ugrás a tartalomhoz

Archívum - 139783 - Fórum téma

december 9

Legördülő menü elemei JS-ből

Anonymous · 2005. Dec. 9. (P), 11.26
Az oldalamra rakktak egy legördülő menüt, de az választható elemek miatt túl nagy lett.
Ki szeretném rakni az elemeket rakni egy külső JS fájlba, de hogyan?
 ■

Változók nem kerülnek be a PHP-vel generált emailbe

Anonymous · 2005. Dec. 9. (P), 11.21
Légyszíves segítsen az, aki tudja, mi lehet a gond. Tehát; adott egy egyszerű php levélküldő, amely a címzettnek annak rendje-módja szerint szépen generálja is az email-t, egyetlen apró SZÉPSÉGHIBÁVAL. Sajnos, a változókat (és csak a változókat, tehát a beviteli mezők értékeit) nem küldi el. A fix, keretszöveget igen.

Mi a legvalószínűbb baj, ebben az esetben? Már régóta kínlódom vele, s már unom. :(

Várom valami mesterember szíves válaszát! Üdv, Péter
 ■

Ablak automatikus bezárása esemény után

Anonymous · 2005. Dec. 9. (P), 11.20
Ezt hogy oldjam meg?

A close(), illetve a self.close() függvények bezárják az oldalt, de még esemény előtt.
 ■

A szerveren a külső JS kiterjesztésű fájl nem megy

Anonymous · 2005. Dec. 9. (P), 11.13
A szerveren a külső JS kiterjesztésű fájl nem megy, de HTM kiterjesztéssel már igen.
Ez miért van?
 ■

december 8

Popup ablak "Always on Top"

Webmesterke · 2005. Dec. 8. (Cs), 16.10
Üdv!

Szeretnék egy méretezett felugró ablakot indítani az index.html fileom megnyitásakor, ami mindig legfelül van. Persze nem kell, hgoy állandóan fókuszban legyen, hogy a mögötte lévő tartalmat lehessen lapozni, de mindig maradjon felül.

Van egy ilyen megoldás de ez több sebből vérzik:
<script>
window.showModelessDialog("valami.htm","dialogHeight=100;dialogWidth=100")
</script>
Olvastam a setZOptions(windowPosition)-ről de nem tudom alkalmazni és olvastam absolute DIV-ről is. Tud valaki valami kézzelfogható megoldást erre a problémára?
 ■

Include-dal betöltött függvény nem megy

Fedor · 2005. Dec. 8. (Cs), 11.37
Sziasztok!

Van két function-om, amelyeket egy include fájlban helyeztem el. Az egyikben lévő parancs simán lefut, ha meghívom, a másik viszont a füle botját sem mozgatja. Nem a paranccsal van gond, mert az közvetlen elhelyezve az oldalban (nem fuction-ként meghívva) simán lefut. Találkozott már valaki ilyen problémával? Mi lehet a gond? Megcsinálhatnám, hogy közvetlenül berakom a parancsot az oldalba, de egy kicsit áttekinthetetlenné válna (elég hosszú, és sok ilyen volna még), meg egyébként is, idegesít, ha valami nem működik, aminek kéne működnie...

Üdv,
Fedor
 ■

december 7

MySQL műveletek nem mindig mennek Win2003 alatt PHP-ben

Anonymous · 2005. Dec. 7. (Sze), 18.57
Helló!

Feladtam.Ha tud valaki, kérem segítsen!
Apache2+php5+mysql4.1-et használok webszerverként win2003-on.
Próbálkoztam, easyphp-vel is hátha rosszul konfiguráltam valamit.
Használtam IIS6-ot is.Átnéztem már hatmillió fórumot, faq-ot, hiába.Úgyhogy biztos valami egyszerű dologról van szó :crazy:

A probléma:
A php megy, mysqladminban gyönyörűen kezeli az adatbázisokat.
Viszont bizonyos kéréseket nem hajt végre, nem tudok loggolni, keresni.És semmilyen hibaüzenetet nem ír ki.Csak visszaugrik és kész.
PL.: Nuke-nál már az elején nem engedi létrehozni a superusert.Beírok mindent nyomom Submit, lefut és semmi

Ha valaki tudja a megoldást kérem írjon:ironfor##kukac##freemail.hu
 ■

Külön frissülő tartalom és menü egy oldalon

Anonymous · 2005. Dec. 7. (Sze), 13.00
Hello!

Ha van egy:

-800px széles és 500px magas ablakom, amiben baloldalon van egy
-doboz a menünek 200px x 500px (flashmenü, hivatkozások)
-és melette jobbra egy másik doboz a tartalom megjelenítésének 600px x 500px.
#ablak	
{
	height:500px;
	width: 800px;
	margin: 1px auto;
	border: 1px solid #888;
	text-align: left;
	margin-top: 15px;
	background-color: #0099FF;
}
#flashmenu
{
	background-color: #0099FF;
	float: left;
	height: 500px;
	width: 200px;
}
#tartalom 
{
	float: right;
	height: 500px;
	width: 600px;
}
Milyen technológiával tudnám elérni, hogy a bal oldali keretben (gombmenüben) található hivatkozásokra kattintva a jobb oldali keretben úgy jelenjen meg a letöltendő oldal (a tartalom) hogy magát a gomb menüt a böngésző ne frissítse, csak a letöltendő oldalt, töltse bele a keretbe(dobozba)?

A válaszokat nagyon köszönöm előre is.
(bababa)
 ■

Nem javasolt tagek vakbarát lapokon

suexID · 2005. Dec. 7. (Sze), 11.22
Sziasztok!

A közeljövőben tervezem egy világszerte nagy népszerűségnek örvendő rock banda hazai lapjának elkészítését. Mivel a zene tipikusan egyike azoknak a témáknak, amiket a vakok és gyengénlátók is élvezhetnek, ezért gondoltam arra, hogy a lapot is ilyen (vakbarát) szellemiségben valósítom meg.

Olvastam több cikket is a témában, kiindulópontként Jano lapja szolgált és az ott linkelt tartalmakat végigolvastam. Lenne ezzel kapcsolatban pár kérdésem:
  • A vakbarát lapokon használhatok-e imagemapet? A W3C féle lapon olyasmit olvastam, hogy a szerver oldali imagemapek használata ellenjavalt, a http://mek.oszk.hu/html/irattar/vakosfelulet.htm lapon viszont nem tesz különbséget a szerver és kliens oldali megoldások között.
  • A longdesc paraméternél megadható php fájl is, vagy csak statikus (html) lapok használhatók? Gondoltam ugyanis rá, hogy a lap alapját képező CMS-be integrálnék egy funkciót, miszerint a képhez nem csak alt, title tagokat kellene megadni, hanem egy hosszabb leírást is. Ez a leírás aztán mehetne egy adatbázisba, utána onnan egy php fájl olvasná ki. Ez így korrekt eljárás lenne?

Akinek van tapasztalata ilyen téren, és szívesen segítene nekem, annak előre is köszönöm!
 ■

Select HTML elem megjelenésének megváltoztatása?

Anonymous · 2005. Dec. 7. (Sze), 10.14
Hogyan lehet css formázással a html nyelv legördülő menüjét megváltoztatni, testreszabni?
 ■