ugrás a tartalomhoz

Archívum - 1970 - Fórum téma

január 22

Kényes, bizalmas tartalom hosztolása

Wabbitseason · 2007. Jan. 22. (H), 10.24
Olyan weblapnak keresek hosztolási lehetőséget, aminek a témája meglehetősen kényes, heves indulatokat vált ki, noha semmiféle törvénytelenséggel nincs kapcsolatban akár Magyarországon, akár az EU-ban hatályos rendelkezéseket illetően.

Az oldalt látogatók és az arra regisztrálók adatait a lehető legbizalmasabban kellene kezelni, és ki kellene zárni annak lehetőségét, hogy a weblapon megtalálható (csak regisztráltak által elérhető) tartalomhoz más, illetéktelen fél hozzájusson.

Ti hogyan keresnétek egy ilyen jellegű weblapnak szolgáltatót?

Érdemes magyarországi szolgáltatókban gondolkodni, vagy az a legjobb, ha külföldre viszi az ember az ilyesmit, és abban bízik, hogy a -- hasraütés -- tadzsikisztáni szolgáltató rendszergazdája nem érti a lapon előforduló nyelveket, és nem is érdekli a téma?
 ■

CSS Expression

Wabbitseason · 2007. Jan. 22. (H), 10.14
Nagyon hasznosnak találom azt az Internet Explorer "feature"-t, hogy CSS értékként Javascript kifejezést is meg lehet adni.

Példa:
#container {
  width: expression((documentElement.clientWidth < 725) ? "725px" : "auto");
}
#leftcolumn {
  height: expression(document.getElementById("rightcolumn").offsetHeight);
}
Talán a legnagyobb áldása az lehet, hogy így könnyen szinkronizálhatom egy elem szélességét/magasságát egy másik elemével.

Más böngészők -- tudtommal -- nem támogatják ezt a lehetőséget; ma reggel viszont az jutott az eszembe, hogy ha már open source, talán javasolhatnám a Firefox fejlesztőinek ezt az újítást.

Előtte azonban a véleményeteket szeretném kérni.

Ti hogy látjátok, szívesen használnátok a "CSS expression"-t, vagy ez maga a gonosz megtestesülése?
 ■

január 21

Netscape oldal átméretezésnél location.reload() - de hogy?

Skyzetor · 2007. Jan. 21. (V), 20.03
Hi!

Beleütköztem egy problémába. Azt szeretném, hogy az oldalam automatikusan újratöltődjön, ha a böngészőablak méretét megváltoztatják. Ezt ugye az ember fia IE alatt rém egyszerűen megoldja a

<BODY onResize=location.reload()>

című kis zöngeménnyel, de mi a helyzet netscape alatt? Valószínűleg láma kérdés, de újszülöttnek minden vicc új! Sok helyen találtam ezt, de nem igazán műxik (ha jól értelmezem, ez amúgy is csak NN4-re vonatkozik):

function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized
if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) {
document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }}
else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload();
}
MM_reloadPage(true);

Már kockára olvastam a szemem, és egymillió cikket átolvastam, de nem találtam működő megoldást.

HELP ME!!!
 ■

Menü nyelve alapján őrizze meg a további oldalakon a nyelvet

perfectmiss · 2007. Jan. 21. (V), 18.36
Érdekes (szerintem) kérdésem lenne.
Éppen átalakítom az eddig táblázatos oldalam div-esre és css alapúra. Az oldal 2 nyelvű, angol és magyar. Eddig úgy oldottam meg, hogy az egyik oszlopban volt a magyar szöveg, a másikban az angol. Az index-oldalon kívül rengeteg aloldal van, ami szintén ezt a szisztémát követi.
Most az index-oldalat is át akarom alakítani design-ilag, de így már nem lesz hely azonos oldalon hozni a magyar és angol szöveget, ezért a szokásos módszerhez fogok folyamodni: 2 darab index-oldal, egy angol és egy magyar nyelvű, és a látogató a szokásos kis zászlócskára kattintgatva fog tudni váltani. (az alapértelmezett a magyar nyelvű lesz). Ennek megfelelően az egyiken a menüsor magyar, a másikon angol.
Eddig rendben van, a probléma az aloldalaknál jelentkezik. Mint írtam, rengeteg aloldal van (több mint 100) amik ritkán /évente 1-2x) változnak, a honlap témájából adódóan, akkor is minimális változtatással, és ott a továbbiakban is el fog férni egymás mellett az angol és magyar szöveg. De mit csináljak a menüvel? Ha angol menüt teszek fel, a magyar ember nem érti, és fordítva... De az al-oldalak nagy számát nem akarom még meg is duplázni a külön-külön angol és magyar oldalak létrehozásával.

Szóval a kérdés az, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy ha a látogató az angol nyelvű index-oldalt választotta, akkor az al-oldalakon is automatikusan angol nyelvű menü jelenjen meg és ha a magyart, akkor a magyar nyelvű menü? Meg lehet ezt oldani egyáltalán?

Hozzáteszem, hogy annyira kezdő vagyok, hogy a javascripthez és php-hez EGYÁLTALÁN nem értek - még.
Köszi a választ, perfectmiss.
 ■

Szám formátum: ezres jegyenként szóköz legyen

Seemann · 2007. Jan. 21. (V), 18.36
Sziasztok!

Hogy tudnám elérni, hogy a számok ezres csoportosításban jelenjenek meg?

Példa: 1256999 helyett 1 256 999

Köszi a segítséget!

Még egy kérdésem lenne. Hogy lehet itt a weblaboron a forumban keresni? Valaki homályosítson fel, ha lehet. Bárhogy próbálkozom, mindíg csak a google kereső jön be.

Üdv:

Konczér Miklós
 ■

ajax és a session változók

juhasztibi · 2007. Jan. 21. (V), 15.53
Sziasztok!

Van egy kis ajax alkalmazás az oldalamon ami úgy néz ki, hogy van három fül, minden fülhöz egy-egy php oldal. Ezeket egy div-ben jeleníti meg. A gondom az, hogy az oldalon bár működik a session-ös felhasználókezelés és vannak is session változóim a $_SESSION-ben, de amikor ajaxon keresztűl jelenítem meg az aktuális php oldalt akkor nem veszi át a session-öket. Van valakinek tippje?

üdv
 ■

január 20

Portált szeretnék - saját fejl. vs CMS

dog · 2007. Jan. 20. (Szo), 16.18
Sziasztok. Szeretnék egy dizájn/3D/VFX témával foglalkozó igényes közösségi oldalt létrehozni, mert az eddig létezők behaltak, és egy szűk szakmai közösség részéről lenne rá igény.

A gond az, hogy én csak a dizájnhoz és a kliensoldali dolgokhoz értek, és nehezen tudom eldönteni, hogy egy ingyenes enginnel járnék-e jobban, vagy pedig megfizetnék valakit egy olyan motorért, ami pont az én igényeim szerint készül. Az első mellett szól nyilván az ingyenessége, ellene viszont, hogy számomra átláthatatlan, kaotikus, össze-vissza includolt hatalmas vízfejű rendszerek, amikben egy csomó nekem lényegtelen dolog is van, hiányoznak viszont más funkciók, vagy nem úgy vannak megoldva, ahogy kellene. És inkább a motort szeretném a saját oldaltervemhez meg css-emhez igazítani, mint fordítva.

Csak a szokásos fícsörök kellenének bele: hírek, user management, fórumok, galéria, képfeltöltés, tutorialok, hírlevél, stb, mindez két nyelven. Ha itt valaki foglalkozik ilyen komplex rendszerekkel, szívesen vennék útmutatást, hogy mennyi pénz és meló egy ilyen oldalt megcsinálni.
 ■

Vesszőkkel elválasztott értékre lekérdezés SQL-ben

tom1999 · 2007. Jan. 20. (Szo), 10.08
Sziasztok,
Van egy tábla több mezővel ez egyik mező tartalma ilyen
| user_adat |
a tábla 1sor user_adat mező: |2,4,8,12,22 |
a tábla 2sor user_adat mező: |2 |
a tábla 3sor user_adat mező: |1,7,8,12,22 |
a tábla 4sor user_adat mező: |2,13 |
a tábla 5sor user_adat mező: |1,2 |

és azt szeretném ,ha megkapnám hány db olyan bejegyzés van aminek a user_data mezőjében az alábbi számok szerepelnek pl.: 2 vagy 2,5,13 vagy 1,2 stb.
THX.
 ■

Három részes PHP oldalnak linkre csak a közepe változzon

nre · 2007. Jan. 20. (Szo), 08.34
Hello! A következő lenne a kérdésem,Hogyan lehet megcsinálni azt,hogy egy php oldal három részből álljon és amikor a menüben rákattint valaki az egyik almenüre akkor csak az oldal közepén változik a tartalom?
 ■

január 19

Lekérdezés több mysql táblából

lecroix · 2007. Jan. 19. (P), 21.40
Hali!

Egy olyan problémába futottam bele, hogy több táblából kellene összegyűjteni adatokat, mégpedig a következő képpen:

Pl.: A, B, C táblában autó nevek szerepelnek, van, amelyik többször is, esetleg több táblában is. A kérdés az, hogy minden név csak egyszer szerepeljen a listában. Eddig ezt hoztam össze:

$auto = mysql_query("SHOW TABLES FROM $db LIKE 'auto_neve_'");
while ($a = mysql_fetch_row($auto)) {
echo "$a[0]" . "<br>";
$eredmeny = mysql_query("SELECT cim FROM $a[0]");
while ($sor = mysql_fetch_array($eredmeny, MYSQL_NUM)) {
echo $sor[0] . "<br>";

ide kellene valami okosság!!!

}

}

Jelenleg itt tartok. A táblákat és a sorokat kiírja, most már csak az a kérdés, hogy szedjem ki az egyes példányokat.
Szerintem valami tömbbe kellene pakolni őket, mégpedig a "legbelsőbe", majd a legvégén kiíratni.

Erre szeretnék valami ötletet, javaslatot.

Az is elég lenne, ha valaki lenne szíves leírni, melyik a nekem való ARRAY függvény. A többit majd kisilabizálom. Az ARRAY_FILL-el próbálkoztam, de sikertelenül.

A php chm-es súgófájljában találtam függvényeket, pl. azt, hogy amelyik elem csak egyszer fordul elő, írja ki, az működik. De a a kérdésemre nem találtam meg a megfelelő függvényt.

Minden segítséget előre is köszönök!
 ■