ugrás a tartalomhoz

Meglévő SQL lekérdezés szűkitése

Butcher · 2005. Nov. 28. (H), 11.55
Üdv!

Van egy meglévő nyilvántartó programom, php + mysql, itt ott js.
Hogy tudom azt leg célszerűbben megcsinálni, hogy ha van ott egy listám és az egyik oszlop kirtériumai alaján szürjön? A kritriumot egy select - option -ből tudja kiválasztani.
 
1

where

Jano · 2005. Nov. 28. (H), 12.02

select * FROM tabla where oszloperteke = 'ertek';
De jobban jársz, ha keresel egy alapvető SQL leckét, könyvet, tanfolyamot mert ez a kérdés kb. olyan volt, mint: "Hogyan tudok weblapot készíteni!" Túl általános!
2

<Nincs cím>

Butcher · 2005. Nov. 28. (H), 13.01
Ok lehet tényleg tul általános volt. Igazábol ez is volt a cél a "leg célszerűbben megcsinálni..." mondatrészemmel.
Szoval köszi, az sql alapokkal kb tisztába vagyok.
Igazábol a praktikusság érdekelne, mennyire érdemes ezt ajaxos alapora ültetni stb. Magyarul ki akarom hagyni pár helyről az OK gonbot, hogy kicsit pörgősebb legyeb az oldal.
3

Ok

Jano · 2005. Nov. 28. (H), 13.42
Nézd meg ezt esetleg: TrimQuery

Legcélszerűbbenre ennyiből nem lehet választ adni, mert sokmindentől függ: mennyi adat van (100 alatt vagy akár 10.000, le lehet-e tölteni egyben?), kell-e mennie javascript nélkül (ha igen ajax kiesik), mekkora a sávszél (ha gyors akkor szerveren SQL adatbazis hatékony és gyors), esetleg milyen bonyolult lekérdezésekből jön össze stb.
4

nem sok

Butcher · 2005. Nov. 28. (H), 13.49
Elég kevés adat van és csak belső hálón megy a dolog 100mb/s, a lekérdezés nem bonyolult igazábol csak a where feltételnek kell értéket adni. Amit el szeretnék kerülni az az, hogy nagy form ujratöltéseket kelljen csinálni. A js nem akadály. Az ajaxot szivesen megtanulnám használni csak nem tudom erre érdemes e ráhuzni. Vagy ez tipikus példája az ajax alkalmazásának?
5

"elég kevés"

Hojtsy Gábor · 2005. Nov. 28. (H), 18.48
Hát ha "elég kevés" ahhoz az adatmennyiség, hogy egy weblapra elférjen, akkor kliens oldali rendezéssel meg lehet oldani, nem kell hozzá AJAX. Pl. sorttable