ugrás a tartalomhoz

Archívum - 140703 - Fórum téma

augusztus 25

Böngésző fejléc csökkentése programból

Kérésre törölve 18. · 2011. Aug. 25. (Cs), 16.27
Sziasztok!

Azt olvastam, hogy itt nem támogatjátok, hogy valaki teljes képernyős módba tegye az oldalát.

Én ezt annyival egészíteném ki, hogy ha a címsor megmaradna, az nekem jó lenne, így látják, hogy hol vannak és egy gomb is lenne, ami visszatenné normálra.

Hogy miért akarom ezt?

Mert adott egy oldalam, ami úgy jó, ha elsőre minden látszik, viszont a Firefoxnál alapból szélesebb a fejléc, a Chrome a legkeskenyebb, az IE pedig kifejezetten őrület, annyi sort tesz felülre, menü, kedvencek sáv, stb, hogy teljesen letolja a tartalmamat.

Én kikapcsolom ezeket, de az átlag user biztos nem teszi.

Ezért szeretném, ha csak egy minimális fejléc lenne, ha az oldalamra lépnek.

Megoldható, vagy nem tudok belenyúlni mások böngészőjébe?

Licitálos űrlapot szertnék készíteni.

Kitta829 · 2011. Aug. 25. (Cs), 13.50
Licitálós űrlapot szeretnék készíteni. ami abból állna

Kikiáltási ár 1000
licit lépcső 500

Licitálok (Gomb)

nyertes összeg: 1500 de az automatikusan növekedjen 500 almikor rányomnak a licitálás gombra.

A hírlevél féliratkozást megcsinálom az adatbázissal ahova a regisztrált tagok kerülnek.

De a licitálós űrlapot nem tudom megcsinálni. Ha valaki tudna nekem HTML kódot küldeni azt megköszönném. A segítséget előre is köszönöm.

augusztus 24

Egyedi betű készlet a weben!

Karvaly84 · 2011. Aug. 24. (Sze), 19.32
Sziasztok!

Éppen egy csili-vili oldalon dolgozom, és most használnék először egyedi font-okat a weben. Találtam is pár oldalt, meg sokféle formátumot. Ami idáig lejött nekem a ttf típust érdemes használni. Viszont néhol külön láttam a linket a mac-es verzióra. Irány mutatást szeretnék kérni a témában, milyen formátumot érdemes használni, hogy minden rendszeren ugyan azt kapjam vissza amit várok.

Amire tervezek az MSIE 7-9, Firefox 3.x - 6, Opera 10-11, és Chrome.

apache rewrite és %26

plip · 2011. Aug. 24. (Sze), 16.47
Sziasztok!
A következő problémába futottam bele:

http://***.hu/a%26b

RewriteRule ^(.*)$ index.php?x=$1 [NE,QSA]
Az x értéke: 'a', 'a%26b' helyett

Körlevél küldés 1 txt-ben lévő e-mail címeknek.

NosnOsnoS · 2011. Aug. 24. (Sze), 15.31
Halló!

Azt hogyan lehet megcsinálni,hogy 1 adott txt-ben(természetesen enterrel elválasztva) lévő e-mail címeknek küldjön 1 e-mailt?

Dátum cookiba?

NosnOsnoS · 2011. Aug. 24. (Sze), 15.23
Halló!
Milyen set cooki művelettel lehet olyan cookit létrehozni amiben van a létrehozásának a dátuma(év/hónap/nap/óra/perc/másodperc) ?

Ip cím cookiba

NosnOsnoS · 2011. Aug. 24. (Sze), 15.20
Halló!
Milyen set cooki művelettel lehet olyan cookit létrehozni amiben van az ip cím?

Diszkrét JS?

rokkok · 2011. Aug. 24. (Sze), 11.44
Kedves Mindenki!

A kérdésem az lenne, hogy mi a neve annak az eljárásnak (ajax vagy js) ami azért a funkcióért felelős, hogy oldal "letekerésre" vagy az oldal alján kattintásra további tartalmat jelenítsen meg, és mennyen a tartalom végéig mondjuk 10-20 blokkban. Példa a google képkeresője, vagy twitter lista vagy akár a facebook. A jobb megoldás a google féle kattintsunk további tartalomért dolog. A dolog lényege, hogy ne jobbra balra (horizontálisan) lapozgasson a júzer hanem függőlegesen érje el az adott tartalmat.

Választ, példát vagy demo oldalt előre is köszönök!

Weboldal szoftver értéke

stan · 2011. Aug. 24. (Sze), 09.43
Van egy weboldalam, ami egyedi fejlesztésű php-mysql szoftver. Most meg szeretnék venni tőlem a szoftver teljes tulajdonjogát, tehát kizárólagos tulajdonosai szeretnének lenni a szoftvernek.

Hogyan kell kiszámolni egy szoftver értékét?
Milyen óradíjat lehet számolni egy szoftverfejlesztőnek?

augusztus 23

HTML CSS Javascript C# programozóknak ( könyvek online referenciák , dokumentációk)

troy1979 · 2011. Aug. 23. (K), 14.32
Sziasztok

A jelenlegi munkahelyemen egy intranetes belső céges ajax-os RIA/web alkalmazást fejlesztek, és felmerült hogy a kollégáim (akik ugyanennek az alkalmazásnak az asztali verziójat fejlesztik .NET/C# alapon) is időnként beszálnának/segitenének nekem a fejlesztésben

A kérdésem az lenne hogy milyen könyveket, vagy online referenciákat/dokumentációkat tudnátok ajánlani aminek a segitségével ők is megismerkedhetnének a html/css/javascript szentháromsággal a jelenlegi best-practice-okkal és trend-ekkel , és az esetleges böngésző specifikus html/css hack-ekkel ( ha ezek még egyáltalán léteznek vagy szükségesek)

Nem kell az ősidőkig visszamenni, nem a 10 évvel ezelőtti dolgok érdekelnek, hanem a max 1-2 éves, mostani , és a jövőbeni dolgok (xhtml/css és html5/css3)

Ami a javascript-et illeti a jelenlegi web app vaadin/google web toolkit segitségével müködik

De ha más javascript-es megoldást kéne választani , akkor sem sima javascipt-et választanánk hanem valami js framework-öt ( jquery , dojo, bármilyen olyan js framework amihez van UI library is )

Amit általában én szoktam használni:

- reference.sitepoint.com
- www.nettuts.com
- www.webappers.com

Ami a könyveket/nyomtatott irodalmat illeti sajnos egyáltalán nem vagyok képben :(

Ti milyen magyar vagy angol nyelvű online vagy nyomtatott szakirodalmat ajánlanátok?