Archívum - 139783 - Fórum téma
február 9
ImageCopyResized színhiba
Üdv!
Talán tudok segíteni, valószínű valami lokális gond lehet. A probléma a következő:
Van a user, belép az oldalra, és feltölthet képeket. Ez eddig okés, de akarok csinálni kis képeket belőle előnézethez meg ide-oda, és ehhez a ImageCopyResized parancsot használom, ami meg is csinálja a kis képet, de a színeket összemossa, elrontja, szóval nem néz ki jól. Mi lehet a gond? Vagy ez a függvény alapból ilyen? Kipróbáltam több képpel, egyik sem az igazi. Itt a kódrészlet, ami csinálja a kis képet:
■ Talán tudok segíteni, valószínű valami lokális gond lehet. A probléma a következő:
Van a user, belép az oldalra, és feltölthet képeket. Ez eddig okés, de akarok csinálni kis képeket belőle előnézethez meg ide-oda, és ehhez a ImageCopyResized parancsot használom, ami meg is csinálja a kis képet, de a színeket összemossa, elrontja, szóval nem néz ki jól. Mi lehet a gond? Vagy ez a függvény alapból ilyen? Kipróbáltam több képpel, egyik sem az igazi. Itt a kódrészlet, ami csinálja a kis képet:
function smallpic($nev)
{
$first=ImageCreateFromJPEG("avatar/".$nev.".jpg");
$thumbname="avatar/".$nev."_small.jpg";
$width = imagesx($first);
$height = imagesy($first);
$scale = min(100/$width, 100/$height);
$new_width = floor($scale*$width);
$new_height = floor($scale*$height);
$second=ImageCreate($new_width, $new_height);
ImageCopyResized($second,$first,0,0,0,0,$new_width,$new_height,$width,$height);
ImageJPEG($second,$thumbname);
}
css stílius-adatbázis
Sziasztok! Nem tudtok a neten olyan kész css stíluslapokat, amelyek a böngésző alapértelmezett stíluslapjához hasonló, és a sima h1,h2,ul,li,dl,dt,dd,p, stb. elemekből felépített egyszerű, saját stílusok nélküli html oldal jól néz ki? Keresgéltem, a neten, de a kismillió cssel foglalkozó oldal között nem találtam ilyet.
Üdv: Tamás
■ Üdv: Tamás
Mi kell egy jó oldalhoz?
Sziasztok!
Mindenkiben, így bennem is felmerült a kérdés: mi kell a jó weboldalhoz? Mik azok az összetevők, amelyek elengedhetetlenek? Mi az ami már fölösleges?
Nehéz dolog...
Várom a hozzászólásokat!
Ádám
■ Mindenkiben, így bennem is felmerült a kérdés: mi kell a jó weboldalhoz? Mik azok az összetevők, amelyek elengedhetetlenek? Mi az ami már fölösleges?
Nehéz dolog...
Várom a hozzászólásokat!
Ádám
Tovább gomb a blogmarkok alatt
Nagyon sokszor belefutottam, hogy a főoldalon végignézem a Friss Blogmarkokat és szeretném a következő tizet megnézni. Ott is van az a tovább gomb, csakhogy, az újra az első tizet jeleníti meg. Nem lenne jobb, ha az a tovább gomb rögtön a második oldalra vinne be? :)
■ február 8
Kódkiegészítős PHP editor Linux/Windows rendszerekre?
Jelenleg Zend Studio 5-ot használok, de annyira lassú szegenyke hogy neha csak hátráltat. Azert remenykedem, hogy van még olyan editor amit esetleg nem probaltam és megfelel a mindennapi gyors munkára. Ami a legfontossab, hogy legyen belőle windowsos és linuxos verzio is. Legyen benne szintaxis kiemelés php, html, css -hez, tudjon ftp szerverről is dolgozni, és tudja a code completion-t php-hez. A Zend Studio-n kivul eddig semmit nem talaltam ami megfelelt volna ezeknek a kriteriumoknak. JEdit-et hasznaltam elotte, az is nagyon tetszett, de sajnos nem tudta a code completion-t.:(
■ style.left paraméter állítása JSel
szeretnék egy adott szélességű divben a két szélén lévő nyillal navigálni, hogy a divben lévő tartalom jobbra-balra mozogjon, így látszódjon szélesebb tartalom is.
Eddig jutottam, el tudom tolni, de csak egy egységet, utána nem csinál semmit. JSben nem vagyok valami nagy guru, ezért kérem a segítségeteket.
■ function move(sideArrow) {
if ( sideArrow == 'left' ) {
document.getElementById('line').style.left += 10;
}
else {
document.getElementById('line').style.left -= 10;
}
}
if ( sideArrow == 'left' ) {
document.getElementById('line').style.left += 10;
}
else {
document.getElementById('line').style.left -= 10;
}
}
Eddig jutottam, el tudom tolni, de csak egy egységet, utána nem csinál semmit. JSben nem vagyok valami nagy guru, ezért kérem a segítségeteket.
FF-ben Div tartalomnak megfelelő magasság követése
Üdv Mindenkinek,
lehet (sőt biztos), hogy volt már ez a kérdés, hogyha egy div-ben bizonyos tartalmakat állítok elő, akkor a div mérete nem növekedik meg amennyiben ezek a tartalmak szintén div-ben találhatóak. Ennek kiküszöbölésére keresek megoldást? már szétkutattam a Netet, vhol már találtam is rá megoldást, de nem tettem el a bookmarkok közé és most meg nem találom, meg.
előre is köszi
Üdv
Sanyi
■ lehet (sőt biztos), hogy volt már ez a kérdés, hogyha egy div-ben bizonyos tartalmakat állítok elő, akkor a div mérete nem növekedik meg amennyiben ezek a tartalmak szintén div-ben találhatóak. Ennek kiküszöbölésére keresek megoldást? már szétkutattam a Netet, vhol már találtam is rá megoldást, de nem tettem el a bookmarkok közé és most meg nem találom, meg.
előre is köszi
Üdv
Sanyi
Nyílt forráskódú, ingyenes webáruház csomag
Ami a portálfejlesztésben a Drupal, a blogmotorok közt a WordPress, az az e-kereskedelemben a ...?
Tapasztalatok?
Kössz előre is.
■ Tapasztalatok?
Kössz előre is.
Navigáció php-ben --- segítség kéne
Sziasztok
elkezdtem "fejleszteni" (kis túlzással) egy saját blogmotort, már működik is úgy-ahogy pár hete, a yetiblog.tvn.hu-n meg lehet tekinteni. A gondom a következő:
Az oldalon lehet bejegyzéseket nézni kategóriák szerint, vagy egyszerre az összes bejyegzést. Egy adott oldalon most 4 bejegyzés van, ahol pedig tovább lehet gördíteni az elejére (<<), a végére (>>), és lehet lépegetni vissza (>) vagy előre (<). Nos én egy adott blogbejegyzés megjelenítésére egy függvényt használtam, ez lenne a fresh_blog($category_id,$sor), ahol az $category_id egy adott kategória kódja, az $sor pedig az a pont, ahonnan a bejegyzéseket meg kell jeleníten (egy szám).
majd ez jön, itt számolom meg hány bejegyzst kell megjeleníteni:
if ($category_id!=0)
{
$res=mysql_query("SELECT * FROM blogtable WHERE active='1' AND category=$category_id");
}
else
{
$res=mysql_query("SELECT * FROM blogtable WHERE active='1'");
}
Eddig szép és jó, DE, mindezek alatt ott a navigációs panel (egy része, táblázatban van, ami most nem fontos gondolom):
<a class="modlink"
href="main.php?comm=001&category_id=<?php echo $category_id;?> &sor=<?php echo $sor=0; ?>"> << </a>
<a class="modlink"
href="main.php?comm=001&category_id=<? echo $category_id; ?> &sor=<?php if ($sor-1<0) {echo $sor=0;} else {echo $sor=$sor-2; } ?>"> < </a>
<a class="modlink" href="main.php?comm=001&category_id=<? echo $category_id; ?>&sor=<? if ($sor+1>$num) {echo $sor=$num-2;} else {echo $sor=$sor+2;} ?>"> > </a>
elkezdtem "fejleszteni" (kis túlzással) egy saját blogmotort, már működik is úgy-ahogy pár hete, a yetiblog.tvn.hu-n meg lehet tekinteni. A gondom a következő:
Az oldalon lehet bejegyzéseket nézni kategóriák szerint, vagy egyszerre az összes bejyegzést. Egy adott oldalon most 4 bejegyzés van, ahol pedig tovább lehet gördíteni az elejére (<<), a végére (>>), és lehet lépegetni vissza (>) vagy előre (<). Nos én egy adott blogbejegyzés megjelenítésére egy függvényt használtam, ez lenne a fresh_blog($category_id,$sor), ahol az $category_id egy adott kategória kódja, az $sor pedig az a pont, ahonnan a bejegyzéseket meg kell jeleníten (egy szám).
majd ez jön, itt számolom meg hány bejegyzst kell megjeleníteni:
if ($category_id!=0)
{
$res=mysql_query("SELECT * FROM blogtable WHERE active='1' AND category=$category_id");
}
else
{
$res=mysql_query("SELECT * FROM blogtable WHERE active='1'");
}
Eddig szép és jó, DE, mindezek alatt ott a navigációs panel (egy része, táblázatban van, ami most nem fontos gondolom):
<a class="modlink"
href="main.php?comm=001&category_id=<?php echo $category_id;?> &sor=<?php echo $sor=0; ?>"> << </a>
<a class="modlink"
href="main.php?comm=001&category_id=<? echo $category_id; ?> &sor=<?php if ($sor-1<0) {echo $sor=0;} else {echo $sor=$sor-2; } ?>"> < </a>
<a class="modlink" href="main.php?comm=001&category_id=<? echo $category_id; ?>&sor=<? if ($sor+1>$num) {echo $sor=$num-2;} else {echo $sor=$sor+2;} ?>"> > </a>
Firefox kiterjesztések exportja
Üdv,
Régóta keresek már olyan megoldást, amivel a telepített kiterjesztéseket "ki lehetne exportálni" egy másik gépre felrakva pedig inportálni, létezik ilyen?
Igazából az kellene, hogy az 1ik gépen/profilon futó FF-ra feltelepített kiterjesztéseket ne csak "vizuálisan nézve" tudjam egy másik gépen/profilban futó FF-re feltelepíteni.
Köszi, Pali
■ Régóta keresek már olyan megoldást, amivel a telepített kiterjesztéseket "ki lehetne exportálni" egy másik gépre felrakva pedig inportálni, létezik ilyen?
Igazából az kellene, hogy az 1ik gépen/profilon futó FF-ra feltelepített kiterjesztéseket ne csak "vizuálisan nézve" tudjam egy másik gépen/profilban futó FF-re feltelepíteni.
Köszi, Pali