ugrás a tartalomhoz

Ablak automatikus bezárása esemény után

Anonymous · 2005. Dec. 9. (P), 11.20
Ezt hogy oldjam meg?

A close(), illetve a self.close() függvények bezárják az oldalt, de még esemény előtt.
 
1

onLoad

janoszen · 2005. Dec. 9. (P), 11.25
Az onLoad eseményt használd. Viszont a felhasználó fog kapni egy ablakot, amelyben megkérdezi, hogy tényleg be akarja-e zárni. Nem tudom, mire akarod használni, de nem tűnik túl szép megoldásnak.
2

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Dec. 9. (P), 11.28
Tudnál esetleg javasolni egy szép megoldást?
3

Ha elmondasz pár dolgot...

janoszen · 2005. Dec. 9. (P), 11.35
Ha elmondod kicsit részletesebben, mit szeretnél elérni, akkor valszeg igen. De mivel nem ismerem a feladatot, ezért elég nehezen...
4

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Dec. 9. (P), 11.58
Ha az az oldal megnyit egy popup ablakot, akkor ez a szülőkeret / ablak bezáródik.
Ez a tervem.
5

Kevés...

janoszen · 2005. Dec. 9. (P), 12.03
Szvsz magában az elgondolásban van a hiba, nem a kivitelezésben. Miért olyan fontos a gyerekkeret? Mi más benne, mint a szülőkeretben?

Egyébként nem fogod tudni megcsinálni, mert a böngésző mindig rákérdez a felhasználónál.
7

Teljes képernyő?

janoszen · 2005. Dec. 9. (P), 12.32
Közben gondolkoztam egy kicsit és egyetlen megoldást találtam, miért is akarsz ilyesmit csinálni: teljes képernyő/navigáció elrejtése.

Ha így van, akkor engedd meg, hogy lebeszéljelek arról, amit csinálni készülsz.

Miért rossz egy ablakot teljes képernyőben (új ablakban) nyitni?

  • A felhasználó beavatkozásnak érzi a saját megszokott böngészési világába
  • A felhasználó több ablakot is nézeget egyszerre, nem csak egyet.
  • Akinek nincs bekapcsolva a JavaScript, az semmit nem lát az oldaladból
  • Eltűnteted a navigációs elemeket, ezáltal a felhasználó nem fogja tudni az általa megszokott módon használni a böngészőt.
  • Elrejted a böngésző címsorát és ezáltal a felhasználó nem fogja tudni kimásolni az oldal címét (kivéve, ha "advanced" felhasználó)
  • A felhasználó nem fogja tudni felvenni a kedvencek közé az oldaladat.

Mint látod, minden mondatomban előfordult az, hogy a felhasználó. Ugyanis a web a felhasználókról szól, nem rólad. Tehát, neki kell eleget tenned. Tulajdon képpen beleavatkozol olyasmibe, ami nem is a tied. Neked a böngésző ablaka áll rendelkezésedre, hogy megcsináld az oldaladat. Az, hogy a "buta" IE megenged más dolgokat is, az egy sajnálatos következménye a web fejlődésének.

De pl. csomó ember használ popup blokkert. Vagy éppen Firefoxot. Szóval meg se fog nyílni a csinos ablakod. Mit lát a felhasználó? Egy képernyő, semmi több. Gáz oldal. Elmegy. Máris vesztettél egy látogatót. Amit, ugye, nem szeretnél.

Arról nem is beszélve, hogy aki "alternatív" böngészőkkel, pl. lynx-szel dolgozik vagy ne-adj-Isten felolvasó programmal dolgozik, mert nem lát, az teljesen összezavarodik, hogy most mi is történik.

Egy szót a keresőkről: a keresők kb annyit látnak mint a Lynx. Tehát a tiszta szöveget. A JavaScriptet nem hajtják végre. Tehát, a keresőket is kicsukod az oldaladról...

Mint látod, minden ponton csak veszítesz azért, mert úgy érzed, valamit el kell rejtened a felhasználó elől vagy azért, mert mindenképpen egész képernyős kinézetet akarsz és rá akarod kényszeríteni az akaratodat a felhasználóra.
8

nem kérdez rá nálam

Anonymous · 2006. Jan. 6. (P), 14.56
1.7.5-ös mozilla nálam nem kérdez rá, amikor javascriptből zárok be egy ablakot. És ehhez külön nem állítotam be kliens oldalon semmit. Persze ahány kliens, annyi féle.
Az pedig a kérdező dolga, hogy esetleg megerőszakolja a felhasználót, nem a mienk.
9

Amit te nyitsz

Jano · 2006. Jan. 6. (P), 15.11
Azokra az ablakokra biztos nem kerdez ra amiket te nyitsz (marmint az oldalad). Probald ki, egy olyan ablakban amit alapbol bongeszo nyitott.
6

Nem ajánlott

Jano · 2005. Dec. 9. (P), 12.25
Nem ajánlott bezárni az eredeti ablakot mert a usert zsákutcába küldöd. (Igazából emiatt nem is engedik a böngészők). Az eredeti ablakban a user a vissza gombra kattintva visszajuthat az elözőleg meglátogatott oldalaira. Ha te nyitsz egy popupot akkor abban a vissza gombbal ezt nem tudja megtenni, és ha bezárod az eredeti ablakát akkor bezártad oldaladra. Mintha egy rád zárnak az ajtót. Barátságos? Nem.