ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 19, 2004 - Blog bejegyzés

A Papagáj hatalma

Bártházi András · 2004. Ápr. 19. (H), 16.03
"A cég, ahol dolgozom, egy hatalmas, még a 80-as évekbeli negyedik generációs nyelvre (DecisionPlus) épülő rendszert használ. Ennek a nyelvnek beépített adatbázistámogatása, képernyőkezelése és jelentéskészítő lehetőségei vannak, a jelenlegi kód mérete már meghaladja a 460 ezer sort (!), több, mint 1300 fájlban. A probléma, amivel cégünk szembekerült, hasonló más cégekéhez: a testreszabott szoftver elkezdte kinőni magát. Esetünkben a probléma a beépített adatbázistámogatással volt, mely a számunkra kritikus adatoknál 2 millió rekordos limittel bírt. Ez elsőre lehet, hogy soknak hangzik, de napi majd 5000 rekord felvitele esetén ez bizony szűkös, és a napi felvitel folyamatosan nő." Mi ilyenkor a megoldás? Sokan biztosan rávágnák, hogy újra kellene írni rendszert, Dan Sugalski azonban egy sokkal érdekesebb oldalról fogta meg a kérdést: írt egy új értelmezőt.

Az Internet Explorer és a max-width tulajdonság

Bártházi András · 2004. Ápr. 19. (H), 14.31
Az IE szabványtámogatása - már csak a kora miatt is - sokmindenben alábbmarad a ma használt böngészőkétől. Egyik ilyen hiányossága a CSS 2-ben megjelent tulajdonságok közül a max-width támogatása, amivel - többek között - javíthatjuk oldalunk olvashatóságát is nagy felbontás esetén. Bár a nemrég emlegetett Internet Explorer 7 kiegészítő ezt megoldja, íme egy másik, kisebb megoldás!

Weblabor levelezőlisták

Bártházi András · 2004. Ápr. 19. (H), 11.48
A Weblabor szolgáltatásai közül az egyik legfontosabb mindig is a levelezőlisták üzemeltetése volt. Kezdetben a PHP levelezőlista hódított meg egyre több embert, majd lassan de biztosan több levelezőlista is beindult. Nemrégiben indult két új levelezőlistánk, lássuk hát, mi a helyzet ezen téren!