Archívum - 139783 - Fórum téma
február 6
Fájlba írás, fájlból olvasás
Sziasztok!
Milyen eszközök szükségesek, hogy a weboldal egyes részei egy txt fájból töltődjön be?
Egy konkrét példa:
Egymás alatt sorban vannak mondjuk dalcímek
A dalcímekre kattintva fájból kikeresi a megfelelő dalszöveget, és egy új ablakban megjeleníti azt.
Vagy ha ez túl egyszerű másképp megoldani, akkor egy másik:
Vendégkönyv.
Valaki szeretne a vendégkönyvbe írni, de az előző hozzászólást is el szeretné lovasni. stb.
Vagy mondjuk a letöltések számlálója.
Megoldható ezek a problémák JavaScript-tel, vagy php kell hozzá? A php-t elég feltelepíteni a szerverre, vagy azt be kell állítani,hogy az általam karbantartott oldal is lássa?
■ Milyen eszközök szükségesek, hogy a weboldal egyes részei egy txt fájból töltődjön be?
Egy konkrét példa:
Egymás alatt sorban vannak mondjuk dalcímek
A dalcímekre kattintva fájból kikeresi a megfelelő dalszöveget, és egy új ablakban megjeleníti azt.
Vagy ha ez túl egyszerű másképp megoldani, akkor egy másik:
Vendégkönyv.
Valaki szeretne a vendégkönyvbe írni, de az előző hozzászólást is el szeretné lovasni. stb.
Vagy mondjuk a letöltések számlálója.
Megoldható ezek a problémák JavaScript-tel, vagy php kell hozzá? A php-t elég feltelepíteni a szerverre, vagy azt be kell állítani,hogy az általam karbantartott oldal is lássa?
február 5
Text-megjelenítés két oszlopban
Mondjuk ha az oldal fő divjében igy szereetnem megjeleniteni a szoveget.
A kérdés, hogyan lenne ez megoldható táblák nélkül. Muszáj külöon divekbe rakni a két oszlopot? (akkor viszont játszadozni kell a szövegformázással - elrendezéssel)
Nem tudtok olyan megoldást, ami egyszerűen egy második oszlopba folyatja a szöveget a kijelölt területen belül? Remélemn, lérthető azért a dolog... :)
■ A kérdés, hogyan lenne ez megoldható táblák nélkül. Muszáj külöon divekbe rakni a két oszlopot? (akkor viszont játszadozni kell a szövegformázással - elrendezéssel)
Nem tudtok olyan megoldást, ami egyszerűen egy második oszlopba folyatja a szöveget a kijelölt területen belül? Remélemn, lérthető azért a dolog... :)
Bajlódás frame-es oldallal
Hello!
Van egy frame-es weboldal, ahol a balodali frame-ben van belépési lehetőség, vagy belépés után a menü, jobboldalt pedig a tartalom. Ezen én változtatni nem tudok, mert nincs hozzáférésem.
Van egy mások weboldal, amit én készítek, és az a kérése a megrendelőnek, hogy legyen rajta egy beléptető form, amelyen keresztül kapásból be lehet lépni az előzőleg már említett site-ra. Elvileg ez nem lehetetlen: Azt még meg tudom nézni, hogy miként vannak elnevezve az eredeti oldalon a beléptető form elemei, ezeket átveszem, action-ként megadom a kért oldalt, és elvileg kész, ha nem frame-es az oldal, de ez viszont az. Én egyelőre két opcióval találtam magam szemben:
1. Action-ként a teljes oldal címét adom meg, ekkor az megnyílik, de nem tudja a bal oldali frame-ben lévő beléptetőrendszernek átadni az adatokat.
2. Közvetlenül a balodali frame-ben lévő oldalt hívom meg, ekkor a beléptetés sikerül, viszont a böngésző ablakában csak a menü látszik, és jobboldali frame híjján a menüpontokra kattintva a kért oldal új ablakban nyílik meg.
Van esetleg valakinek tippje egy 3. opcióra?
Előre is köszi.
■ Van egy frame-es weboldal, ahol a balodali frame-ben van belépési lehetőség, vagy belépés után a menü, jobboldalt pedig a tartalom. Ezen én változtatni nem tudok, mert nincs hozzáférésem.
Van egy mások weboldal, amit én készítek, és az a kérése a megrendelőnek, hogy legyen rajta egy beléptető form, amelyen keresztül kapásból be lehet lépni az előzőleg már említett site-ra. Elvileg ez nem lehetetlen: Azt még meg tudom nézni, hogy miként vannak elnevezve az eredeti oldalon a beléptető form elemei, ezeket átveszem, action-ként megadom a kért oldalt, és elvileg kész, ha nem frame-es az oldal, de ez viszont az. Én egyelőre két opcióval találtam magam szemben:
1. Action-ként a teljes oldal címét adom meg, ekkor az megnyílik, de nem tudja a bal oldali frame-ben lévő beléptetőrendszernek átadni az adatokat.
2. Közvetlenül a balodali frame-ben lévő oldalt hívom meg, ekkor a beléptetés sikerül, viszont a böngésző ablakában csak a menü látszik, és jobboldali frame híjján a menüpontokra kattintva a kért oldal új ablakban nyílik meg.
Van esetleg valakinek tippje egy 3. opcióra?
Előre is köszi.
Függőlegesen középre
Hali, ismét probléma:
Próbálom a táblázatos megoldásomat CSS -re cserélni, de nem megy könnyen.FF alatt tökéletes, de IE alatt a kék div nem ér ki a lap széléig. Miért? Biztos csak valami apróságot néztem el, de nem találom.
■ Próbálom a táblázatos megoldásomat CSS -re cserélni, de nem megy könnyen.
<html>
<head>
<style type="text/css">
<!--
DIV.outer {
position: absolute;
left: 0;
top: 0;
width: 100%;
height: 100%;
margin: 0px}
DIV.inner {
position:absolute;
top :50%;width: 100%;
height: 300px;
margin-top: -150px;
background: blue}
-->
</style>
</head>
<body>
<div class="outer">
<div class="inner">
</div></div>
</body>
</html>
Karakterkódolási gond Joomla 1.07-tel
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy a Joomla admin felületén létrhozott tartalomban az ő és ű betűk ?-ként jelennek megde csak az adatbázisba való mentés után, tehát szerkesztés közben nincs velük gond csak miután lementem az új tartalmat. A configuration.php-ben megadott $mosConfig_fromname = 'Erdőkertes Portál'; viszont jól jelenik meg. Így elég egyértelmű hogy a két betű fajta már eleve rosszul kerül be a db-be. A fórumon már van egy ilyen jellegű problémát orvosolni vágyó segítség http://weblabor.hu/forumok/temak/11631
de az számomra sajna nem világos mivel kezdő vagyok és az ott Poetro által megadott beállításokat nem tudom hova kell bemásolni.
Kérlek segítsetek. Nagyon fontos lenne!
Kösz
■ Az lenne a problémám hogy a Joomla admin felületén létrhozott tartalomban az ő és ű betűk ?-ként jelennek megde csak az adatbázisba való mentés után, tehát szerkesztés közben nincs velük gond csak miután lementem az új tartalmat. A configuration.php-ben megadott $mosConfig_fromname = 'Erdőkertes Portál'; viszont jól jelenik meg. Így elég egyértelmű hogy a két betű fajta már eleve rosszul kerül be a db-be. A fórumon már van egy ilyen jellegű problémát orvosolni vágyó segítség http://weblabor.hu/forumok/temak/11631
de az számomra sajna nem világos mivel kezdő vagyok és az ott Poetro által megadott beállításokat nem tudom hova kell bemásolni.
Kérlek segítsetek. Nagyon fontos lenne!
Kösz
február 4
Látogatásszámláló
Mostanában kezdtem el php-ni, és gondoltam írok egy egyszerű látogatásszámlálót:Hibát nem jelez ki, csak a kiírt érték mindig egy. Mindent úgy csináltam ahogy a könyvben írták. És a valtot megpróbáltam integerré alakítani de úgyse megy. Ha a szerverkönyvtárból kitörlöm a szamlalo.txt-t akkor létrehozza, és az értéke egy ,tehát vhol az fread környékén lehet a hiba.
Gondolom nektek nem fog problémát okozni, de nekem sok időt megspórolnátok.
Előre is köszi.
■
<?php
print "<p> Mai dátum: ";
print date("F , j");
print "</p>";
$szam = fopen("szamlalo.txt", "w+") or die("nemmegy :(");
$valt = fread($szam, 10);
$valt = $valt+1;
$vmi = fwrite($szam, $valt);
print "<p> Látogatásszámláló: ";
print $valt;
print "</p>";
fclose($szam);
?>
Gondolom nektek nem fog problémát okozni, de nekem sok időt megspórolnátok.
Előre is köszi.
Fórumban szint lépés megoldása
Hellóka!
Van 1 jó kis fórumom...
Na de van 1 gondom:
vannak ugyebár a hozzászólások és akinek minnél több van az annál magasabb szintű
pl.:
0.szint = 0 hozzászólás
1. szint = 5 vagy kevesebb hozzászólás de több mint 0
2. szint = 10 vagy kevesenn hozáászólás de több mint 5
és így tovább
Na és mikor valaki szintet lép az kap egy privát üzenetet, de a szinteket úgy ellenörzöm h minden oldalon vannak if-ek és akkor midnig beirja mssql-be a szintet és akkor így mindig kapna egy privi üzenetet, na de én azt szeretném megoldani h ez csak akkor mennyen végba ha valaki szintet lép.
???
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Tamás.
■ Van 1 jó kis fórumom...
Na de van 1 gondom:
vannak ugyebár a hozzászólások és akinek minnél több van az annál magasabb szintű
pl.:
0.szint = 0 hozzászólás
1. szint = 5 vagy kevesebb hozzászólás de több mint 0
2. szint = 10 vagy kevesenn hozáászólás de több mint 5
és így tovább
Na és mikor valaki szintet lép az kap egy privát üzenetet, de a szinteket úgy ellenörzöm h minden oldalon vannak if-ek és akkor midnig beirja mssql-be a szintet és akkor így mindig kapna egy privi üzenetet, na de én azt szeretném megoldani h ez csak akkor mennyen végba ha valaki szintet lép.
???
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Tamás.
PHP munkamenet adatok tárolása MySQL-ben
Sziasztok!
Nagyon sok hasznos cikket olvastam a munkamenet kezeléséről itt a weblaboron.De ezek a cikkel a cookie-ban és más egyéb módon trolják a session-t.Nem esett szó a mysql-ben való tárolásról.Én konkrétan arra lennék kivácsi,hogyan valósítható ez meg!A mysqlnek van erre egy külön függvénye?Én nem találtam:(!Úgy gondolom ez biztonságosabb megoldás.
Ha valaki tudna nekem segíteni abban,hogy merre induljak és milyen módszerrel, azt megköszönném!
Üdvözlettel Tibi
■ Nagyon sok hasznos cikket olvastam a munkamenet kezeléséről itt a weblaboron.De ezek a cikkel a cookie-ban és más egyéb módon trolják a session-t.Nem esett szó a mysql-ben való tárolásról.Én konkrétan arra lennék kivácsi,hogyan valósítható ez meg!A mysqlnek van erre egy külön függvénye?Én nem találtam:(!Úgy gondolom ez biztonságosabb megoldás.
Ha valaki tudna nekem segíteni abban,hogy merre induljak és milyen módszerrel, azt megköszönném!
Üdvözlettel Tibi
Flashbe változók küldése
Sziasztok! Olvasgattam néhány régebbi levelet, de nem működik valami az agyamban.
Meghívok egy design.swf?id=2 flash fájlt.
Ez van a flashben az első képkockán:
switch (_root.id) {
case "1" : gotoAndStop(12); break;
case "2" : gotoAndStop(24); break;
default : stop();
}
Miért nem ugrik oda a flash?
Tudja valaki?
■ Meghívok egy design.swf?id=2 flash fájlt.
Ez van a flashben az első képkockán:
switch (_root.id) {
case "1" : gotoAndStop(12); break;
case "2" : gotoAndStop(24); break;
default : stop();
}
Miért nem ugrik oda a flash?
Tudja valaki?
február 3
Speciális igényű kerekítés PHP-ben
Sziasztok,
a következöben kernem a segitsegeteket:
hogyan lehetne a következö kerekitest php-ben megoldani:
-a kerekitendö szam mindig ket tizedesjegy pontossagu,
-a szazadok helyen csak 5 vagy 0 allhat a kerekites utan,
-ha a szazadok helyen 0,1,2 all, akkor kerekitett erteke 0,
-ha a szazadok helyen 3,4,5,6,7 all, akkor a kerekitett ertek 5,
-ha a szazadok helyen 8,9 all, akkor a kerekitett ertek: a tizedeket eggyel megnöveljük es a szazadok helyen 0 all.
Köszi a segitsegeteket!
Eni
■ a következöben kernem a segitsegeteket:
hogyan lehetne a következö kerekitest php-ben megoldani:
-a kerekitendö szam mindig ket tizedesjegy pontossagu,
-a szazadok helyen csak 5 vagy 0 allhat a kerekites utan,
-ha a szazadok helyen 0,1,2 all, akkor kerekitett erteke 0,
-ha a szazadok helyen 3,4,5,6,7 all, akkor a kerekitett ertek 5,
-ha a szazadok helyen 8,9 all, akkor a kerekitett ertek: a tizedeket eggyel megnöveljük es a szazadok helyen 0 all.
Köszi a segitsegeteket!
Eni