ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 5, 2002 - Fórum téma

Webserver kábelneten?

ketyi · 2002. Jún. 5. (Sze), 14.05
Fontos kérdés manapság az adatátviteli közegek sebessége. Egy webservenek egyszerre igen sok klienst kell kiszolgálnia, ezért elengedethetetlen a nagyon gyors feltöltési sebesség. Itt a 10 Mbit/s körüli értékekre gondolok. Manapság ezt csak optikai hálozatokon, szerverparkokban lehet elérni.
Azonban a szerverparkok havi díja igen borsos egy egyszerű fejlesztő számára. Tehát körül kell nézni más téren. Az ADSL felhasználói végpontja köztudottan igen lassú feltöltésre, tehát marad a kábeltévés hálózat. Igen ám, de egy 384 kbit/s-os sebesség mire éleg. Én kipróbálom, hogy ez az ötlet sikertertelen, vagy lehet-e kezdeni valamit vele. A jelentkezők ne rejtsék véka alá véleményüket!
 

Postnuke vs őú

tlof · 2002. Jún. 5. (Sze), 02.00
Hello mindenkinek
Felraktam a post-nukot és kicsit megdöbbenve tapasztaltam, hogy a űő kezelés körül gondok vannak, egyes esetekben megy, (pls az emlékeztetőnél megy) más esetekben nem.
Ez a cikkeknél látszik legjobban.
ugyanis, ha a cikkek témájába irok ő betüt elfogadja, ha a cikk címébe akkor már nem, és a cikken belül sem eszi meg a fránya magyar betüket (de csak az őű gond) Néztem, hogy ha belefajvítok az adatbázisba akkor utánna jól jelenik meg. A MySQL-ben van multi codolás támogatás, mert ha egy másik (saját) cgi -vel bele irok akkor ott rendesen jelennek meg az ő betük. (itt most ugy néz ki a dolog, hogy már az adatbázisba is a &336; -ok kerülnek, és nem a ő betü)
Maga a site megnézhető a lista.forszazs.hu címen, egyenlőre tartalom és egyebek nélkül, csak az ő betü hiánya zavarja már csak a társaságot hogy átáljunk.
Én kifogytam az ötletekből, ha van valakinek valami tippje akkor kérem segítsen.