ugrás a tartalomhoz

Fájlvédelem lejáró jelszóval

marosics · 2010. Jún. 10. (Cs), 15.35
Sziasztok!

Mivel designer vagyok, a PHP tudásom meglehetősen korlátozott, ezért szeretnék tanácsot kérni ebben a témában. Egy jelenlegi megrendelőm úgy szeretne védeni az oldalán bizonyos fájlokat (főleg PDF és RTF formátum), hogy e-mailben küldene néhány kiválasztott ügyfelének generált jelszavakat, amikkel letölthetik őket, majd pár napon belül a passok lejárnak. Tudnátok ehhez ajánlani valami jól működő, korszerű scriptet?

Előre is köszönöm,
Csabi
 
1

Nem

janoszen · 2010. Jún. 10. (Cs), 15.52
Ha a PDF nem tud ilyet saját magától akkor nem tudsz ilyet csinálni. Ha az a cél hogy csak bizonyos ideig tudjon megnézni valamit akkor azt gyakorlatilag felejtsd el. Legvégső esetben lescreenshotolja.
2

Én igazából azon az alapon

marosics · 2010. Jún. 10. (Cs), 18.16
Én igazából azon az alapon gondoltam ezt az egészet, mintha az oldalon lenne egy meghívásos regisztráció, és ha a user bejelentkezett, akkor hozzáférést kap bizonyos fájlok linkjeihez. Anno Joomla alatt csináltam ilyet valami rémegyszerű pluginnel, csak persze időkorlát nélkül. Így sincs semmi ötletetek?
5

Lehet

janoszen · 2010. Jún. 10. (Cs), 19.11
Ha nem probléma az hogy a letöltött fájlt később is meg tudja nézni akkor semmi akadálya viszont ez pont két nagyságrenddel időigényesebb annál amit bárki csak úgy puszira összedob.
3

Letöltés

Poetro · 2010. Jún. 10. (Cs), 18.26
A letölthető fájlokat a DocumentRoot-on kívülre helyezed, és így direkt linkkel nem lehet letölteni, csak valami szerver oldali segítséggel. A felhasználónak amikor megkapná a letöltést, generálsz egy kódot, mondjuk a felhasználóneve és a lejárati dátum alapján csinálsz egy SHA1 hash-t. Ezt elmented adatbázisba a fájllal, a felhasználó azonosítójával, valamint a lejárati dátummal egyetemben.
Amikor a a felhasználó elindítja a letöltő scripttet, akkor megnézed létezik-e a kulcs az adatbázisban, és lejárt-e már, valamint hogy mit kell neki visszaadni. Majd a fájlt a megfelelő fejlécekkel persze visszadobod mondjuk fpassthru-val. A példák között megtalálod, hogyan érdemes visszaadni a fájlt.
4

fuh

marosics · 2010. Jún. 10. (Cs), 19.08
Köszi a részletes segítséget, de az teljesen biztos, hogy saját megoldás írására nem lesz időm és energiám ezen a projecten belül, mivel a PHP-hoz maximum annyi közöm van, hogy összeollózok egy vendégkönyvet, meg átszabok egy WordPress templatet. :) Abban bíztam, hogy van erre a feladatra egy jól használható, előre megírt script, amit csak én nem találtam meg a Googleben, de így valószínűleg rábeszélem a megrendelőt, hogy inkább oldja meg e-mail sablonokkal a dolgot, elég kevés bennfentes ügyfélről van szó.