ugrás a tartalomhoz

Archívum - 140703 - Fórum téma

augusztus 29

Aktivációs kód küldése

bugSy · 2011. Aug. 29. (H), 09.43
Üdvözlet!

Olyan problémám lenne, hogy a webspelles honlapot használok, és regisztrációnál nem küld ki aktiválós email-t, hanem nekem kell aktiválnom a regisztrációt.

Katalógus: előszűrés

demo · 2011. Aug. 29. (H), 07.02
Sziasztok!

Ötleteket keresek a következő feladat optimális megvalósításához. Egy katalógus termékeinek listázása előtt a kereső feltételinek változtatásával kiírni a feltételeknek megfelelő találatok darabszámát.

Egyszerűen csak futtassam le kétszer az sql-t?
Vagy mentsek minden egyes keresési kombinációt eredményét és abból kérjem a találatok darabszámát? Új termék felvitelénél újra el kéne végezzem.

Az is probléma, hogy naponta változhatnak a termékek.

Kösz.

augusztus 27

Véletlen szerű kreáció...

NosnOsnoS · 2011. Aug. 27. (Szo), 15.34
Halló!
Mivel lehet úgy kreálni felhasználó nevet,hogy sosem ismétli magát.Tehát ha már Kis Pista véletlenül ráment az oldalra és a gép kidobja neki azt hogy Q0wC32GW9ÁűX19ú akkor ezt már nem dobja ki senkinek sem.
Karakterek 0-9ig számok (csak 1 betűs)a-z (csak 1 betűs)A-Z és csak 15 karakter.

oldal generátor:hogyan és miként?

NosnOsnoS · 2011. Aug. 27. (Szo), 15.28
Halló!
Hogyan lehet úgy oldalt kreálni , hogy php a kreáló és php a tartalom?
Előre is köszi!

augusztus 26

Két keret két színnel

poise · 2011. Aug. 26. (P), 18.31
Sziasztok!Nem tudom, hogy létezik-e ilyen, de szeretnék két keretet különböző színnel.Szóval van az egész body és szeretnék egy vastag külső fekete keretet és belé egy vékonyabb szürkét CSS-el.Valaki tud segíteni?

Ingyen flash szerkesztő..

NosnOsnoS · 2011. Aug. 26. (P), 17.58
Halló!
Valaki tudna adni 1 olyan progit (ingyen) amivel flasht lehet szerkeszteni.

Ajax frissítés

aky22 · 2011. Aug. 26. (P), 17.50
Hali!

Lehet, hogy kicsit hülyén hangzik a cím. Arról lenne szó, hogy jól jönne egy olyan cucc a Weblaborra, ami folyamatosan "magától frissíti" az oldalt. Tehát amikor valaki ír egy témában és egy másik ember fent van éppen azon a fórumszálon akkor azt kijelzi neki egyből és nem kell frissítenie az oldalt. Csak egy ötlet. Várom a javaslatokat.

Változók kiolvasása és kezelése

Individual · 2011. Aug. 26. (P), 15.12
Üdvözletem!

Funkcionális környezet: Kosár kezelés
Korsárba rakáskor a termék id elküldésre kerül és az id-hoz tartozó adatok (termék neve, egységár, darab) megjelenítésre kerülnek.

A darab megadásával frissül a sorokhoz tartozó végösszeg (darab*egységár).

(A teljes végösszeg számítás már kívül helyezkedik el a foreaches listázó után.)

Kérdés:
Változó számú sorok és változó összegű végösszeget, hogyan érek el összeadás céljából.

Az elképzelésem:

$all_summ = array ($sum = $termek[$id]["termek_webshop_ar"]*$db)    
// Amit lekérdezéskor kapok egy sorra azt eltárolom tömbben.

// Innentől a listageneráláson kívül vagyok.
$array = count($all_summ);

$tmb= $array;
$summa=0;
foreach($tmb as $e)
{
   $summa=$summa+$e;
}
print ".$summa;

Így hibát kapok a foreach sorára

Esetleg a tömbre alkalmazzak implode-ot?
Rossz a gondolatmenet? Vagy mit hagyok ki?

A segítséget előre köszönöm.

-

poise · 2011. Aug. 26. (P), 14.06
--

augusztus 25

Ajax csak sajat szerveren fut?!

Inc33 · 2011. Aug. 25. (Cs), 21.30
Irtam egy Ajax programot aminek a lancolt lista keszitese a szerepe.
Egy <select> lista klikkelesere lekeri adatbazisbol egy masik lista adatait, es ennek a lista egyik elemere kattintasaval leker meg egy par adatot, ami egy tablazatban van eltarolva.

Furcsa modon, a wamp szerveremen nagyon szepen fut, de ha feltoltom egy ingyenes szerverre(amely eleg lassu), es kivalasztok a listabol egy elemet, es a megjeleno listabol is egy elemet akkor a tablazat nem jelenik meg :(
Mi okozhatja? A lassu szerver?