Archívum - Feb 2002 - Fórum téma
február 22
Hogyan lehet...?
Én freewebes vagyok és a munkámat amit csináltam php-vel azt csak a szerveren tudom megnézni! Ez text-es php alkalmazás és azt hogy lehet hogy megtudjam nézni a gépemen is ,tehát hogy a merevlemezen?
■ február 16
PHP cookie probléma
Van egy kis gondom.
Az index.php oldalamon idáig volt egy setcookie parancs, és ugyanazon az oldalon kicsit lejjeb kiolvasta a cookie tartalmát(HTTP_COOKIE_VARS), és attól függően folytatódott a futás. (természetesen csak a következő lekérésnél vette figyelembe a cookie-t.)
Most áttértem egy másik módszerre az egyszerűség kedvéért. Az oldal elején require-el berántok egy design.php-t (ugyanabban a könyvtárban van.), amiben függvények (function) írják ki az oldal HTML-kódjának elejét, végét. Magyarul behúzom, és utána lefuttatok egy felso() sort. Na ebbe a függvénybe került a cookie beállítása és a lekérdezése is. Viszont nem müxik.
A setcookie bellítja a cookie (ezt látom), de visszakapni nem tudja.
Mi lehet a probléma? (Esetleg a setcookie parancs domain és/vagy path argumentumaival lehetne büvészkedni.)
■ Az index.php oldalamon idáig volt egy setcookie parancs, és ugyanazon az oldalon kicsit lejjeb kiolvasta a cookie tartalmát(HTTP_COOKIE_VARS), és attól függően folytatódott a futás. (természetesen csak a következő lekérésnél vette figyelembe a cookie-t.)
Most áttértem egy másik módszerre az egyszerűség kedvéért. Az oldal elején require-el berántok egy design.php-t (ugyanabban a könyvtárban van.), amiben függvények (function) írják ki az oldal HTML-kódjának elejét, végét. Magyarul behúzom, és utána lefuttatok egy felso() sort. Na ebbe a függvénybe került a cookie beállítása és a lekérdezése is. Viszont nem müxik.
A setcookie bellítja a cookie (ezt látom), de visszakapni nem tudja.
Mi lehet a probléma? (Esetleg a setcookie parancs domain és/vagy path argumentumaival lehetne büvészkedni.)
február 12
személyes
Sziasztok!
Van egy kis gondom.
PHPNuke-5.0-át frissítettem PN-0.703-ra. Minden simán ment kivéve a "Main menu"-t. Beállítgattam, hogy minden link rendesen működjön de amikor belépek nem jelenik meg a "személyes menűm" (My Account, Administration (ha admin vagyok), Logout).
Ha tisztára új PN-t installálok ez működik is (http://teszt2.squashclub.hu) de a konvertáltnál nem tudom beállítani (http://www.squashclub.hu).
Mi lehet a baja?
Van jelentősége, hogy a "személyes menüpontokat" előre rakjam a menüben?
Tnx, Pali
■ Van egy kis gondom.
PHPNuke-5.0-át frissítettem PN-0.703-ra. Minden simán ment kivéve a "Main menu"-t. Beállítgattam, hogy minden link rendesen működjön de amikor belépek nem jelenik meg a "személyes menűm" (My Account, Administration (ha admin vagyok), Logout).
Ha tisztára új PN-t installálok ez működik is (http://teszt2.squashclub.hu) de a konvertáltnál nem tudom beállítani (http://www.squashclub.hu).
Mi lehet a baja?
Van jelentősége, hogy a "személyes menüpontokat" előre rakjam a menüben?
Tnx, Pali
február 9
Könyvtárlsita
Azt szeretném megtudni, hogy egy adott könyvtáron belül található alkönyvtárokat hogyan lehetne kilistázni?
■ február 6
Űrlap változók nem jönnek létre
Hi ebribodri!
Keresztkérdés a következő: csináltam egy PHP progit ami linux alatt megy ringyóz alatt nem. Az apacs beállításokra gyanakszom de nem tudom mi a gáz.Webszerver,PHP,mysql a mai legújabb, szoprendszer w2k. Nagyon eccerű progi csak éppen egy bajom van vele: nem adja át a form adatokat az egyik lap a másiknak(saját magának PHP_SELF). Van rajta egy hidden input aminek az értékét nem tudom felhasználni (sőt így az egész nem ér semmit:-((( ).
Előre is kösz a segítséget! Tudom lámer vagyok dehát mindenki elkezdi valahogy....
■ Keresztkérdés a következő: csináltam egy PHP progit ami linux alatt megy ringyóz alatt nem. Az apacs beállításokra gyanakszom de nem tudom mi a gáz.Webszerver,PHP,mysql a mai legújabb, szoprendszer w2k. Nagyon eccerű progi csak éppen egy bajom van vele: nem adja át a form adatokat az egyik lap a másiknak(saját magának PHP_SELF). Van rajta egy hidden input aminek az értékét nem tudom felhasználni (sőt így az egész nem ér semmit:-((( ).
Előre is kösz a segítséget! Tudom lámer vagyok dehát mindenki elkezdi valahogy....
Alternatív szavazás
Kérdés:
Tud valaki megoldást arra,hogy cikkhez hogyan rendelek külön szavazást?
Postnuke 0.7-es.
■ Tud valaki megoldást arra,hogy cikkhez hogyan rendelek külön szavazást?
Postnuke 0.7-es.
február 2
table, tr, td engedélyezése
Hi!
Hogyan lehetne engedélyeztetni, hogy a hír beküldésekor engedélyezze a
<table><tr>td></td></tr></table> tagokat is?
A config.php "Allowable HTML tags" resznel kiegészítettem:
$pnconfig['AllowableHTML'] = array(
"p"=>2,
"b"=>1,
"i"=>1,
"a"=>2,
"em"=>1,
"br"=>1,
"strong"=>1,
"blockquote"=>1,
"tt"=>1,
"li"=>1,
"ol"=>1,
"ul"=>1,
"table"=>2,
"tr"=>2,
"td"=>2
);
de nem hatotta meg.
5let?
Tnx, Pali
■ Hogyan lehetne engedélyeztetni, hogy a hír beküldésekor engedélyezze a
<table><tr>td></td></tr></table> tagokat is?
A config.php "Allowable HTML tags" resznel kiegészítettem:
$pnconfig['AllowableHTML'] = array(
"p"=>2,
"b"=>1,
"i"=>1,
"a"=>2,
"em"=>1,
"br"=>1,
"strong"=>1,
"blockquote"=>1,
"tt"=>1,
"li"=>1,
"ol"=>1,
"ul"=>1,
"table"=>2,
"tr"=>2,
"td"=>2
);
de nem hatotta meg.
5let?
Tnx, Pali
Anonymous post
Hi!
Az admin felületen beállítottam, hogy regisztrálatlan látogató is tudjon hírt beküldeni mégis amikor bejelentkezés nélkül próbálkozom visszaüzen, hogy "Nincs jogosultságod új hír beküldéséhez!"
Mi lehet a probléma?
PostNuke-0.703/Linux
Tnx, Pali
■ Az admin felületen beállítottam, hogy regisztrálatlan látogató is tudjon hírt beküldeni mégis amikor bejelentkezés nélkül próbálkozom visszaüzen, hogy "Nincs jogosultságod új hír beküldéséhez!"
Mi lehet a probléma?
PostNuke-0.703/Linux
Tnx, Pali