ugrás a tartalomhoz

Ajax frissítés

aky22 · 2011. Aug. 26. (P), 17.50
Hali!

Lehet, hogy kicsit hülyén hangzik a cím. Arról lenne szó, hogy jól jönne egy olyan cucc a Weblaborra, ami folyamatosan "magától frissíti" az oldalt. Tehát amikor valaki ír egy témában és egy másik ember fent van éppen azon a fórumszálon akkor azt kijelzi neki egyből és nem kell frissítenie az oldalt. Csak egy ötlet. Várom a javaslatokat.
 
1

Opera

Poetro · 2011. Aug. 26. (P), 18.41
Az Opera például alapból tudja, de a többi böngészőhöz is létezik ilyen kiegészítő. Ezen kívül elég egyszerű írni egy ilyen kis szkriptet, ami akár egyből fel is dob egy ablakot, vagy írhatsz erre például egyből egy böngésző kiegészítőt is, ami még figyelmeztetést is ad, ha valami tényleges változás történt. Mindenesetre, ajánlom figyelmedbe a Követőt (Friss), amit mondjuk beállítasz 5-10 perces frissítésre, és utána nézed, hogy vannak-e új zöld / narancs csillagos dobozok.
2

Szerintem aky22 olyasmire

kuka · 2011. Aug. 29. (H), 10.19
Szerintem aky22 olyasmire gondolt mint a Stack Exchange oldalakon: ha írtál valamit a hozzászólás űrlapba akkor AJAX kérdezgeti a szervert és figyelmeztet ha időközben valaki már válaszolt abban a témában.

Weblabor esetében már az is hasznos volna, ha az Előnézet lapon megjelenne egy figyelmeztetés ha időközben érkezett új válasz.

Ez természetesen nem neked volna hasznos, hanem a többieknek. Eléggé lehangoló amikor az ember energiát fektet egy válasz megfogalmazásába aztán utólag kiderül, hogy Poetro már megint megelőzte… :-)