ugrás a tartalomhoz

Alkalmazasok osszekapcsolasa - Drupal

noocx · 2008. Aug. 27. (Sze), 21.16
Sziasztok!

Tanacsot szeretnek kerni, hogy a drupal megfelelo valasztas-e a kovetkezo problema megoldasahoz:

Adott egy kezgeometrias belepteto rendszer, mely tenyerminta alapjan azonositja meglevo usereit, s rogziti ki es belepesi idopontjukat. Ez egy javas app mysql alapon.

A belepteto eszkozok adott dolgozorol taroljak a nevet, tenyermintajat es egy hozza tartozo azonosito kodot.
Emellett a dolgozo esemenyeit(ki es belepes, hibas authentikacio, stb)

Az adatbazisban ez igy nez ki:

-users tabla-
id
code
handdata (blob)
name

-events tabla-
id
data (blob)*
time
user_id (FK)

* esemeny adatait tarolja(sikeres azonositas, sikertelen, stb)

A belepteto szoftver dbjeben az id kiosztas eleg hulyen van megoldva,
mert nem tablankent novekszik, hanem globalisan(letrehozok egy usert 1-es idvel,no a "globalis szamlalo", lezajlik 1000 esemeny, megint csak no a "globalis szamlalo", majd a
kovetkezo letrehozott user mar az 1002-es id-t kapja, remelem ertehto volt:))

Amit nekem meg kellene oldanom, az az hogy a userek adatait es belepteto rendszer beli esmemenyeiket tovabb adjam egy webes alkalmazasnak ahol tovabbi feldoglozast tudok vegrehajtani rajtuk:

- Dolgozok meglevo adatainak bovitese(szervezet, elerhetosegek, stb)
- Majd ezen adatok alapjan, megfelelo jogosultsagkezelessel a belepteto rendszer esemenyeinek prezentalasa az illetekesek fele(pl adott dolgozo vezetoje)
- Az esemenyek mindenfele szurese, keresese, rendezese a megfelelo jogosultsagok figyelembe vetelevel(adott "drupal user" csak egy bizonyos halmazt lathasson az esemenyekbol, stb)

Erdekelne a velemenyetek, hogy mennyire tartjatok alkalmas platformnak a drupalt ehhez.
Es ti hogyan kepzelnetek/indulnatok el ezen problema megoldasaban(milyen modulokkal lehetne ezt a legegyszerubben megoldani, stb)

Eddig railsben probalkoztam az app elkeszitesevel, ezen reszet sikerult is megoldanom(triggerekkel atnyomtam az adatot rails db-be es a feldolgozasa mar pofon egyszeru volt), viszont ezer mas funkcionalitasra is szuksegem lenne a belepteto rendszer adatainak kezelesen kivul. Konkretan egy komplett intranetet szeretnek osszedobni es be kell latnom, hogy rails alatt csak le kellene hozza programozni egy komplett cms-t, idovel viszont szuken vagyok, mivel kb 4 napom van a feladat megoldasara:D

Valaszaitokat elore is koszonom.
 
1

Db migráció a kulcs

tolmi · 2008. Aug. 28. (Cs), 09.34
Ha DB-ben migrálással meg tudtad oldani a dolgot Rails alatt, akkor innentől kezdve bármi alatt meg tudod oldani, így Drupal alatt is. Nyilván Drupal el fog várni némi előfeldolgozást a triggerekben, de szerintem ez neked a leírtak alapján nem fog gondot okozni.
2

kapcsolatok?

noocx · 2008. Aug. 28. (Cs), 16.04
Igen, csak hogy orzom meg a kapcsolatot pl. az employees es az events tabla kozt(employee_id az events tablaban)?

Csinalok mindkettonek egy egyedi tipusu node-ot pl. cckval, de a kapcsolatot hogy tudom abrazolni koztuk, anelkul, hogy melyebben bele kellene nyulni drupalba?

Az adatokat folyamatosan(realtime) tolom at triggerekkel.
3

Drupal modul

zila · 2008. Aug. 28. (Cs), 16.47
Hát szerintem úgy told át az adatokat, hogy a drupal tábláiban is konzisztens legyen a két tábla, és persze legyenek összekapcsolva idegen kulcsokkal... Én írnék rá egy modult drupalban és akkor úgy olvasod/kezeled a táblákat ahogy akarod. Ehhez a drupalba egyáltalán nem kell belenyúlnod. létrehozod a két tábládat a drupal db-ben, a modulod ezekből dolgozik, sminkelhető funkciókkal teszed ki az adatokat oszt csókolom. cck-val ez szívás szerintem...
4

idokorlat

noocx · 2008. Aug. 28. (Cs), 17.04
Hm, kerdes meg tudom-e oldani hetfoig:D
De koszi a tanacsot.