábléc, fejléc, akkor ezt akár az editor generálja ki helyettem, ne kelljen mindenhova kézzel betenni.
Lényegében olyan kellene nekem, amivel statikus HTML oldalakat tudok refactoringolni könnyedén.
Olyanok feature-ök, hogy syntax hilighting, WYISWYG, code completion annyira nem érdekelnek, valid kódot notepadben is tudok írni. :-) Persze nem rossz ha van.
Kösz.
augusztus 28
mod_rewrite - könyvtár kihagyása
Sziasztok!
Biztosan lehetséges, hogy az url átírási szabályok alól egy konkrét könyvtár és az az alatti fájlok mentesüljenek. Csak nem találom, hogy hogyan. A rewriteconddal az az összes létező fájlra, könyvtárra lehet szűrni, erre van példa sok. De egy konkrét könyvtárat hogyan tudok kivételként megadni?
Köszönöm szépen előre is!
■ Biztosan lehetséges, hogy az url átírási szabályok alól egy konkrét könyvtár és az az alatti fájlok mentesüljenek. Csak nem találom, hogy hogyan. A rewriteconddal az az összes létező fájlra, könyvtárra lehet szűrni, erre van példa sok. De egy konkrét könyvtárat hogyan tudok kivételként megadni?
Köszönöm szépen előre is!
Űrlapok beviteli mezőiben megjelenjenek a jelenlegi adatok
Alaphelyzet: a weboldalam menüinek címe (pl.:Jelenleg a főoldalon tartózkodsz) adatbázisban vannak, egy táblában. Csináltam egy űrlapot, amely segítségével online lehet módosítani ezen tábla tartalmait, azaz a menük címét.
DE! A beviteli mezők ugye alaphelyzetben üresek és az új címet mindig teljesen előről be kell írni.
Amit szeretnék: hogy az adott menü jelenlegi címét (ami az adatbázis egy táblájában van) automatikusan írja be a beviteli mezőbe és a módosításhoz azt csak át kelljen javítani.
Tudtok nekem segíteni? Érthető voltam vagy nagyon zavaros?
Előre is köszönöm!
■ DE! A beviteli mezők ugye alaphelyzetben üresek és az új címet mindig teljesen előről be kell írni.
Amit szeretnék: hogy az adott menü jelenlegi címét (ami az adatbázis egy táblájában van) automatikusan írja be a beviteli mezőbe és a módosításhoz azt csak át kelljen javítani.
Tudtok nekem segíteni? Érthető voltam vagy nagyon zavaros?
Előre is köszönöm!
.htaccess segítség
Sziasztok!
A kérdésem ehhez a cikkhez kapcsolódik. Azért nem oda írtam, mert lehet, hogy hosszú lesz.
Az 'URL Rewrite' módszert szeretném beüzemelni az otthoni virtuális szerveren, de nem megy. A legjobb, amit sikerült elérnem az az volt, hogy nem csinált semmit. Volt amikor 403 (Tiltva) és 500 (Szerver hiba) kódokat küldött és nem volt jó semmire az egész.
A kérdésem ehhez a cikkhez kapcsolódik. Azért nem oda írtam, mert lehet, hogy hosszú lesz.
Az 'URL Rewrite' módszert szeretném beüzemelni az otthoni virtuális szerveren, de nem megy. A legjobb, amit sikerült elérnem az az volt, hogy nem csinált semmit. Volt amikor 403 (Tiltva) és 500 (Szerver hiba) kódokat küldött és nem volt jó semmire az egész.
UML oktatás
Szervusztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok-e ajánlani okatási intézményt ahol teljeskörű UML ismeretekre tehetnék szert lehetőleg minél olcsóbban? Google segítségével az IQSoft-ot meg a Számalk-ot találtam de nagyon kiábrándító a honlapjuk ami megkérdőjelezi számomra a hozzáértésüket. Pécs előny de, ha kell utazom.
Válaszokat köszi!
--
sirkalmi
■ Érdeklődnék, hogy tudtok-e ajánlani okatási intézményt ahol teljeskörű UML ismeretekre tehetnék szert lehetőleg minél olcsóbban? Google segítségével az IQSoft-ot meg a Számalk-ot találtam de nagyon kiábrándító a honlapjuk ami megkérdőjelezi számomra a hozzáértésüket. Pécs előny de, ha kell utazom.
Válaszokat köszi!
--
sirkalmi
augusztus 27
Alkalmazasok osszekapcsolasa - Drupal
Sziasztok!
Tanacsot szeretnek kerni, hogy a drupal megfelelo valasztas-e a kovetkezo problema megoldasahoz:
Adott egy kezgeometrias belepteto rendszer, mely tenyerminta alapjan azonositja meglevo usereit, s rogziti ki es belepesi idopontjukat. Ez egy javas app mysql alapon.
A belepteto eszkozok adott dolgozorol taroljak a nevet, tenyermintajat es egy hozza tartozo azonosito kodot.
Emellett a dolgozo esemenyeit(ki es belepes, hibas authentikacio, stb)
Az adatbazisban ez igy nez ki:
-users tabla-
id
code
handdata (blob)
name
-events tabla-
id
data (blob)*
time
user_id (FK)
* esemeny adatait tarolja(sikeres azonositas, sikertelen, stb)
A belepteto szoftver dbjeben az id kiosztas eleg hulyen van megoldva,
mert nem tablankent novekszik, hanem globalisan(letrehozok egy usert 1-es idvel,no a "globalis szamlalo", lezajlik 1000 esemeny, megint csak no a "globalis szamlalo", majd a
kovetkezo letrehozott user mar az 1002-es id-t kapja, remelem ertehto volt:))
Amit nekem meg kellene oldanom, az az hogy a userek adatait es belepteto rendszer beli esmemenyeiket tovabb adjam egy webes alkalmazasnak ahol tovabbi feldoglozast tudok vegrehajtani rajtuk:
- Dolgozok meglevo adatainak bovitese(szervezet, elerhetosegek, stb)
- Majd ezen adatok alapjan, megfelelo jogosultsagkezelessel a belepteto rendszer esemenyeinek prezentalasa az illetekesek fele(pl adott dolgozo vezetoje)
- Az esemenyek mindenfele szurese, keresese, rendezese a megfelelo jogosultsagok figyelembe vetelevel(adott "drupal user" csak egy bizonyos halmazt lathasson az esemenyekbol, stb)
Erdekelne a velemenyetek, hogy mennyire tartjatok alkalmas platformnak a drupalt ehhez.
Es ti hogyan kepzelnetek/indulnatok el ezen problema megoldasaban(milyen modulokkal lehetne ezt a legegyszerubben megoldani, stb)
Eddig railsben probalkoztam az app elkeszitesevel, ezen reszet sikerult is megoldanom(triggerekkel atnyomtam az adatot rails db-be es a feldolgozasa mar pofon egyszeru volt), viszont ezer mas funkcionalitasra is szuksegem lenne a belepteto rendszer adatainak kezelesen kivul. Konkretan egy komplett intranetet szeretnek osszedobni es be kell latnom, hogy rails alatt csak le kellene hozza programozni egy komplett cms-t, idovel viszont szuken vagyok, mivel kb 4 napom van a feladat megoldasara:D
Tanacsot szeretnek kerni, hogy a drupal megfelelo valasztas-e a kovetkezo problema megoldasahoz:
Adott egy kezgeometrias belepteto rendszer, mely tenyerminta alapjan azonositja meglevo usereit, s rogziti ki es belepesi idopontjukat. Ez egy javas app mysql alapon.
A belepteto eszkozok adott dolgozorol taroljak a nevet, tenyermintajat es egy hozza tartozo azonosito kodot.
Emellett a dolgozo esemenyeit(ki es belepes, hibas authentikacio, stb)
Az adatbazisban ez igy nez ki:
-users tabla-
id
code
handdata (blob)
name
-events tabla-
id
data (blob)*
time
user_id (FK)
* esemeny adatait tarolja(sikeres azonositas, sikertelen, stb)
A belepteto szoftver dbjeben az id kiosztas eleg hulyen van megoldva,
mert nem tablankent novekszik, hanem globalisan(letrehozok egy usert 1-es idvel,no a "globalis szamlalo", lezajlik 1000 esemeny, megint csak no a "globalis szamlalo", majd a
kovetkezo letrehozott user mar az 1002-es id-t kapja, remelem ertehto volt:))
Amit nekem meg kellene oldanom, az az hogy a userek adatait es belepteto rendszer beli esmemenyeiket tovabb adjam egy webes alkalmazasnak ahol tovabbi feldoglozast tudok vegrehajtani rajtuk:
- Dolgozok meglevo adatainak bovitese(szervezet, elerhetosegek, stb)
- Majd ezen adatok alapjan, megfelelo jogosultsagkezelessel a belepteto rendszer esemenyeinek prezentalasa az illetekesek fele(pl adott dolgozo vezetoje)
- Az esemenyek mindenfele szurese, keresese, rendezese a megfelelo jogosultsagok figyelembe vetelevel(adott "drupal user" csak egy bizonyos halmazt lathasson az esemenyekbol, stb)
Erdekelne a velemenyetek, hogy mennyire tartjatok alkalmas platformnak a drupalt ehhez.
Es ti hogyan kepzelnetek/indulnatok el ezen problema megoldasaban(milyen modulokkal lehetne ezt a legegyszerubben megoldani, stb)
Eddig railsben probalkoztam az app elkeszitesevel, ezen reszet sikerult is megoldanom(triggerekkel atnyomtam az adatot rails db-be es a feldolgozasa mar pofon egyszeru volt), viszont ezer mas funkcionalitasra is szuksegem lenne a belepteto rendszer adatainak kezelesen kivul. Konkretan egy komplett intranetet szeretnek osszedobni es be kell latnom, hogy rails alatt csak le kellene hozza programozni egy komplett cms-t, idovel viszont szuken vagyok, mivel kb 4 napom van a feladat megoldasara:D