ugrás a tartalomhoz

Archívum - 1970 - Fórum téma

december 7

Hóesés Javascriptet hol találok?

Anonymous · 2006. Dec. 7. (Cs), 00.30
http://www.schillmania.com/content/projects/xlsf_2001/

Ezen az oldalon lévő hóesés tetszene. Ilyet hol találok, esetleg hogy tudok ilyet csinálni én?
 ■

december 6

AutoIndex config

Kobra · 2006. Dec. 6. (Sze), 15.33
Üdv!

Használja valaki az AutoIndex-et?
Kicsomagoltam egy AutoIndex könyvtárba a weblap gyökerébe és azt szeretném, hogy ahova beteszem az index.php-ját ott tudjam használni, de nem igazán sikerült megfejtenem, hogy hogyan kellene konfigurálnom hozzá.
Az apache szintű megoldás nem jó, nem én vagyok az admin;)
 ■

IE és favicon... miért nem jelenik meg???

durumdara · 2006. Dec. 6. (Sze), 14.57
Sziasztok!

Az IE-m nem jeleníti meg a kis ikonocskát a webcím mellett.
Se itt: http://weblabor.hu/, se másutt, ahol pedig az FF simán kirajzolja.
Vajon mi lehet ennek az oka?
Én nem nagyon használok IE-t, de a felhasználók nagy része igen, így muszáj ebbe is belefolyni...

Tudtok segíteni? KŐSZÍ(VŰ ember fiai...)

dd
 ■

CMS-t keresek: hírek, cikkek, statikus oldalak, képek, fórumok és blog számára

hcpeter · 2006. Dec. 6. (Sze), 08.31
Sziasztok!

Tudom hogy már ezer ilyen kérdés volt, de szeretném én is feltenni:
CMS-t keresek (és igen megnéztem már az opensourcecms.com- on, a hotscripts.com -on, és a cmsmatrixon is) ami a következőket tudja: olyan oldalt szeretnék ahol találhatók hírek (ez ugye gyakran frissül), cikkek (ritkábban), statikus tartalmak (about us...), képgaléria, fórum, és blog részleg is.
Ezt eddig php-ban oldottam meg, Cutenews-al. A galéria külön script volt, ugyanúgy a blog.
Mindezt szeretném egy CMS alá vinni, és ki is próbáltam párat (drupal, e107, néhány blogmotor), de egyikbe se nagyon ástam bele magam.
Amiben a segítséget kérném: melyik az a CMS melyben az oldal felépítését könnyen átlátható template file-ok, és CSS segítségével lehet szerkeszteni?
A másik hogy teljesen szubjektíven kérnék tanácsot, hogy melyik CMS-el érdemes foglalkozni, amibe könnyű beletanulni, és nem túl bonyolulult. És legyen mondjuk egy jó dokumentációja:)

ELőre is köszönöm a válaszokat!
 ■

Firefox alatt hibás Nyomtatási kép

KergeKacsa · 2006. Dec. 6. (Sze), 01.06
Sziasztok!

Adva lenne egy oldal, ahol szépen van egy print.css, ami a nyomtatásra vonatkozna.
A probléma a FF tördelésével van:
IE alatt tökéletes, Opera alatt is.

Viszont FF alatt egyszerűen csinál egy oldaltörést egy div végénél és egy másik kezdeténél, viszont a sima paragrafusban lévő szöveget, amely br-ekkel van tagolva egyszerűen nem hajlandó oldalt-törni.
(Próbáltam több paragrafusra bontani, nem érdekelte.)

Valahogy a div-ekkel lehet gondja.

Ezen a linken meg lehet nézni a problémát:
http://www.torte-net.hu/tortenet/122

Előre is thx a válaszokat!
 ■

december 5

Hangerő szabályzó stream object-hez

passatgt · 2006. Dec. 5. (K), 18.57
Hali!
Nem pontosan tudom,hova kellene írni,de remélem itt kapok választ:

Csináltam object tag-al egy video stream-et,amit szépen le is játszik a weblapon.Ki van kapcsolva a menü része,tehát csak a kép látszik,a hangerőszabályzó,leállítás gomb nem.Az oldal egy másik pontján akarok csinálni egy hangerőszabályzót,vagy legalább egy némító gombot.Hogyan lehetne megoldani?Esetleg javascriptel?
 ■

Két mysql eredményváltozót kiíró kódom nem működik és hibát sem ad

Sovereign · 2006. Dec. 5. (K), 18.28
<?php
if(isset($_POST[submit]))
{
  $result = mysql_q($h,$u,$p,$a,$q);
  $eredmeny = mysqli_fetch_row($result);
  if (is_array($eredmeny))
     {
       print 'Eredmény 0: '.$eredmeny[0].' A változó: '.$user.'<br>';
       print 'Eredmény 1: '.$eredmeny[1].' A változó: '.$password.'<br>';
       if($eredmeny[0] = $user && $eredmeny[1] = $password)
         {
           header("Location kezdolap.html");
         }
       else
         {
           print '<font color="red"><b> Hibás felhasználó név/jelszó!</b></font>';
         }
     }
}
Szerintetek mi a baj ezzel a kóddal?

Hibát nem jelez. Mit látható kiiratom a két-két változót. Ugyan az. És cseszik bármit csinálni. Hibát kiírni. A headerben megadott célra menni. SEMMIT NEM CSINÁL!!!!
 ■

Kapcsolatok létrehozása mySQL-ben

Anonymous · 2006. Dec. 5. (K), 18.12
Nem régen kezdtem el foglalkozni a mySQL-el és azt szeretném kérdezni, hogy táblák között hogy tudok létre hozzni kapcsolatokat? Accessben könnyű. Csak megjelenítem a táblákat és néhány klikk. De mySQL nem nagyon találtam ilyesmit.
 ■

Ha az AJAX-al megívott file-ban hosszantartó ciklus fut, az hogyan reagál a meghívó ablak bezárására?

s_volenszki · 2006. Dec. 5. (K), 14.08
Sziasztok!

Mint ahogy már oly sokszor tettem, most nem! Most olyan címet sikerült kitalálnom, hogy itt már nem is nagyon van mit írni! :)

Szóval! Lenne egy kérdésem. Mivel úgy tudom, hogy az AJAX-al file-nak POST-olt eljárásban a meghívó és a meghívott dokumentum között állapottalanság van, vagyis ha a folyamat elindult nem függ egyik a másiktól, felmerült egy érdekes kérdés! Mi van akkor, ha a böngészőt bezárják, vagy eleveznek az oldalról miközben még a háttérben fut a meghívott file!

Van valakinek ehhez gondolata?

Köszike: s_volenszki
 ■

PHP telepítés csomagból Linux alá apt-get-tel

konoko · 2006. Dec. 5. (K), 11.44
Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne hogy feltetetm már a linux-os localhost-omra a Apach webservert ami egy egyszű ellenörz után tapasztaltam hogy rendesen működik. Szeretnék feltenni mellé egy php-t is.
Kérdés a következő: apt-get install-al telepíteném fel a modulokat, csomagokat. milyen scomagokat kell telepíteni hogy működjön illetve kell e ezen kívül még másfajta műveletet is végrehajtani?

Válaszotok előre is köszi.

Köszönettel: Márki Csaba
 ■