ugrás a tartalomhoz

Jobb LAMP támogatású az Ubuntu 6.06 LTS

Hojtsy Gábor · 2006. Jún. 3. (Szo), 11.52

Ubuntu Linux logó

Mint Ubuntu Linux használó kíváncsian vártam a Dapper Drake Long Term Support (6.06 LTS) verzió megjelenését, várva a még letisztultabb rendszerre, és néhány programfrissítésre. Az új kiadás bejelentése azonban számomra mint asztali felhasználó számára nem sok érdekeset hozott, hiszen meglepetésemre nagyrészt a szerver változat erényeit hirdeti. Abból viszont akad bőven, hiszen megtudhatjuk, hogy az Ubuntu számos webalkalmazás működtető alaprendszer minősített támogatását tervezi bevezetni a jövőben, és ennek első lépése egy alaposan egymáshoz csiszolt, Linux-Apache-MySQL-PHP környezet, amihez kereskedelmi terméktámogatást is adnak hosszú távon. Soha nem volt ilyen könnyű egy LAMP környezet beállítása.
 
1

hát igen

Őry Máté · 2006. Jún. 3. (Szo), 18.01
Az ubuntu breezy desktop szempontból elég jól sikerült, így desktop szinten lényegében „csak” új gnomeot, hibajavításokat, (új )program(verziókat) és némi csiszolgatást kapott a 6.06. (Xubuntut elhanyagolva). Viszont a szerver „nem volt tökéletes”, 5 év támogatást meg nem jó ratyi cuccra adni…
2

kézi vezérlés

Hojtsy Gábor · 2006. Jún. 4. (V), 20.29
Ha valaki mégis kézi vezérlésű szerver beállításra vágyik, az Ubuntu 6.06 LTS Server nem akadályozza meg, hogy mindenbe alapos beleszólásunk legyen. Született erről egy hosszú cikk a howtoforge-on: The Perfect Setup - Ubuntu 6.06 LTS Server (Dapper Drake) címmel.