ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 3, 2006 - Blog bejegyzés

Szemléletváltozás az új technológiákkal

Bártházi András · 2006. Jún. 3. (Szo), 15.56
A trendeken, a JavaScript fejlesztésen gondolkodva, egy talán érdekesnek nevezhető irányt fedeztem fel, mely önmagában ugyan egy nem túl érdekes a dolog, de talán mint trend, segíthet a web alakulásának megértésében. Íme a (nagyon rossz) költői kérdés, mellyel többször is találkoztam már a Weblabor fórumán: "Hogyan tudok PHP-ből popup ablakot nyitni?". Te mit válaszolnál? Mit válaszoltál volna 2 éve?

Elindult a W3C MI fordítás wiki

Hojtsy Gábor · 2006. Jún. 3. (Szo), 12.02
A World Wide Web Consortium Magyar Irodája (MI) június elsején elindította a W3C dokumentumok fordításával foglalkozó wiki oldalát. Ezen a webhelyen érhető el a szakkifejezések eddig javasolt fordításai, a meglévő fordítások gyűjteménye, és a készülő dokumentumok listája is. Az oldalt a W3C Magyar Iroda tartja karban, de bárki hozzáadhat új információkat.
 

Jobb LAMP támogatású az Ubuntu 6.06 LTS

Hojtsy Gábor · 2006. Jún. 3. (Szo), 11.52

Ubuntu Linux logó

Mint Ubuntu Linux használó kíváncsian vártam a Dapper Drake Long Term Support (6.06 LTS) verzió megjelenését, várva a még letisztultabb rendszerre, és néhány programfrissítésre. Az új kiadás bejelentése azonban számomra mint asztali felhasználó számára nem sok érdekeset hozott, hiszen meglepetésemre nagyrészt a szerver változat erényeit hirdeti. Abból viszont akad bőven, hiszen megtudhatjuk, hogy az Ubuntu számos webalkalmazás működtető alaprendszer minősített támogatását tervezi bevezetni a jövőben, és ennek első lépése egy alaposan egymáshoz csiszolt, Linux-Apache-MySQL-PHP környezet, amihez kereskedelmi terméktámogatást is adnak hosszú távon. Soha nem volt ilyen könnyű egy LAMP környezet beállítása.