ugrás a tartalomhoz

Archívum - 139783 - Fórum téma

november 29

Gpl /Lgpl kérdés

hunge · 2005. Nov. 29. (K), 10.44
Hello egy kérdésem lenne a jogi vénával megáldott fórumozokhoz.

Milyen jogosítványokat enged nekem az Lgpl licenc? http://www.gnu.org/licenses/lgpl.html elolvasható a pontos szövege. Csak nekem sajnos nem igazán fekszik az angol jogi nyelv ezért inkább kérdeznék.

Körülmények:
Diplomamunkaként írok egy web alapú adatbázis (iktató) programot. A diplomamunka tartalma maga a program kód illetve a helyi informatikai és dokumentumkezelési rendszer.

A programomhoz szeretnék felhasználni lgpl licenc alá tartozó programo kódot is. erről van szó Végig több topicot is és ha jól értem akkor az számít hogy a kód az alkalmazás szerves része vagy beépülő, aminek hiányában működik csak nem teljes funkcionalitással. Nos jelenesetben a program használata nem elengedhetetlen ugyanis ez "csak" egy nagyon fejlett naptár-popup alkalmazás aminél kilehet választani egy adott időpontot. De ezt az időpontot kézzel is belehet írni a form input elembe, csak némi könnyebbséget jelent a program használta.

Kérdés:
I.
Namost a kérdésem három részre oszlik
1: Mint diplomamunka és sajáthasználatra/tanuális célra beépíthetem e? Szerintem 99.99% hogy igen.
2: Kersztanyámnak -aki ügyvéd- ingyen és bérmentve odaadom használatra? Úgy legális e?
3: Ha tényleg jól működik, stabil, és van rá érdeklödő ,akkor pénzt kérhetek e a munkám után úgy hogy benne van ez vagy más hasonló licencű kód részelet?
II.

És mi a helyzet ha gpl-es kódrészt szeretnék felhasználni? Konkrétan http://www.winfield.demon.nl/index.html a programról van szó annyit csinál, hogy a word formátumú dokumentumot átalakítja txt-be. Ami aztán includolható adatbázisba. Keresés / statisztika készítés céljára. Ez beépülő programnak számít vajon?
 ■

Új tábla létehozása értékadással MySQL-ben

Anonymous · 2005. Nov. 29. (K), 10.43
Sziasztok! hogy lehet azt megcsinálni, hogy amikor létrehozok egy új táblát, akkor ne kelljen külön csinálnom egy szkriptet, ami megadja a legelső értéket, hanem legyen rögtön egy alapértelmezett sor?
 ■

november 28

Érdemes több adatbázis szervert támogatni?

janoszen · 2005. Nov. 28. (H), 21.47
Sziasztok!

Megint egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Előfordult-e már veletek, hogy egy webes fejlesztés során több adatbázist használjatok párhuzamosan?

Azért kérdem, mert egy rendszert fejlesztek, aminek eléggé flexibilisnek kellene lennie ahhoz, hogy az igények 98%-ára fel legyen készülve. Mivel az adatbázis kezelése a maghoz tartozik, később nehéz rajta változtatni.

Szóval kérdés: fel kell-e készítenem a rendszert több (különböző típusú) adatbázis kezelésére?
 ■

Szkript futtatása háttérben

Bandesz · 2005. Nov. 28. (H), 17.33
Sziasztok,

Készítettem egy csoportos email küldés alkalmazást, amiben szeretném megvalósítani a küldés monitorozását vmi progress bar megoldással. Háttérben fut egy szkript ami küld + update egy táblát, egy másik szkript IFRAME -ben (adott frissítéssel) pedig lekéri az értékeket a táblából és megjeleníti azokat.
A kérdés az, hogyan (miben) érdemes elkészíteni a háttérben futó szkriptet. PHP -re gondoltam CGI -ként futattva (így felhasználhatóak az egyéb helyen is alkalmazott osztályok), de (lehet, hogy vmi config hiányban) így nincsenek mysql függvények. Erre külön kell beállítani vmit?

Üdv,
 ■

PHP 5.1 static változók nem úgy működnek, ahogy elvárnám.

janoszen · 2005. Nov. 28. (H), 17.20
Sziasztok!

Adott a következő osztály:

<?php
class EngineSettings
{
 static $data = false;

function __construct()
 {
  if (!$this->data)
  {
   $configfile = dirname(__FILE__) . "/../config/config.ini";
   if (file_exists($configfile))
   {
    $this->data = parse_ini_file($configfile, true);
   } else {
    trigger_error("Missing configuration file config.ini", E_USER_ERROR);
   }
  }
 }

public function getData($section, $key)
 {
  if (@isset($this->data[$section]) && @isset($this->data[$section][$key]))
  {
   return $this->data[$section][$key];
  } else {
   return false;
  }
 }
}
?>
És adja ezt a hibát:

Notice: Undefined property: EngineSettings::$data in [...]\EngineSettings.php on line 31

A 31. sor a konstruktor első sora. Mi ebben a hiba? 2 napja próbálok rájönni és sehogy nem akarja a kívánt eredményt produkálni. További bajom, hogy a statikus konstruktorokat úgy tűnik, nem támogatja a PHP. Lehetséges?

Köszi
 ■

Doksi elérések tiltása

Anonymous · 2005. Nov. 28. (H), 16.54
Sziasztok!

A problémám az lenne, lenne itt egy doksi kezelő rendszer, ami .doc kiterjesztésű fileokat tárol és menedzsel. A gond az az egésszel, hogy különböző jogosultságokat is kell kezelni és ennek megfelelően elérhetővé tenni a doc-okat (weben). Eddig még nem is lenne gond, de az ellen nem igazán tudok mit kitalálni, hogy ha valaki jogosan elérte már a dokot, akkor más is elérje direkt hivatkozással, vagy hogy a file nevek találgatásával esetleg leszedjenek dokokat.

Tud erre valaki megoldást, pl htaccess-el le lehet-e tiltani a dok elérését kívülről, úgy hogy csak a php progi érje el és kezelje?

Előre is köszi!
 ■

Több HTML kimenet egyidejű megjelenítése az ablakban

aluser · 2005. Nov. 28. (H), 14.07
Van 6 db. php / html file-om. Ezeket egyszerre szeretném megjeleníteni egy böngészőablakban, úgy, ha az egyik php file újratöltődik (egy form segítségével) akkor a többi 5 is töltődjön újra.

A megjelenítést sikerült az alábbi módon megoldanom, de így nem tölttődnek újra az oldalak, ha az fb1.php-t vagy az fb3.php-t újratöltöm. Mellesleg több fórumban olvastam, hogy a frame-eket nem ajánljátok használni, de akkor hogyan tudnám megvalósítani a problémát, úgy, hogy a megjelenés az alábbi legyen:
<head>
<title>PRG</title>
</head>
<FRAMESET cols="67%,33%">
  <FRAMESET rows="95,20,80,*">
  <FRAME SRC="fb1.php">
  <FRAME SCROLLING=NO FRAMEBORDER=0 SRC="fb2.html">
  <FRAME FRAMEBORDER=0 SRC="fb3.php">
  <FRAMESET cols="83%,17%">
    <FRAME SRC="fb4.php">
    <FRAME SCROLLING=YES FRAMEBORDER=1 SRC="fb5.php">
</FRAMESET>
</FRAMESET>
<FRAME SRC="fj1.php">
</FRAMESET><noframes></noframes>
</html>
 ■

Meglévő SQL lekérdezés szűkitése

Butcher · 2005. Nov. 28. (H), 11.55
Üdv!

Van egy meglévő nyilvántartó programom, php + mysql, itt ott js.
Hogy tudom azt leg célszerűbben megcsinálni, hogy ha van ott egy listám és az egyik oszlop kirtériumai alaján szürjön? A kritriumot egy select - option -ből tudja kiválasztani.
 ■

JavaScript és Flash tanfolyam

kaixo · 2005. Nov. 28. (H), 11.24
Sziasztok!

Szeretnék (kezdő) JavaScript és Flash tanfolyamra járni együtt vagy külön-külön. Itt, a weblaborban csak régebbi infókat találtam ezzel kapcsolatban. Tudnátok ajánlani valami céget, ahová érdemes lenne beiratkozni, mert jók, mert naprakészek, stb.

Köszi:
JJózsef
 ■

november 27

Keretes weblap vs. Google

Anonymous · 2005. Nov. 27. (V), 20.44
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a Google megtalálja ugyan a honlapot, ha a domaint írom be neki, de akkor is azt írja h.:"Ez egy kereteket tartalmazó weblap, az Ön böngészője azonban az ilyen lapokat nem támogatja."
A keresőszavakra pedig egyáltalán nem talál semmit!:(
Pedig rendesen beírkáltam a "META" parancsokat!
Ha valaki tud, segítsen pls, mert már megőrülök miatta!
Köszi
Rob
 ■