Archívum - 140703 - Fórum téma
június 10
Gyermek elem szülő mögé pozicionálása... lehetséges?
Sziasztok!Lehetséges-e valamilyen furmányos módon "shadow"-t "window" mögé pozicionálni?
Webalkalmazásban ablak árnyéka lenne (IE esetében), és elegáns és praktikus (mozgatáskor, bezáráskor stb.) lenne, ha - a többi ablakelemhez hasonlóan - gyermeke lenne az ablaknak.
■
<div id="_window_...">
...
<div id="_shadow_...">
</div>
...
</div>
Webalkalmazásban ablak árnyéka lenne (IE esetében), és elegáns és praktikus (mozgatáskor, bezáráskor stb.) lenne, ha - a többi ablakelemhez hasonlóan - gyermeke lenne az ablaknak.
MI lehet a gond?
Adott az alábbi kódrészlet:
$NR=mysql_escape_string($_GET['id']);
$con = mysql_connect("localhost","root");
//mysql_selectdb("movedb",$con);
@mysql_selectdb("movedb") or $out = 'Unable to open database';
$lekerdezes="SELECT * FROM hu WHERE Nr#=$NR";
$result=mysql_query($lekerdezes,$con);
$row=mysql_fetch_array($result);
$out=$row['Titel'];
A kérdésem az, hogy a $out változóm miért nem kap semmi értéket? Illetve kap csak üreset. Az $NR ellenőrizve, kap jó értéket. hu a tábla, Nr# az oszlop neve amiben keresek(egy szám), Titel pedig annak az oszlopnak a neve amit keresek.
■ $NR=mysql_escape_string($_GET['id']);
$con = mysql_connect("localhost","root");
//mysql_selectdb("movedb",$con);
@mysql_selectdb("movedb") or $out = 'Unable to open database';
$lekerdezes="SELECT * FROM hu WHERE Nr#=$NR";
$result=mysql_query($lekerdezes,$con);
$row=mysql_fetch_array($result);
$out=$row['Titel'];
A kérdésem az, hogy a $out változóm miért nem kap semmi értéket? Illetve kap csak üreset. Az $NR ellenőrizve, kap jó értéket. hu a tábla, Nr# az oszlop neve amiben keresek(egy szám), Titel pedig annak az oszlopnak a neve amit keresek.
Fájlvédelem lejáró jelszóval
Sziasztok!
Mivel designer vagyok, a PHP tudásom meglehetősen korlátozott, ezért szeretnék tanácsot kérni ebben a témában. Egy jelenlegi megrendelőm úgy szeretne védeni az oldalán bizonyos fájlokat (főleg PDF és RTF formátum), hogy e-mailben küldene néhány kiválasztott ügyfelének generált jelszavakat, amikkel letölthetik őket, majd pár napon belül a passok lejárnak. Tudnátok ehhez ajánlani valami jól működő, korszerű scriptet?
Előre is köszönöm,
Csabi
■ Mivel designer vagyok, a PHP tudásom meglehetősen korlátozott, ezért szeretnék tanácsot kérni ebben a témában. Egy jelenlegi megrendelőm úgy szeretne védeni az oldalán bizonyos fájlokat (főleg PDF és RTF formátum), hogy e-mailben küldene néhány kiválasztott ügyfelének generált jelszavakat, amikkel letölthetik őket, majd pár napon belül a passok lejárnak. Tudnátok ehhez ajánlani valami jól működő, korszerű scriptet?
Előre is köszönöm,
Csabi
Greasemonkey alatt futó script
Sziasztok!
Sajnos nem értek a programozáshoz,a kérdésem-kérésem is elég laikus formában tudom feltenni.
Másodállásban egy cég megbízásából emailokat küldök cégeknek.Hírlevél,reklámlevél,stb.Mind ez a cég honlapján keresztül történik,így levelezőprogramot nem tudok használni.Sajnos csak így tudják megoldani az elszámolást.
Greasemonkey alá szeretnék egy olyan scriptet,ami "X" mappában lévő txt fájlból egyesével kiveszi a címeket,/állandó levelezési listám van,amiben 1 sorban egy email cím van/ és ezeket a címeket egyesével behelyettesítí a mezőbe,és elküldi.Egy olyan hely van az oldalon,ahova az emailokat be lehet másolni. Próbáltam végignézni a fórumot,előtte sokáig böngésztem a neten,de nem találtam ilyen tipusú bejegyzést.
Előre is köszönöm.
■ Sajnos nem értek a programozáshoz,a kérdésem-kérésem is elég laikus formában tudom feltenni.
Másodállásban egy cég megbízásából emailokat küldök cégeknek.Hírlevél,reklámlevél,stb.Mind ez a cég honlapján keresztül történik,így levelezőprogramot nem tudok használni.Sajnos csak így tudják megoldani az elszámolást.
Greasemonkey alá szeretnék egy olyan scriptet,ami "X" mappában lévő txt fájlból egyesével kiveszi a címeket,/állandó levelezési listám van,amiben 1 sorban egy email cím van/ és ezeket a címeket egyesével behelyettesítí a mezőbe,és elküldi.Egy olyan hely van az oldalon,ahova az emailokat be lehet másolni. Próbáltam végignézni a fórumot,előtte sokáig böngésztem a neten,de nem találtam ilyen tipusú bejegyzést.
Előre is köszönöm.
június 10
Egy nagy adag insert script
Hello
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy kb 250000 soros script halmaz, mely egy-egy sora egy insert script.
Mi a leggyorsabb módja annak, hogy az bekerüljön egy táblába?
A problémám ott kezdődött, hogy magyar ékezet is van benne s MySql console-ról nem tudom betenni, mivel hiába állítom utf8-ra default, kiakad amikor megtörténne az insert. Ha az inserten belül convert-et használok és megadom neki hogy utf8 ra konvertálja akkor bekerül, de ki nem az jön /by select/ amit betettem.
A második róbálkozásom a workbench-el történt, sajnos nem szereti a Magyar ékezeteket.
A következő esetben jött az eclipse, letöltöttem hozzá a Data Source Explorer-t s 10000-es csomagokban próbáltam futtatni az insert-et, de lassú, 1 perc alatt kb 60 sort szúr be.
Tudnátok valami tippet adni hogyan futtathatom le szélsebesen eme 250000 soros insert script halmazt?
köszi.
■ Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy kb 250000 soros script halmaz, mely egy-egy sora egy insert script.
Mi a leggyorsabb módja annak, hogy az bekerüljön egy táblába?
A problémám ott kezdődött, hogy magyar ékezet is van benne s MySql console-ról nem tudom betenni, mivel hiába állítom utf8-ra default, kiakad amikor megtörténne az insert. Ha az inserten belül convert-et használok és megadom neki hogy utf8 ra konvertálja akkor bekerül, de ki nem az jön /by select/ amit betettem.
A második róbálkozásom a workbench-el történt, sajnos nem szereti a Magyar ékezeteket.
A következő esetben jött az eclipse, letöltöttem hozzá a Data Source Explorer-t s 10000-es csomagokban próbáltam futtatni az insert-et, de lassú, 1 perc alatt kb 60 sort szúr be.
Tudnátok valami tippet adni hogyan futtathatom le szélsebesen eme 250000 soros insert script halmazt?
köszi.
mas honlaprol adatok kinyerese
Sziasztok, -szuksegem volt nehany ceg adataira, s talaltam egy honlapot ahol egy formon keresztul el tudtam kuldeni a kerest, majd megkaptam a valaszt egy htm oldalon.
http://www.honlap_neve.hu/ceginfo.php
beirom a cegjegyzekszamot, s elkuldi :
http://www.honlap_neve.hu/ceginfo.php?what=01-09-063853&tip=2&x=39&y=14
Azt szeretnem ha PHP segitsegevel lekerdeznem az adatbazisbol a cegjegyzekszamokat, s elkuldenem az emlitett oldalnak, majd az eredmenyeket (nev, cim, adoszam erdekel, s ezt ki is irja a cegrol) valtozokba menthetnem el.
Lehetseges ? -ha igen akkor mi a megoldas ?
Koszi : figyuri
■ http://www.honlap_neve.hu/ceginfo.php
beirom a cegjegyzekszamot, s elkuldi :
http://www.honlap_neve.hu/ceginfo.php?what=01-09-063853&tip=2&x=39&y=14
Azt szeretnem ha PHP segitsegevel lekerdeznem az adatbazisbol a cegjegyzekszamokat, s elkuldenem az emlitett oldalnak, majd az eredmenyeket (nev, cim, adoszam erdekel, s ezt ki is irja a cegrol) valtozokba menthetnem el.
Lehetseges ? -ha igen akkor mi a megoldas ?
Koszi : figyuri
Hurok szerver
Valaki leírná nekem debil módon, (mint anya a hülye gyerekének) hogy hogyan lehet olyan szervert létrehozni, amit végtelen hurok miatt nem lehet visszakeresni? Előre is kösz.
■ június 8
mysql szerver idő átállítása
Szevasztok!
Amerikában van a tárhely szolgáltatónk, a mysql szerver rendszeridejét hogy tudom átállítani, mivel szeretném kiküszöbölni az időeltolódást?
A válaszokat előre is köszönöm
■ Amerikában van a tárhely szolgáltatónk, a mysql szerver rendszeridejét hogy tudom átállítani, mivel szeretném kiküszöbölni az időeltolódást?
A válaszokat előre is köszönöm
Egy a dailytag-hez hasonló oldalmotort szeretnék készíteni[http://dailytag.item.hu]
Az alapötlet hasonló lenne, csak én egoista megjegyzéseket/beszólásokat/aranyköpéseket gyűjtenék :D
Amit szeretnék beletenni:
- regisztráció
- "aranyköpések" beküldése tagok által
- kategorizálási lehetőség
- esetleg vmi egyszerű adminfelület
- a "köpéseket" véletlenszerűen egyessével megjelenítő script, amit be lehet ágyazni más oldalakba
- MySQL és PHP vmint JavaScript technológia felhasználásával
Amennyiben valaki tud rám némi szabadidőt pazarolni, megköszönném :D
■ Amit szeretnék beletenni:
- regisztráció
- "aranyköpések" beküldése tagok által
- kategorizálási lehetőség
- esetleg vmi egyszerű adminfelület
- a "köpéseket" véletlenszerűen egyessével megjelenítő script, amit be lehet ágyazni más oldalakba
- MySQL és PHP vmint JavaScript technológia felhasználásával
Amennyiben valaki tud rám némi szabadidőt pazarolni, megköszönném :D
jQuery navigáció rel paraméterrel
Sziasztok!
Néhány napja kezdtem el ismerkedni a jQuery-vel az effekteken túl, és egy aktuális projectem "termékek" oldalára szeretnék írni egy egyszerű navigációt. A lényeg, hogy egy #left divben vannak a linkek, amiknek rel="valami" módon adom meg, hogy melyik oldalra mutatnak. Azt szeretném megoldani, hogy a #right divbe betöltődjön a tartalom frissítés nélkül. Favágó módon már megoldottam a dolgot (minden linknek külön class, és display:none/block a contentre), de mivel sok termékről van szó, szeretném sokkal kevesebb kóddal, automazitálva letudni a dolgot.
Azt már kinyomoztam, hogy az attr() függvény lesz a barátom ebben, amivel kiszedem a linkekből a "rel" paramétert, és a #right divben az ezzel megegyező nevű fájl töltődik be, de a konkrét megvalósításnál előjöttek az alapvető programozási hiányosságaim, és elakadtam.
Minden ötletet és útmutatást megköszönök!
Üdv,
Csabi
■ Néhány napja kezdtem el ismerkedni a jQuery-vel az effekteken túl, és egy aktuális projectem "termékek" oldalára szeretnék írni egy egyszerű navigációt. A lényeg, hogy egy #left divben vannak a linkek, amiknek rel="valami" módon adom meg, hogy melyik oldalra mutatnak. Azt szeretném megoldani, hogy a #right divbe betöltődjön a tartalom frissítés nélkül. Favágó módon már megoldottam a dolgot (minden linknek külön class, és display:none/block a contentre), de mivel sok termékről van szó, szeretném sokkal kevesebb kóddal, automazitálva letudni a dolgot.
Azt már kinyomoztam, hogy az attr() függvény lesz a barátom ebben, amivel kiszedem a linkekből a "rel" paramétert, és a #right divben az ezzel megegyező nevű fájl töltődik be, de a konkrét megvalósításnál előjöttek az alapvető programozási hiányosságaim, és elakadtam.
Minden ötletet és útmutatást megköszönök!
Üdv,
Csabi