ugrás a tartalomhoz

mas honlaprol adatok kinyerese

figyuri · 2010. Jún. 9. (Sze), 23.11
Sziasztok, -szuksegem volt nehany ceg adataira, s talaltam egy honlapot ahol egy formon keresztul el tudtam kuldeni a kerest, majd megkaptam a valaszt egy htm oldalon.

http://www.honlap_neve.hu/ceginfo.php
beirom a cegjegyzekszamot, s elkuldi :
http://www.honlap_neve.hu/ceginfo.php?what=01-09-063853&tip=2&x=39&y=14

Azt szeretnem ha PHP segitsegevel lekerdeznem az adatbazisbol a cegjegyzekszamokat, s elkuldenem az emlitett oldalnak, majd az eredmenyeket (nev, cim, adoszam erdekel, s ezt ki is irja a cegrol) valtozokba menthetnem el.

Lehetseges ? -ha igen akkor mi a megoldas ?

Koszi : figyuri
 
1

Lehetséges

Poetro · 2010. Jún. 9. (Sze), 23.46
Több módszer is létezik. Csinálhatod fsocket-tel, file wrapperekkel, curl-lel az URLek beolvasását. A feldolgozását pedig bejövő adat függvényében valamilyen XML feldolgozóval vagy reguláris kifejezésekkel lehet érdemes megoldani. De persze mindenképpen kérdezd meg a honlap_neve.hu tulajdonosát, hogy mi a véleménye a te tevékenységedről, már csak a jogi viták elkerülése végett.
2

Főleg akkor, ha ez egy

deejayy · 2010. Jún. 10. (Cs), 08.20
Főleg akkor, ha ez egy kormányzati portál, és nem véletlenül van capcha mező :)
3

nem az, es nincs capcha mezo

figyuri · 2010. Jún. 10. (Cs), 10.41
-ha volna akkor nem is jutna eszembe ilyesmi. Amugy nekem az a velemenyem aki ugy oldja meg a parameteratadast, hogy ez az url -ben latszik, s tisztaban van a lehetseges kovetkezmenyekkel attol en nem fogok kulon engedelyt kerni, hogy ezt kihasznaljam. Amugy a cegadatok nyilvanosak (ingyenesen megnezhetok).
De a lenyeg, hogy a megoldast meg nem talaltam meg... :-(

Koszonom a hozzaszolasokat : figyuri
4

Vigyázz

janoszen · 2010. Jún. 10. (Cs), 11.21
Attól hogy valami nyilvános még nem azt jelenti hogy Te is leközölheted. Eklatáns példa erre a domain név tulajdonosok adatai. Ugyan nyilvános (megtekintheted) de a leközlésükhöz nincs jogod. Jobban jársz ha beszélsz egy jogásszal mielőtt ilyen dolgokba belekavarodsz.
5

nincs ingyen

szg · 2010. Jún. 10. (Cs), 18.04
ha jól tudom a céginformációs bejegyzések nincsenek ingyen, még a keresésük sem. Az, hogy ezt néhány oldal ingyenesen biztosítja az üzleti modell része. Nem hiszem hogy beleegyeznek, hogy erre építs egy saját szolgáltatást.

Amúgy technikailag nem a lekérdezés a bonyolult, hanem utána a kapott htmlből (gondolom nincs szabványos kimenet) kinyerni az adatokat.
6

Semmi nincs ingyen, de...

kayapo · 2010. Jún. 10. (Cs), 22.41
A cégadatok nyilvánosak, bárki megtekintheti őket, de ez csak addig van így amíg az nem érint személyes adatokat.
Másfelől egy ilyen feladatra sokkal inkább alkalmas nyelv a Perl és annak LWP modulja.