ugrás a tartalomhoz

Tanfolyamot hol érdemes elvégezni?

Gr3nT · 2006. Feb. 9. (Cs), 21.04
Sziasztok. Van némi fogalmam a web környékéről, de szeretném fejleszteni magam. Ehhez keresnék olyan sulit ahol tanulhatnék, html, css, flash, php, és hasonlóak. Jól tudom hogy mindent jól megtanulhatok magamtól, ebből nem is lenne gond, de szeretném alapoktól kezdeni és a határ a csillagos ég... :D

Tehát egy olyan tanfolyam érdekelne, amit szerintetek érdemes elvégezni, és van valami értelme is. Szeretném kikerülni a bemegyek és ottülök a sokpénzért közben pedig nemérek vele semmit, tanfolyamokat. Tudást szeretnék szerezni, amit tovább fejleszthetek...

Találtam hármat ami megfelelhet és érdekelne hátha van valami tapasztalat már tőlletek:

Az első: http://www.web-excel-word-tanfolyam.hu/weblap-keszito-tanfolyam/weblap-keszito-start-tanfolyam.html

Itt mind a 3-ra gondoltam tehát Start-haladó-programozó

A második:

http://www.macacademia.hu/html.html

HTML+Dreamweaver+flash képzés

A harmadik:

http://pentaschool.hu/webmester/web_kateg.php

Itt akad mindenféle modul, ebből mi lehet jó?


Nagyon érdekelne a véleményetek, és persze ha van olyat ami ti ajánlanátok az is érdekelne.

Köszi.
 
1

<Nincs cím>

-zsolti- · 2006. Feb. 9. (Cs), 21.33
PentaSchool állítólag jó. Viszont ha van már némi fogalmad a webről, mindenképpen valami intenzívre menj. Az OKJ-s rendszerű 1-2 éves képzéseket pedig felejtsd el, időtöltésre, diákigazolvány-szerzésre kiváló, egyébként csak duma, hogy "felsőfokú képzettséget ad" stb. (Ha egyáltalán van OKJ-ben kifejezetten webes képzés...)
2

<Nincs cím>

Gr3nT · 2006. Feb. 10. (P), 00.14
Az elsőt néztem ki ami 3 fokozaton próbál okítani.
3

<Nincs cím>

suexID · 2006. Feb. 10. (P), 00.20
El kell sajnos, hogy szomorítsalak. Ezek a tanfolyamok általában arra jók, hogy munka mellett esetleg helyett legyen hol eltölteni az idődet. Sajnos PHP-t, SQL-t használni nem fogsz tudni megtanulni normálisan ilyen OKJ-s képzésekben, legalábbis az én ismerettségi körömben élőknek nem sikerült. Olyan emberekkel beszéltem erről a témáról, akik a számítástechnika egyéb területein nagyon toppon vannak, de ők is azt mondják már így pár év távlatából, hogy jobban jártak volna, ha a tanfolyam árát hasznos könyvek megvételére fordítják és abból tanultak volna. Én a főiskolán tanulok C++ programozást, elméletileg szakirány választás után tanulhatok majd PHP-t is, majd beszámolok a tapasztalatokról. (Cirka 1-1,5 év) :)
9

pár év távlatából?

Anonymous · 2006. Feb. 11. (Szo), 14.47
Volt pár éve valahol is webes témájú OKJ-s képzés?
12

Szerintem nem

sly · 2006. Feb. 11. (Szo), 23.27
Tudtommal nincs OKJ-s képzés kifejezetten internetoldal képzés témából. Ha jól tudom akkor a multimédia fejlesztő áll ehhez legközelebb.
13

Debizony

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 12. (V), 13.08
Pedig eléggé nagy újdonságnak számított, hogy hírt adjunk róla, mint most éppen az ASP.NET hosztingról :)
15

elo vettem...

sly · 2006. Feb. 12. (V), 19.01
Ezen az oldalon viszont a multimédia-fejlesztő szaképzés felé terelik a hallgatót.
4

Nem tudom...

Poetro · 2006. Feb. 10. (P), 11.15
Nem tudom, hogy én szeretenék-e olyanoktól tanulni webet, akik ilyen oldalakat készítenek. Első kettő már megjelenésében is szétesik Firefox alatt, a harmadik még elmenne, ha nem tartalmazna 99 hibát a validator szerint. Szóval ilyet érdemes lehet előbb kétszer átgondolni.
--------
Poetro
7

Ne ítélj elsőre

pp · 2006. Feb. 10. (P), 18.33
Azért érdemes megnézni kik oktatnak itt ( http://pentaschool.hu/oktatok/oktatok.php ) Talán érdekes lehet, hogy a Weblabor egyik szerkesztője, aki mellesleg a PHP Website Team tagja ( http://www.php.net/credits.php ) is náluk oktat.

Érdemes lehet még megnézni a tematikákat is.

És az is bíztató jel szerintem, hogy akár be is kukkanthatsz egy-egy tanfolyamba: http://pentaschool.hu/belatogatas.php

Szóval én azt javaslom ne csak az alapján döntsél, hogy hány hibát talál a validátor az adott cég honlapjában.

Miért írom mindezt? Mert ismerem őket, hisz a PentaSchool a kezdetektől támogatja a PHP/Web konferenciákat! Nélkülük talán nem vehetnétek részt egy ilyen ingyenes rendezvényen.

pp
8

Ötös

Bártházi András · 2006. Feb. 10. (P), 21.28
Igen, az ötös hozzászólásomban a maradék 5%-kal például Gobára próbáltam meg célozni, én is garantálni tudom, hogy jó tanfolyamot fog tartani. Viszont ha jól tudom, most egyéb elfoglaltságai miatt nem tanít, és amikor tanít, akkor is többé-kevésbé alapokat szokott (nem a tudása miatt).

-boogie-
10

???

Gr3nT · 2006. Feb. 11. (Szo), 16.59
Gőzöm sincs miről beszélsz!!
5

Igény

Bártházi András · 2006. Feb. 10. (P), 12.55
A cégemmel szerettem volna indítani egy olyan tanfolyamsorozatot, ami igazán ütős tud lenni, s valóban a lehető legmodernebb tudást kínálja. Webfejlesztők körében (PHP konferencián, itt a Weblaboron egy fórumban) meghirdetve (körülbelül 500-1000 ember értesülhetett róla), volt összesen egy érdeklődő. Nem tudom, hogy az ár volt-e a visszafogó erő (egy hét, 60.000 Ft), de egy darab érdeklődő volt, jelentkező nulla. Az árban nem tudtam volna lejjebb menni, az biztos (ki kell dolgozni a tananyagot, egy hétig elvesz minden fejlesztéstől, stb.), ennyi érdeklődés mellett viszont nulla értelmét láttam a beindításnak. Még mindig tervbe van véve valami online megoldás, de azt kell mondjam, hogy úgy látom, nem érné meg, majd csak ha nagyon unatkozom.

Összefoglalva: én úgy érzékeltem, hogy a magyar piacon nincs különösebb igény mély, magas szinvonalú tapasztalatokra, mindenki olcsón, a webről innen-onnan összeszedve szeretné a tudást összehozni. Ez lehetséges, de két-három évig biztosan eltart (tanfolyam esetén sem gondolom, hogy két-három hét alatt összeszedhető, de biztos alapokkal pár hónapra leszűkülhetne).

Az általad írt tanfolyamoktól, illetve más tanfolyamoktól se várj komoly, mély, modern tudást, egyszerűen senkinek sem fogja megérni kialakítani a tanfolyamot, és megfizetni a szakembert. Sajnos 95%-ban tényleg igaz, hogy aki tudja, az csinálja, mivel sokkal többet keres vele...

-boogie-
6

"igényes"

sly · 2006. Feb. 10. (P), 16.48
Kár, hogy most hallotam csak róla és nem idúlt be az egész. Ha TI indítotátok volna én 100%, hogy szívesen jeletnkeztem volna. :-)
11

A lényeg?

Gr3nT · 2006. Feb. 11. (Szo), 17.01
A lényegi kérdésre tud valaki eseteg választ? Jó jó a Pentaschool.hu-t ajánljátok. Abból mit?

Vagy az első pl abszolute nem jó?
14

a lényeg

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 12. (V), 13.30
A lényeg, hogy nem fogunk helyetted dönteni. Az eredeti kérdésben is keverted a vizuális webfejlesztés (Dreamweaver) és webprogramozó igényeket kiszolgáló tanfolyamokat. Az, hogy neked melyikre van szükséged, mi nem fogjuk tudni eldönteni, mindkét terület tudásával el lehet helyezkedni. Tehát hogy neked konkrétan melyik képzés kell, azt a fenti vélemények értékelésével fogod tudni eldönteni.
16

<Nincs cím>

Aquir · 2006. Már. 5. (V), 04.40
Végigolvasva a hozzászólásokat kénytelen voltam arra a következtetésre jutni, hogy nincs magyarországon jelenleg igazán komoly oktatás, ami a webprogramozást(php, css, html, javascript stb....)oktatná. Ami legközelebb áll ehhez jelenleg a pentaschool lenne. Jól értelmeztem?

Engem egyébként 1-2 éves intenzív (heti 4-5-ször 4-8 órás) tanfolyam érdekelne. Még mindig nem tud senki ilyesmiről?
17

Szakképzés

pp · 2006. Már. 5. (V), 12.08
Neked egy felsőfokú szakirányú képzés kell. Tudom ajánlani a Műegyetemet(BME), Butapesti Műszaki Főiskolát(BMF) és a Gábor Dénes Főiskolát(GDF) is.(kérlek ne flame-jetek!)
Természetesen ekkor egy csomó "felesleges" dolgot is meg fogsz tanulni, de cserébe kapsz egy diplomát. ;)

Amennyiben csak a konkrét szakképzésre vágysz, akkor a következőket külön külön tanfolyamokon(internetről) kell összeszedned. Ezekre oklevelet fogsz kapni. Lesz olyan oklevél amit az adott cég állít ki, ez akkor ér valamit, ha a cégnek nagy neve van a szakmában. Az igazán tápos oklevél az OKJ-s oklevél ami egy államilag elismert szintet jelent. Jelenleg nincs web-programozó OKJ-s képzés sehol, mivel ez a szak csak idén került bele az OKJ-ba. Vannak olya helyek (ilyen a Pentaschool is) ahol a tananyag lefedi a webprogramozáshoz szükséges alapismereteket de az oklevél egyelőre egy picit másról szól.

pp
18

Programozó

Anonymous · 2006. Aug. 22. (K), 11.59
Sziasztok ha tudtok nekem valami emelt szintü programozo OKJ-s tanfolyamot elsősorban Győr másodsorban mindegy hol légyszi irjatok sürgős lenne köszi előre mindenkinek.
19

web programozás

Anonymous · 2006. Aug. 24. (Cs), 14.48
Sziasztok!
Nemrég elvégeztem egy web designer tanfolyamot, viszon szeretném továbbfejleszteni a tudásomat. Úgy érzem össze tudok már rakni egy honlapot (http://szemelyi-edzes.fw.hu), de ez a tudás még messziről sem elég. Olvastam már, amiketfent írtatok, de ebből még én se tudtam eldönteni hova érdemes menni.
Én egy olyan helyet keresek, ahol egy jó tanártól (aki nem középiskolás módszerekkel tanít) úgy elsajátíthatom a web programozást, hogy kapjak egy jó alapot, egy rálátást az egészre, melynek segítségével már tudnám magam önállóan továbbképezni.
Nekem nem számít a diploma, azaz ez a fajta papír nem :)Nem szeretnék töltelék tárgyakat tanulni. Mivel én még nappali fősuli vagyok (ÁVF 3.év), csak délután lenne időm ilyesmire járni.
Jó lenne, ha segítenétek!
Kata