ugrás a tartalomhoz

Archívum - 1970 - Fórum téma

január 23

verziókövetés a webfejlesztésben

hajcsakg · 2007. Jan. 23. (K), 13.24
Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy esetleg tud e valaki olyan megoldást
ami le tudja követni egy komplett webfejlesztés verziókövetését. Teszemazt
olyan projectet aminek a háttere egy folyton változó adatbázis struktúra több adatbzishoz való kapcsolódással és többen egy időben dolgoznak több vezrzión.. hogy lehet a végén merge-elni az egészet??

Nem igazán vagyok jártas verziókövetésben, de valahogy neház elképzelnem, hogy ha nem csak egy váltózó C kódról van szó, hogy lehet ezt automatikusan követni minden váltzást??

Segítsetek!!

option selected más módon hogy lehet?

Qkac · 2007. Jan. 23. (K), 12.49
Sziasztok!
Egy admin felületet csinálok ami lekérdezi a már eltárolt adatokat mysqlból, hogy aztán módosítani lehessen.
A problémám a select formal van méghozzá az , hogy adatbázisból betölti a lehetséges optionokat egy while utasítással, de hogy adjam meg neki hogy meik van már kiválasztva? azt hogy meiknek kéne lenni azt le tudom kérdezni egy másik táblából, viszont a selected parancs nem jó a while miatt + még az is baj, hogy nem csak egy ilyen lista van, hanem egy csomó, mivel az adatbázis minden egyes eleméhez tartozik egy-egy...

Javascripthez nemértek, de nem zárkózok el a használatától ha tud valaki segíteni azt megköszönném... itt a kód:
$eredmeny = mysql_query($parancs, $kapcsolat);
while ( $egy_sor = mysql_fetch_array($eredmeny) )
{
$jellegselected = $egy_sor["jelleg"]; //itt tudom meg h. minek kéne kiválasztva lenni
print "<form method='post' action='afcomplement.php'>";
print "<table border='1'>\n";
print "<tr>";
print "<td>Jelleg:</td>";
print "<td><select name='jelleg' id='jelleg' >";
...
//itt kapcsolódik a másik táblához ahonnan kiszedi a selectedbe a cuccokat
...
$j_eredmeny =  mysql_query ($parancs, $kapcsolat);
while ( $egy_jelleg = mysql_fetch_array($j_eredmeny) )
{
$jelleg = $egy_jelleg["jelleg"];
print "<option>$jelleg</option>"; //NA ITT HOGY ÁLLÍTOM BE H. A '$jellegselected' nevű legyen a kiválasztott?
}
mysql_close($kapcsolat);
print "</td>";
print "</tr>";
print "</table>\n";
print "</form>";
}

IE7 és csshover

halee · 2007. Jan. 23. (K), 11.15
Sziasztok,

Egy olyan problémám lenne, hogy csináltam egy oldalhoz CSS-es többszintű menu-t ami egy listában van. Az li:hover-kor az li-ben lévő listák display-ét állítom.

A probléma az, hogy IE7 alatt - hiába töltöm be a csshover behavior-t -, akkor sem hajlandó működni a :hover. Ha strict DTD-t használok akkor megy, de sajnos külső okok miatt erre nincs lehetőség.

Az érdekelne, hogy valaki tud-e erre megfelelő CSS/JS hacket?

(FF, IE5.5, IE6, Opera alatt tökéletesen megy)

köszi,
Halee

Google Analytics region mit takar?

Max Logan · 2007. Jan. 23. (K), 10.01
Lehet-e tudni, hogy a Google Analytics a Region-nál kiírt értéke azt mit jelent? Tehát ha kiírja, hogy Várpalota, akkor az egy ténylegesen Várpalotán lévő user-t vagy pedig egy Várpalotán lévő net központot jelent?

január 22

JS objektum meghívása iframe-ben

_lacus_ · 2007. Jan. 22. (H), 20.52
Sziasztok,

az lenne a kérdésem, hogyan lehet egy, a szülő oldalon definiált JS objektumot (prototype 'osztályt') ugyanezen oldalon elhelyezett iframe-ben meghívni.

Az osztályt azért nem definiálhatom az iframe-ben meghívott oldalba, mert az osztály a prototype-ot használja és nem akarom itt is még egyszer behúzni az egész keretrendszert.

tehát:

szülő oldalon:

var filelist = Class.create()
   filelist.prototype = {
      initialize(url, path){
      .
      .
      .
      }
      // stb
      .
      .
      .
}
az iframe oldalán:

<script type="text/javascript">
var message = '<?php print $_GET['message']>';  
function upload(){
   if(message != '')
   {             
     new parent.filelist('filelist.php', '<?=$_GET['path']?>');
     alert(message);
   }
}
</script> 
</head>
<body onload="upload()">
A firebug ezt adja hibának:
this.initialize has no properties

Hol lehet a gond?
A segítséget előre is köszönöm.

Lacus

Letőltő url elrejtése

bakerman · 2007. Jan. 22. (H), 19.45
Sziasztok!

Tudna valaki olyan scriptet, amivel letőltésnél elrejti a forrás url-jét?
A letőltő link ellopása érdekében.
Magyarul, ha valaki letőlt az oldalamról, ne tudja lemásolni a forrást.

Köszi!

"Tapasztalt" cég elavult tudással ...

Max Logan · 2007. Jan. 22. (H), 19.10
Itt a weblaboron adtak fel egy hirdetést.

Megnéztem az oldalukat. Az első dolog ilyen esetben, hogy megnézem az oldal forrását. Ami legjobban meglepett, az a tableless desgin teljes hiánya. Véletlenszerűen megnéztem egy-két munkájukat és jött a felismerés, hogy néhol nincs doctype, ahol meg van, ott pedig HTML 4.01.

Ami engem az ilyen cégeknél a legjobban bosszant, hogy ha van 5 éves tapasztalata, akkor miért nem igényes technikai szempontból a munkája. Pont ott nem felel meg a követelményeknek, amiért fizetik. Miért hagyja le a doctype-ot, miért nem tabless design-nal dolgozik.

IPv6 címek kiosztása

janoszen · 2007. Jan. 22. (H), 16.52
Sziasztok,

gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki már belefutott abba a problémába, hogy az FTP/POP3/stb protokol, illetve a HTTPs sem támogatja a virtual hostokat. Legalábbis ezt vettem ki a leírásból. Ergo, kell egy IP cím minden egyes hosthoz.

Azon gondolkoztam, hogy a zárt rendszerű dolgokkal az IPv6 felé menekülök, mivel az IPv4 cím eléggé szűkös (és drága) kincs. Egy a bökkenő. Nem találom, ki osztja ki az IPv6 címeket, illetve, hogy hogyan lehet igényelni egy meglevő IPv4 cím mellé...

Találtam valami olyasmit, hogy MAC cím alapján generálunk v. ilyesmi, de gondolom, azért nem úgy van, hogy bárki bármilyen címet lefoglalhat...

Köszi szépen az infót előre is.

J

Undefined function mysql_connect()

mdesign · 2007. Jan. 22. (H), 16.28
Sziasztok!

Sok guglizás után a Ti segítségeteket kérném.

A szerveren PHP 5.2.0 és MySql 5.0.22 van.
A kapcsolat tökéletesen működik a kettő között.

CakePHP-ban szeretném beüzemelni az ACL-t, de ha meghívom parancssorból a
php acl.php initdb
parancsot akkor ezt írja ki:
Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in \cake\libs\model\dbo\dbo_mysql.php on line 102
Kipróbáltam, és csak a mysql-el kapcsolatos fv-k nem elérhetők az osztályból.
odbc_connect pl megy. mysql_connect, mysql_list_fields egyáltalán nem...

Volt már valakinek ilyen tapasztalata?

Üdv K

PHP lap dolgozza fel az adatokat, majd automatikus lépjen másik lapra

mb06 · 2007. Jan. 22. (H), 12.09
A következőt szeretném megcsinálni:
Ha a felhasználó rákattint egy hivatkozásra egy php lapon, akkor az meghív egy másik php lapot, ez feldolgozza az adatokat, majd ha kész a feldolgozással (MySQL adatbázisból kiolvassa, beírja az adatokat), akkor automatikusan tovább lép egy másik php lapra.
Szóval a kérdésem az, hogy hogyan tudok ilyen automatikus továbbléptetést megoldani egy php lapon (fonots, hogy a feldologzás után lépjen tovább).