ugrás a tartalomhoz

CMS-t keresek: hírek, cikkek, statikus oldalak, képek, fórumok és blog számára

hcpeter · 2006. Dec. 6. (Sze), 08.31
Sziasztok!

Tudom hogy már ezer ilyen kérdés volt, de szeretném én is feltenni:
CMS-t keresek (és igen megnéztem már az opensourcecms.com- on, a hotscripts.com -on, és a cmsmatrixon is) ami a következőket tudja: olyan oldalt szeretnék ahol találhatók hírek (ez ugye gyakran frissül), cikkek (ritkábban), statikus tartalmak (about us...), képgaléria, fórum, és blog részleg is.
Ezt eddig php-ban oldottam meg, Cutenews-al. A galéria külön script volt, ugyanúgy a blog.
Mindezt szeretném egy CMS alá vinni, és ki is próbáltam párat (drupal, e107, néhány blogmotor), de egyikbe se nagyon ástam bele magam.
Amiben a segítséget kérném: melyik az a CMS melyben az oldal felépítését könnyen átlátható template file-ok, és CSS segítségével lehet szerkeszteni?
A másik hogy teljesen szubjektíven kérnék tanácsot, hogy melyik CMS-el érdemes foglalkozni, amibe könnyű beletanulni, és nem túl bonyolulult. És legyen mondjuk egy jó dokumentációja:)

ELőre is köszönöm a válaszokat!
 
1

azért áss picit..

virág · 2006. Dec. 6. (Sze), 09.07
Szia,

amit felsoroltál: Drupal, e107 azok nagyon jó kis CMS-ek csak hát izé "beleásás" nélkül semmi se megy... Mindegyiket lehet "template fájlokkal" csinosítani, tesre szabni. Lényegében ez a kettő is könnyen kezelhető és nem is igényel túl nagy tanulást, de sajnos egy weboldal üzemeltetése, fenntartása - ha több funkciód van, mint egy "szövegbegépelő ember"-nek, akkor tanulást fog igényelni. (nem HTML-re gondolok, mert az alap). Úgy tűnt a hozzászólásdoból, hogy utánajártál már több rendszernek is, nem hiszem, hogy új CMS neveket kellene neked ajánlani. Szerintem ásd bele magad egybe, amit kiválasztasz pl. a Drupalba és ne csak addig juss el benne, hogy "jajistenem milyen szar, esse megy benne azonnal", hanem próbáld megérteni. A Drupalhoz sok modul van és elég könnyen át is szabható, meg piciny a mérete is. Magyar nyelvű leírás és webes segítség is van hozzá. ( http://drupal.hu/ ) Sok sikert!
2

Köszi, de...

hcpeter · 2006. Dec. 6. (Sze), 11.47
Szia köszönöm a választ, igazad van az utánaásással kapcsolatban.
De azthiszem kicsit eltolódott a kérdésemben az egyensúly: pont arra vagyok kiváncsi, hogy ki mit ajánl, szubjektíven, mibe lehet és érdemes beletanulni. (Hiszen amiket meg akarok valósítani, jószerével már egy blogmotor is tudja).
De mivel a drupalt már néztem régebben is, és elég jó a dokumentáció, megnézem alaposabban, annak ellenére, hogy nem tetszett elsőre.
Tehát: Köszi!!! :D
3

Joomla

Anonymous · 2006. Dec. 6. (Sze), 14.53
Szia!

Javaslom, próbáld ki a Joomla tartalomkezelőt, szerintem az egyik legjobb, és a leírt elvárások mindegyikét támogatja szerintem. Jómagam már sok rendszert használtam, de ezt találtam a leginkább felhasználóbarátnak. Van magyar nyelvű dokumentáció is és egy aktív magyar közösség, aki szívesen segít, ha kérdés van.

http://www.joomla.hu
http://www.joomla.org

Üdv: Laci
4

Köszi!

hcpeter · 2006. Dec. 6. (Sze), 22.33
Kipróbáltam a joomla-t és nagyon bejön! Valahogy sokkal könnyebben el lehet indulni vele mint a drupallal, szerintem. És a telepítője a legjobb amit láttam cms-ben:D
Amint láttam rengeteg modul és miegymás van hozzá, szóval tetszik.:))
És a modulok telepítése szintén mindent visz!